karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
28.9.2015

Virran paluu kotikonnuille

Pekka Virta tuo tiistaina Kuopion ylpeyden KalPan HK Areenalle vieraaksi. Savolaisten päävalmentaja muistetaan Turussa ennenaikaisesta lähdöstä TPS:n käskijän pallilta, mutta Virralla on kuitenkin muitakin siteitä Turkuun ja Palloseuraan.

Ennen valmentajauraansa Virta pelasi monipuolisen pelaajauran. Hänet tunnettiin kentällä kovan laukauksen omaavana maaliahneena ja isokokoisena laiturina.

Pelaajauraltaan Virta muistetaan parhaiten TPS:n naapuriseura TuTon riveistä, jonka juniorimyllyn tuotantoa hän oli. Kovasta työmoraalista kertoo se, että Virta pelasi puoliammattilaisena suuren osan urastaan, koska halusi pitää kiinni siviilityöstään putkimiehenä.

Turun Palloseurassa Virta pelasi lopulta vain 29 peliä, mutta ehti silti voittaa yhden mestaruuden Vladimir Jursinovin alaisuudessa kaudella 1992-1993. Tuolla kaudella Jursinov luotti vain seitsemässä pelissä Virtaan. Muuten kausi sujui farmiseura Kiekko-67:ssa, joka pelasi tuolloin 1.divisioonaa (nykyistä Mestistä).

pekkavirta.jpg

Seuraavaksi kaudeksi Virta palasi kasvattajaseuraansa, joka pelasi myös 1.divisioonaa. TuTossa peli kulki kuin unelma ja tehopisteitä tuli 46 peliin huikeat 44+47=91.

Kovat tehot veivät uran takaisin SM-liigaan, jossa seuraavat neljä vuotta kuluivat TuTossa ja Porin Ässissä. Parhaan liigakautensa hän pelasi Ässissä kaudella 1996-1997 tehden 48 peliin tehot 22+12.

Pelaajauran loppuvuosina Virta kävi vielä kiertämässä maailmaa. Tutuiksi tulivat niin Iso-Britannian pääsarja, Saksan kakkostaso, kuin Ruotsin Allsvenskankin.

Virta löi hokkarit naulaan kauden 2000-2001 päätteeksi. Välittömästi tämän jälkeen alkoi valmennusura, jonka suurimpina saavutuksina voidaan pitää kautta 2008-2009, jolloin KalPa voitti SM-liigan pronssia.

Äärimmäisen kiekollista pelitapaansa Virta ei saanut ikinä kunnolla iskostettua turkulaisten luihin ja ytimiin ollessaan TPS:n päävalmentajana, mutta Kuopiossa Virta on tehnyt hyviä tuloksia jo monena vuotena. Kuinka hyvin se toimii tällä kertaa HK Areenalla? Se selviää huomenna.

Tervetuloa katsomaan!

 

Hommaa liput ennakkoon tästä