061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
28.12.2017

#EkiWatch lähellä huipennustaan – TPS matkaa Kouvolaan

TPS palasi joulutauolta sorvin ääreen komeasti tiirikoimalla Lukon ammolleen. Voiton lisäksi koko kautta sävyttänyt tarina, eli Eric Perrinin piste-ennätysjahti, otti roiman askeleen kohti kliimaksia, kun Perrin hääri yhtenä voiton takuumiehistä. Seuraavaksi TPS astelee Perrinin johdolla estardile torstai-iltana Kouvolassa.

Tapaninpäivänä Turkuun saatiin kunnon tanssit, kun TPS löylytti Lukkoa kotiyleisön edessä maalein 5-1. Yksi illan sankareista oli Eric Perrin, joka kahden maalinsa myötä pääsi sinetöimään Tepsin viidennen perättäisen voiton.

— Joulutauon jälkeiset pelit ovat yleensä hieman arvaamattomia, mutta pelasimme fiksusti, olimme valmistautuneet hyvin ja olimme jäälläolevista joukkueista selvästi parempi.

Illan kohokohtiin kuului pelin loppupuolen perättäiset ylivoimat, joiden aikana Perrin ehti hengähtää vain pelikatkoilla. Valmennus halusi antaa “Ekille” mahdollisuuden hakea hattutemppua ja joukkuetoverit laittoivat myös jakeluvaihteen silmään. Perrin on toki yleensäkin tottunut saamaan kiekkoa ylivoimalla lapaansa, mutta tapaninpäivän iltana jokainen TPS-pelaaja halusi tarjoilla vetopaikan juuri Perrinille.

— Tietenkin tuntui hyvältä, kun joukkuekaverit ja valmennus osoittivat tuolla tavalla tukea. Se piste-ennätys on tavallaan aina taka-alalla mielessä, mutta keskityn tekemään jäällä ne pienet asiat hyvin ja pelaamaan kuten kuuluu. Sitä kautta tehot aina tulevat.

Normaalisti Perrinin johtama ylivoimakenttä aloittaa ylivoimat ja saattaa pelata toista minuuttia kerrallaan. Lukko-ottelun lopulla Perrinin vaihto ehti venähtää jo neljännelle minuutille.

— Tämä oli todella vain erikoistapaus, enkä usko että se tulee toistumaan. Pakko sanoa, että kyllä se hieman meinasi jaloissa tuntua.

Perrin pääsi jakamaan tiistai-illan maalit myös poikansa Alexin kanssa. Alex, joka pelaa Tepsin E-junioreissa, sattui olemaan juuri Lukko-matsissa osana porukkaa, joka lapioi Liigan mainoskatkojen aikana lunta pois jäältä. Alex pääsikin näkemään isänsä maalit lähietäisyydeltä. Jatkoajan kuvaaja taltioi myös hienon hetken.

— Se oli niin mahtava tilanne. Uskon, että se oli hänellkin erityinen hetki ja halusin päästä jakamaan sen hänen kanssaan. Se tuli ihan hetken mielijohteesta ja olimme molemmat innoissamme.

Tapaninpäivän kierroksella otettiin käyttöön myös sääntömuutoksia, tai ehkä oikeammin, sääntötulkintojen tarkennuksia, jotka koskevat aloituksia. Keskushyökkääjänä, joka pelaa paljon, koskevat uudet linjaukset Tepsin osalta ehkä eniten juuri Perriniä.

— Vihaan niitä. Olen vanhan koulukunnan pelaaja ja olen aina ajatellut aloituksia omana taiteenmuotonaan. Aloittamiseen kuuluu oma strategiansa ja vastustajan huijaamista. Ennen aloituksessa sai tehdä melkein mitä huvitti. Voit pelata vastustajan mailan pois, käyttää jalkojasi ja mitä vain oli tarpeen tehdä saadaksesi kiekon. Nykyään aloittajien kädet ovat sidotut. Et saa juurikaan edes liikkua, jalkojen pitää olla jetsulleen tietyissä kohdissa, joten aloittamisesta on tulossa melkeinpä pelkkää onnenkauppaa. Kuka vain saa ensimmäisen kosketuksen, voittaa. En ole lainkaan samaa mieltä Liigan kanssa tästä. Nämä linjaukset vain vähentävät taidon merkitystä entisestään aloittamisessa. Tätä menoa kyse on kohta enää vain ajoituksesta ja voimankäytöstä.

Lucas & Eki.jpg

Ennätys enää kahden pisteen päässä

Torstaina TPS pakkaa kimpsunsa ja kampsunsa vuoden viimeiselle vierasreissulle, jolloin Palloseuran seurue rantautuu Kouvolaan KooKoon vieraaksi. TPS on voittanut kauden aiemmista kohtaamisista molemmat ja lähtee myös kauden toiseen Kouvolan koitokseen suosikkina. Kuntopuntarissa joukkueet ovat sarjataulukon ääripäissä. TPS on voittanut viisi ottelua peräkkäin, kun taas KooKoo on hävinnyt yhtä monta.

Toki KooKoo on osoittanut sitkeyttä, sillä viidestä tappiosta kolme on tullut vain maalin erolla ja lisäksi joukkuetta on runneltu todellisella loukkaantumissumalla. Ennen joulutaukoa KooKoon riveistä puuttui pahimmillaan kymmenen vakiokokoonpanon pelaajaa. Pisteet olisivat molemmille arvossaan, sillä TPS:n ja sarjaa johtavien Kärppien välinen kuilu on kaventunut viime kierroksilla tuntuvasti.

KooKoon kohdalla pisteiden painoarvo on  vielä merkittävämpi, sillä ennen torstain kierrosta KooKoo on kymmenen pisteen päässä viimeisestä playoff-paikasta. Vaikka kiekkoa ehditään läiskiä vielä useita tunteja ennen kuin sarjaohjelman osalta tulee seinä vastaan, niin KooKoon olisi kiristettävä tahtia mikäli se mielii viettää edes osan kevättä playoff-junan kyydissä.

— KooKoo ei ehkä ole se taitavin joukkue, joten heidän pelinsä perustana on kova työ ja luistelu. Tämän tyyppisiä joukkueita vastaan kaikki lähtee aina siitä, että olemme valmiita lyömään kaiken sekaan ja pistämään kovan kovaa vasten. Sen jälkeen paremmuutemme alkaa näkyä, näkee Perrin.

Kauden aikana lanseerattu #EkiWatch on lähellä huipentumistaan. Otakar Janeckyn ohittaminen kaikkien aikojen pistepörssissä ja sen myötä kaikkien aikojen ulkomaalaisen pistemiehen titteli siintää enää kahden pisteen päässä. Tarina tietysti saisi kauneimman mahdollisen lopun, jos Janeckyn ennätys murskautuisi Turussa kotiyleisön edessä.

Eräs TPS-kannattaja vaatikin twitterissä tiistain ottelun jälkeen, että mikäli “Eki” saa Kouvolassa tehomerkinnän, olisi valmennuksen penkitettävä hänet välittömästi, jotta homma hoituisi lopulta kotiyleisön edessä lauantaina. Asiasta oli tietysti kysyttävä myös Perrinin itsensä mielipidettä. Jo kysymyksen puolivälissä Perrin repeää nauruun.

— Jos kannattajat niin toivovat, niin annetaan palaa vain! Saisinpahan lisää lepoaikaa ennen lauantaita.

Yleisö.jpg