karuselli_tps_pelicans (1).jpglounas_karuselli.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Pelicans KE 29.1. 18:30 OSTA LIPUT
17.11.2015

Viisi senttiä rakkaudesta per kilometri

TPS on suuri. TPS:n ympärillä oleva perhe kattaa koko Suomen. Tästä saatiin osoitus taannoisessa Tappara-ottelussa, kun katsomossa nähtiin yli 600 kilometriä bussissa taivaltanut kannattajaryhmä.

Etäsuhde lienee suhteista se haastavin. Pitkä välimatka rakkaimpaan saattaa asettaa joskus jopa ylitsepääsemättömältä tuntuvia haasteita. Iltalehden suhdevinkeistä saa hyvän vinkin:

"Vierailkaa vuorotellen toistenne luona. Matkustaminen voi olla rasittavaa ja kallistakin. Mutta olisi kuitenkin parasta että reissaamisen kanssa vuoroteltaisiin mahdollisimman paljon, ettei se pääsisi rasittamaan toista kohtuuttomasti. Ja kun toinen on luonasi, keskity häneen. Hyllyjen siivouksen, kylpyhuoneen pesun ja muut kotityöt voi hoitaa muulloinkin."

Risto Muhola ja Teemu Mattola asuvat niin kaukana, että Turkuun ja HK Areenalle ei ihan jokaiseen matsiin tule lähdettyä. Mutta kaksikko on käynyt Oulussa seuraamassa Tepsin matseja Kärppiä vastaan. Oululaisten puheet puolen Suomen joukkueesta havahduttivat kaksikon siihen, että TPS on koko Suomen joukkue. He päättivät järjestää "vierasmatkan kotipeliin".

Jatkoaika.com hyppäsi mukaan kannattajien bussiin ja uutisoi pohjoisen TPS-kannattajien ensimmäisestä yhteisestä matkasta Suomen Turkuun Tepsin kotiotteluun. Järjestävä kaksikko sai yhteistyökumppaneita mukaan kattamaan matkan kuluja ja omakustannehinnaksi jäi 25 euroa per kannattaja.

– Jatkossa on tarkoitus tehdä kaksi reissua Turkuun per kausi. Olemme saaneet ensimmäisen reissun myötä mukaan myös turkulaisia yhteistyökumppaneita, joten jatkossakin pääsee "köyhäkin matkaan", Risto Muhola kertoo.

etätepsi.jpg

Ensimmäiseen kannattajamatkaan saatiin mukaan kuutisenkymmentä matkaajaa. Toinen reissu on merkitty kaksikon kalenteriin isolla ja siihen on suunnitelmissa saada vielä suurempi osanotto.

– 30. tammikuuta Lukko-matsiin tullaan seuraavaksi. Pakettiin kuuluu matkojen ja matsin lisäksi faniristeily, Muhola luettelee.

Eikä matkan hinta ole todellakaan hinnalla pilattu. 1200 kilometriä linja-autoelämää, matsilippu ja risteily irtoavat houkuttelevaan 60 euron hintaan. Yhden TPS:n perässä matkustetun asfalttikilometrin hinnaksi tulee täten viitisen senttiä kilometriä kohden.

Se on aika pieni hinta yhteisestä ajasta suuren rakkauden kanssa.

 

Mikäli haluat ilmoittautua mukaan matkaan, se onnistuu helpoiten täältä.