061

karuselli_kausarit[886].jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_hunajacast[909].jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - SaiPa TI 9.3. 18:30
18.5.2017

3-vuotiaan Kasperin tarina: "Ainut keino saada Kasper pesemään hiuksensa, on sanoa, että pelaajatkin tekevät niin pelin jälkeen"

3-vuotias Kasper on ollut pienestä pitäen perheensä mukana katsomassa TPS:n pelejä. Yllätimme pienen TPS-kannattajan keväällä viemällä hänet vierailulle TPS:n pukuhuoneeseen kotiottelun jälkeen.

Minkälainen TPS-tausta perheellänne on, Kasperin äiti Jonna?

"Kasperin pappa Markku Haapaniemi on pelannut Tepsissä vuosina 1974-1983. Muuten olemme seuranneet katsomon puolella pelejä. Kasper oli ensimmäistä kertaa mukana ottelussa kauden 2014-2015 alussa. Hän oli silloin 9 kk ikäinen. Yritämme käydä katsomassa kaikki kotipelit. "

Miten TPS näkyy arjessanne?

"Ainut keino saada Kasper pesemään hiuksensä, on sanoa, että pelaajatkin tekevät niin pelin jälkeen. Sama keino pätee myös moneen muuhun hänen mielestään epämiellyttävään puuhaan.

Kasper pelaa kotona joka päivä jääkiekkoa ja hänen joukkueensa on TPS. Lisäksi hän laulelee TPS-lauluja (Hunajata, Tepsi tekee kohta maalin). Käymme koko perhe yhdessä katsomassa Tepsin kotipelejä ja vieraspelit katsomme televisiosta. 

Kun Kasper aloittaa kotona jääkiekkopelin, täytyy ensin laulaa Maamme-laulu ja seisoa "siniviivalla". Laulun loputtua hän koputtaa mailallaan "jäätä". Sen jälkeen hän hakee kypärän ja peli alkaa. Kun Kasper tekee maalin, hän tuulettaa samalla tavalla kuin pelaajat, mukaan lukien läpyt vaihtopenkille. Hän huutaa maalintekijän nimen aivan kuin kuuluttaja Tepsin pelissä. Joskus maalintekijänä on myös "Oskariiiiii Setänen".

Jos mukana on myös muita pelaajia hänen kanssaan, täytyy kaikkien noudattaa oikeita sääntöjä (eli mitä oikeat pelaajatkin tekevät). Kun tulee erätauko, hän sammuttaa valot huoneesta ja siirtää maalit pois "jäältä", jonka jälkeen jääkone tulee kentälle."

Mitä Kasper yleensä tekee peleissä? 

"Kasper seuraa peliä tarkkaan ja hänellä on Tepsin lippu, jota hän heiluttaa. Seuraamme peliä kannattajakatsomossa, joten hän osaa myös kannatushuutoja. Kun pyydetään nostamaan kädet pystyyn, nostaa myös hän kätensä. 

Kasper pelaa myös katsomossa jääkiekkoa, mailana toimii hänen lippunsa. Kun pelissä on aloitus, myös hän on aloituksessa. Jääkone on lisäksi aina nähtävä."

Mitä tuumitte, tuleeko Kasperista isona jääkiekkoilija?  

"Tällä hetkellä jääkiekko on hänen mieluisin ajanviete. Käymme mm. luistelemassa kerran viikossa. Kasper aloitti tänä talvena luistelun ja kehitys on ollut huimaa. Hän luistelee jo nyt sujuvasti. Mutta aika näyttää, säilyykö kiinnostus ja hänen ehdoillaan mennään."

Kasper pääsi käymään maaliskuussa Tappara-ottelun jälkeen TPS:n pukukopissa. Millainen kokemus tuo hänelle oli?  

"Ennen vierailua Kasper oli innoissaan ja jännittynyt. Hän kyseli, onko siellä myös pelaajat mukana (Kallio, Spina, Thorell ja Virtanen). Kokemus oli ainutlaatuinen ja ikimuistoinen, mistä Kasper sai vielä lisää innostusta jääkiekkoa kohtaan. Lisäksi tuomarin antama kiekko on ollut todella tärkeä. Hän kertoo edelleen ylpeänä muille tapahtuneesta."

 

Kasper4.jpg

Kasper1.jpg

Kasper2.jpg

Kasper6.jpg