karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
7.3.2016

Viimeistä runkosarjaviikkoa viedään

Runkosarjaa on TPS:n osalta jäljellä kaksi ottelua. Tiistaina HPK saapuu Turkuun, ja torstaina taistellaan Porissa.

Vaikka Liigan runkosarja päättyy torstaina, saattavat Palloseuran pelit jatkua jo lauantaina Villi kortti -kierroksella. TPS on ennen kahta viimeistä ottelua sijalla seitsemän kolme pistettä Rauman Lukkoa perässä.

Suoran pudotuspelipaikan saamisessa tiistain HPK-ottelu on avainasemassa. Isoista panoksista huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, Tepsin kapteeni Tomi Kallion mielestä otteluun pitää lähteä samalla tavalla kuin muihinkin matseihin.

– Pitää jättää se hirveä miettiminen tuloksesta ja tehdä, mitä ollaan sovittu. Jokaisen jätkän pitää valmistautua matsiin kuin se olisi vuoden tärkein, Kallio sanoi.

– Pitää keskittyä omaan suoritukseen. Jos suoritamme sillä tasolla, millä halutaan, silloin tulos on usein se, mitä lähdemme hakemaan, Kallio sanoi.

Näin ei käynyt lauantaina Oulussa, kun TPS hävisi Kärpille lukemin 2–8. Ottelu oli Kallion mukaan hyvä muistutus siitä, että pitää olla henkisesti ja fyysisesti valmiina illasta toiseen.

– Ei tehty niitä juttuja, mistä oltiin sovittu. Meillä ei ollut tappioasemassa virtaa tulla enää toisen kerran putkeen takaa ohi, Kallio sanoi viitaten perjantain huimaan taisteluun Jyväskylässä, kun joukkue nousi 5–1-tappioasemasta jatkoaikavoittoon.

Perjantain ottelu ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun TPS nousee takaa voittoon. Se oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun se tapahtui neljän maalin takaa.

– Aikamoinen vahvuus löydettiin joukkueesta. Se oli enemmän kuin mageeta, Kallio hehkutti.

100216_lukko-20.jpg

”Paras kausi viiteen vuoteen”

TPS kohtaa HPK:n neljännen kerran tällä kaudella. Alla on kaksi voittoa ja yksi tappio voittolaukauskisassa.

HPK on sarjassa sijalla 13, eikä sillä ole enää mahdollisuuksia kymmenen parhaan joukkoon. TPS-kultakypärä Kallio uskoo, että panoksen puuttuminen näkyy tiistaina HPK:n pelaamisessa ja koko pelin luonteessa.

– Heidän ei tarvitse hirveästi stressata. He voivat pelata vähän erilaista kiekkoa, kun tulevat pleijarijoukkueet, joita olemme viime aikoina kohdanneet.

Playoff-joukkue tulee TPS itsekin olemaan tänä keväänä ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Sillä saralla tavoite on Kallion mukaan täytetty, vaikka suorasta pudotuspelipaikasta taistelu jatkuukin loppuun asti.

Tavoitteita on pudotuspelien lisäksi täytetty isommassakin mittakaavassa.

– Onhan se (kausi) ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan eli positiivista ilmapiiriä Tepsille jääkiekon saralla, kapteeni kommentoi.

– Ei varmasti ole liikaa sanottu, että tämä on paras kausi, mitä Turussa on pelattu viiteen vuoteen. Iso askel parempaan suuntaan.

Naisille paljon nähtävää

Tiistaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Se näkyy myös TPS:n runkosarjan viimeisessä kotiottelussa, kun luvassa on paljon ohjelmaa naisille, lukuisia kioskitarjouksia, ruusuja sekä mieskomeutta.

Tomi Kallio tietää kuitenkin jotain vielä parempaa, miksi kaikkien naisten tulisi tulla HK Areenan lehtereille: itse TPS:n jääkiekkojoukkue.

– Me olemme mielenkiintoinen joukkue, vaikka ei seuraisi lätkää hirveän usein.  Meillä on paljon kokeneita turkulaisia paluumuuttajia, hyvät ulkomaalaiset ja paljon omia nuoria pelaajia.

Siinäpä syitä kerrakseen tulla kannustamaan TPS voittoon! Ottelu alkaa HK Areenalla kello 18.30. Tervetuloa!

Psssst! Naistenpäivän kunniaksi TPS-pelaajat Henrik Tallinder ja Tadas Kumeliauskas jakavat ruusuja kaikille naisille kauppakeskus Skanssissa tänään tiistaina klo 14.00-16.00!

 

Teksti: Leo Jaakkonen