karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
25.2.2016

Kolmas kerta toden sanoo – vastassa puolen Suomen Kärpät

Hallitseva Suomen mestari, perjantai-ilta ja kiihkeä taistelu suorasta playoff-paikasta jatkuu.

TPS on tällä kaudella onnistunut saalistamaan kärkijoukkueiden päänahkoja, kun taas heikompia vastaan ollaan välillä oltu sillassa.

Keskiviikkona kotikaukalossa oli vastassa 12 ottelun tappioputken Espoon Blues. Vaikka maali-iloittelu olisi varmasti ollut monille mieluinen, aktiivisesti karvannut ja hyvin liikkuva Blues sai vietyä ottelun voittomaalikisaan asti johdettuaan ottelua ensin kahdesti.

TPS onnistui kuitenkin voittamaan voittomaalikilpailun Blues-laina Jussi Makkosen maalilla ja kaksi kolmesta pisteestä jäivät Turkuun.

Perjantai-illassa TPS:llä ei ole varaa jäähyilyyn. Kärppien ylivoima on liigan toiseksi parasta eikä alivoimaprosenttikaan (86,03%) huono ole. TPS:n alivoimaprosentti on liigan viidenneksi paras (82,46%). Ylivoimaprosentin kanssa TPS on heti Kärppien takana liigan kolmansina (20,31%).

– Kotipeli, perjantai-ilta ja vastassa yksi kärkitaistelussa mukana oleva joukkue. Sytykkeitä ei tarvitse kaukaa hakea. Kaukaloon saadaan varmasti latautunut Tepsi, pohtii Jerry Ahtola keskiviikon Blues-taiston tauottua.

– Toivotaan, että ihmiset löytäisivät hallille, kun kevään tärkeimpiä pisteitä ratkotaan, hiitolomat ja muuta, Ahtola jatkaa.

Kärpät saapuu Turkuun kolmen ottelun voittoputkessa ja melkein viikon levolla. TPS:llä on puolestaan menossa kolmen ottelun kova viikko, joista jäljellä on kaksi peliä.

Kärpät hieroivat 2–5-vierasvoiton JYPistä lauantaina. Ottelun ratkaisijoiksi nousivat nuoriso-osastoa edustavat Sebastian Aho (2+2), peräti neljä syöttöpistettä saalistanut Miro Aaltonen sekä kahdella maalilla verkkoa venyttänyt mailataituri Jesse Puljujärvi.  Tulossa ei ole siis millään mittarilla helppo iltapuhde.

 

Ahtola, Jerry, TPS, 151210.JPG

 

Torstaina TPS palautteli kevyellä harjoituksella ja kävi läpi erikoistilannepelaamista.

 Mitä pidemmälle kevättä mennään, niin kyllä erikoistilanteet pelissä ratkaisee, tietää Ahtola.

Ahtola ei ole kovin taikauskoinen, vaikka solmiikin vasemman luistimen aina ensin.

– Vuosien saatossa ei mitään varsinaista tapaa ole kehittynyt. Aikatauluja pidän tärkeänä. Olen hallilla ajoissa, juon kahvin, merkkaan mailat ja kastan hiukset, jotta potta mahtuu päähän, kun on näin paljon hiuksia, Ahtola hymähtää

Kovin usein ei Kärppiä Turussa tällä kaudella ole nähty, sillä viimeksi Kärpät kävi vierailulla 25. marraskuuta. Tuolloin TPS nappasi niukan 1–0-kotivoiton. Kyseessä on joukkueiden kolmas kohtaaminen. Edessä on vielä yksi peli joukkueiden välillä 5.3. Oulussa. 

Ahtolalla on liigaurallaan kasassa 98 maalia. Olisiko mukava laittaa pari pussia kärppämaaliin perjantaina?

– Olishan se hienoa ehdottomasti. Toivotaan, että tulee vielä tällä kaudella ellei perjantaina osu, päättää Ahtola.

TPS–KÄRPÄT HK AREENALLA PERJANTAINA KLO 18.30.

Nähdään hallilla!

Teksti: Arvo Talve