071

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
22.2.2018

Aleksandar Georgijeville ensimmäinen NHL-startti

Aleksandar Georgijev saa ensimmäisen NHL-pelin vyölleen ensi yönä Suomen aikaa klo 2.30. 22-vuotias Georgijev pelasi Tepsissä kaudesta 2014-2015 aina viime kauteen asti. Hän oli mukana esimerkiksi voittamassa A-nuorten Suomen mestaruutta keväällä 2015. Georgijev siirtyi New York Rangersin riveihin kesällä 2017.

AleksandarGeorgijev.jpg

Venäläisbulgarialainen maalivahti osallistui viime kesänä New York Rangersin tulokasleirille. Leiri sujui Georgijevin osalta niin hyvin, että Rangers tarjosi tälle kolmen vuoden tulokassopimusta. Hän tarttui tarjoukseen ja Turun jokirannat vaihtuivat New Yorkin suuriin valoihin.

Tällä kaudella Georgijev on pelannut AHL:ssa Rangersin farmijoukkue Hartford Wolf Packin riveissä 31 ottelua. Torjuntaprosentti hänellä on 90,8 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,97. 

Torstain ja perjantain välisenä yönä Turussa kannuksensa ansainnut veräjänvahti saa ensimmäisen NHL-starttinsa. New York Rangers kohtaa Montréal Canadiensin vieraskentällä Suomen aikaa klo 2.30.

TPS:n urheilutoimenjohtajalla Antero Niittymäellä on monia muistoja taalajäiltä. Ensimmäinen ottelu on jäänyt mieleen.

– Jonkun verran oli tietenkin perhosia vatsasssa, mutta ei nyt sen enempää, kuin ekassa Liigapelissä tai ekassa maaottelussakaan.

Turussa seurataan innoissaan nuorta vahtia

 Erityisen innoissaan Georgijevin ensimmäisestä NHL-pelistä on hänen entinen valmentajansa ja nykyinenkin TPS:n maalivahtivalmentaja Fredrik Norrena. 

Norrenan ja Georgijevin yhteinen tarina ulottuu jo useamman vuoden taakse. Georgijev nimittäin saapui Suomeen 18-vuotiaana juuri Norrenan kutsumana.

– Olen erittäin iloinen hänen puolestaan. Kova työ palkitaan, Fredrik Norrena kannustaa kasvattiaan.

Mustavalkoiset toivottavat Alexille hyviä otteita ja tsemppiä tuleviin otteluihin!

Teksti: Johanna Reponen ja Joona Haarala