021

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Jukurit KE 3.3. 18:30
22.3.2018

Businessvieraana Leaf Areenan Pasi Kuutti: “Hyvä yhteistyö on aina molemminpuoleista” 

Gatorade Centerissä tarjoillaan joka arkipäivä lounasta, jonka syömisen ohessa pääsee usein seuraamaan Tepsin edustusjoukkueen aamutreenejä. Kaikki harjoittelu ei kuitenkaan tapahdu jäällä tai edes omalla kotiareenalla, vaan pelaajille on pyhitetty omat tilat myös monipuoliselle oheistreenille. 

pasikuutti.png

Turussa Kärsämäessä sijaitseva Leaf Areena on Turun suurin elämys- ja liikuntakeskus. Se on monelle tuttu pääasiassa kuntosali- ja ryhmäliikuntatarjonnastaan, mutta tuo pöydälle paljon muutakin.

– Meillä on todella monipuolisesti erilaista toimintaa. Esimerkiksi lapsille on ihan oma Mehukatti lastenmaailma, ja sitten on kokous- ja saunatiloja yrityksille. Golfin talviharjoitteluunkin löytyy puitteet, kertoo Leaf Areenan toimitusjohtaja Pasi Kuutti. 

Myös TPS:llä on oma lastenmaailma, Hunajamaailma, joka on auki aina kaikissa kotipeleissä. Lasten liikuttaminen on molemmille tärkeä ja läheinen aihe. 

Liikuntakeskuksen ja urheiluseuran yhteistyö tuntuu monella tapaa loogiselta 

Tepsin pelaajille Leaf Areena on tullut tutuksi nimenomaan oheisharjoittelun päämiljöönä. Vaikka Gatorade Center on eittämättä yhtiä Suomen hienoimmista areenoista, tarjoaa se kuitenkin vain rajalliset mahdollisuudet eri tyyppisen liikunnan harrastamiseen. 

– Tämä on nyt kuudes vuosi kun teemme yhteistyötä, Kuutti vahvistaa. 

– Meillä käy oikeastaan koko TPS-perhe. Jääkiekossa niin edustusjoukkue kuin A junioritkin. 

Leaf Areenalta voi bongata myös mm. TPS salibandylaisia ja FC TPS:n pelaajia. Aloite yhteistyöhön on usein tullut seuran itsensä puolelta ja valmentajilta itseltään. 

– Valmentajat usein ihan itse haluavat tulla juuri meille, kun meillä on niin paljon monipuolisuutta tarjottavana, Kuutti tiivistää. 

Niin alkoi myös TPS-jääkiekon ja Leaf Areenan yhteistyö aikoinaan: silloisen valmentajan aloitteesta. 

– Me tunsimme myös sen aikaisen toimitusjohtajan, joten tiet veivät sitäkin kautta yhteen. Olemme olleet 9 vuotta alalla ja juuri silloin oli sopimus katkolla edelliseen paikkaan, Kuutti valottaa taustoja myös vähän enemmän. 

Tepsin edustusjoukkueen treenipaikka auttaa rakentamaan imagoa 

Ei ole ihan yhdentekevää, että kuka areenalla treenaa. 

– Asiakkaat tulevat usein jopa tietoisesti treenaamaan silloin, kun tietävät Tepsin edustusjoukkueen olevan paikalla, Kuutti kertoo. 

Osa on vain uteliaita, mutta osa haluaa päästä itse näkemään, mitä kaikkea jääkiekon treenaaminen vaatii ja imeä vaikutteita ehkä omaankin treeniinsä. Yhteistyön vaikutukset ovat toivottuja siis myös Leaf Areenan puolella. 

– 3 vuoden jatkosopimus juuri tehtiin. Nykyinen valmennus on tässä hyvin vahvasti mukana. He tietävät ja tuntevat paikan ja halusivat itse tulla meille jatkossakin, Kuutti kertoo. 

– Me nähdään tässä toinenkin puoli tietysti. Se, että TPS on Turun ykkösseura. Tämä on meillekin erittäin tärkeä sopimus. Hyvä yhteistyö on aina molemminpuoleista. 

Yhteistyössä ei haittaa myöskään se, että taustalla on omaa innostusta. 

– Käyn aika aktiivisesti itse peleissä, Kuutti naurahtaa. 

– Henkilökunta, yhteistyökumppanit ja asiakkaat pääsevät myös toisinaan peleihin mukaan. Annetaan Business liput käteen, tarjotaan ruokaa ja käsketään nauttimaan tunnelmasta.

 

Teksti: Roosa Kennedy