071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
29.1.2018

Businessvieraana Niemi Palveluiden Teemu Jalo: Niemi muuttaa pelaajat, seuran ja asenteet 

Niemi Palvelut on Suomen muutto- ja logistiikka-alan markkinajohtaja. Muuttopalvelut ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi lukemattomille kuluttajille ja myös isommille yrityksille ja urheiluseuroille, kuten Tepsille.

teemujalo (1).png

Niemi on aikoinaan muuttanut TPS:n nykyiseen sijaintiinsa, eli Gatorade Centeriin. Yhteistyö ulottuu nykyään myös paljon muuttoapua laajemmalle. 

– Niin kauan kun Niemi on toiminut Turussa, ollaan myös oltu tavalla tai toisella Tepsin matkassa, kertoo Turun aluepäällikkö Teemu Jalo. 

Niemi Palvelut on vaikuttanut Turussa noin kolmetoista vuotta, TPS vähän pidempään. Viime syksynä Turussa juhlittiin seuran 95-vuotisjuhlaa

Jääkiekko kulkee aina mukana, kotona ja töissä

Jääkiekko on juurtunut syvälle Niemi Palveluiden yrityskulttuuriin, osittain sattumalta ja osittain tarkoituksellisesti. 

– Ensin halusimme ihan vain verkostoitua. Myös näkyvyys merkitsi, koska jääkiekko on kuitenkin ykköslaji Suomessa. Tepsi on puolestaan arvostettu turkulainen brändi, Jalo pohtii syitä sille, miksi yhteistyöhön on aikoinaan ryhdytty. 

– Meillä on jostain syystä aina ollut todella paljon lätkäihmisiä töissä. Tietysti vapaa-ajan harrastukset ja kiinnostuksen kohteet ovat vaikuttaneet päätöksiin. 

Niemi Palveluiden lätkäihmisten joukkoon lukeutuu myös TPS-hyökkääjä Topi Taavitsainen, joka on ollut aikoinaan Niemi Palveluilla pari vuotta töissä. Hän on edelleen yrityksen kummipelaaja. 

“Muuttaminen ei ole niin erilaista kuin jääkiekko” 

Päällisin puolin muuttorupeamassa ja intensiivisessä jääkiekko-ottelussa ei ole paljonkaan samaa. Teemu Jalo tunnistaa kuitenkin paljon yhteisiä tekijöitä. 

– Molemmissa on se oma, tiivis porukka ja kapteeni, joka kertoo, miten tehdään ja milloin.

Molemmissa lajeissa on myös vahva tekemisen meininki. Hihojen käärimistä ja käsien likaamista ei turhaan pelätä. Kun tehdään, niin tehdään tosissaan. 

Elämyksiä ja konkreettista hyötyä 

Niemi Palvelut eivät tyydy pelkästään perinteiseen sponsorointiin. TPS:n kanssa on yritetty löytää erilaisia tapoja toimia yhdessä ja kehittää uutta. 

– Olen päässyt tiputtamaan kiekkoa ja Kuosmasen Saku me tuotiin aikoinaan tänne laulamaan Finlandiaa, Jalo listaa. 

– Firman porukan kanssa käydään paljon katsomassa pelejä, ja Tepsin kanssa ollaan itseasiassa käyty Minnesotassa asti. 

Vaikka innovatiivisuuteen uskotaan, niin kaukalomainos Niemeltä kuitenkin edelleen löytyy. Sillä saadaan hyvin näkyvyyttä paitsi pelipaikalla, myös valtakunnallisesti television välityksellä. 

Kasvu ei ole hidastumassa 

Vaikka muuttoala on varsin vakaa, on ainakin Varsinais-Suomessa kuitenkin jatkuvaa kasvua.

– Palkattiin juuri yksi myyntihenkilö lisää, Jalo kertoo.

Uusi työntekijä otetaan tietysti heti porukkaan tutulla tavalla: 

– Kaksi päivää hän on tekemässä muuttoa ja sitten heti lauantaina tulee meidän kanssa peliin. 

Tällä kaudella ottelutapahtumissa on nähty kaupallistettuina tuotteina myös mm. Kiss Cam, Huutomittari, Lämäritutka ja Post Game Show.

 Tämä artikkeli on osa uudistunutta Business TPS -uutiskirjettä.