071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
8.2.2018

Businessvieraana TOK:n Anssi Tähtinen: Jääkiekkobuumi loi vuosikymmenien yhteistyön

1990-luvun alussa jääkiekkobuumi oli Turussa kuumimmillaan, kun Artukaisiin kohosi uusi Typhoon-monitoimihalli ja TPS rakensi dynastiaansa. Moni yritys halusi itselleen osan loistosta ja kunniasta ja on ollut voimakkaasti mukana tähän päivään asti.

anssi (1).png

Turun Osuuskauppa, TOK, aloitti yhteistyönsä Tepsin kanssa juuri tuolloin 90-luvun alussa. TPS:llä oli uusi halli ja TOK:lla uusi Amarillo-ravintolakonsepti. Kaksi brändiä saatiin luontevasti sovitettua yhteen.

– Ravintolayhteistyö muuttui nopeasti koko Turun Osuuskaupan ja TPS:n yhteistyöksi, TOK:n ravintolaryhmän johtaja Anssi Tähtinen tiivistää.

Jääkiekko sinänsä ei vielä tuolloin ollut TOK:lle läheinen aihe, vaan ensimmäinen yhteistyöehdotus tuli seuran puolelta. Mitä enemmän yhdessä on tehty, sitä enemmän on kuitenkin innostuttu myös lajista.

Pelimatkat ovat TOK:lle tapa palkita hyviä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita

Yrityksillä on kautta aikain ollut erilaisia tapoja palkita hyviä työntekijöitä, asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. TOK:lla voi lahjakorin sijaan saada liput TPS:n peliin.

– Meille yhteistyössä on tärkeää, että voimme tuoda peleihin vieraita. Joku Tepsin edustaja käy sitten ennen peliä tai pelin aikana avaamassa meille vähän jääkiekkoa ja jääkiekkokulttuuria, Tähtinen kertoo.

Paikalla aitiossa tai katsomossa on aina joku, joka mielellään kertoo lajin hienouksista ja joukkueen pärjäämisestä. Jos jääkiekkohenkistä porukkaa ei ollut mukana vielä silloin, kun yhteistyöhön aikoinaan ryhdyttiin, niin nyt on.

– Otteluisännyyksissäkin haluamme pääasiassa palkita hyviä asiakkaitamme. Tuomme heitä myös ihan eri toimipaikoista ja järjestämme yhteisiä pelimatkoja. Käydään sitten porukalla katsomassa peliä, Tähtinen kiteyttää.

Uniikissa ympäristössä on helppo kohdata muita yrityksiä

Tähtisen mukaan verkostoituminen ja mahdollisuus kohdata eri toimialoja on aina ollut tärkeää. Vaikka yritykset olisivat toimineet miten eri sektoreilla tahansa, on mustavalkoisten menestyksen tukeminen ollut aina yhteinen sydämen asia.

– Pidän erittäin tärkeänä sitä, että meille on syntynyt paljon henkilökohtaisia kontakteja TPS:n organisaatioon, pelaajiin ja muihin yrityksiin, jotka halusivat tukea TPS:n toimintaa. Tässä on vuosien saatossa syntynyt tiivis verkosto siellä alakerran klubeissa, Tähtinen kiittele.

Teksti: Roosa Kennedy
Kirjoittaja on Turun AMK:n medianomiopiskelija