261

karuselli_nytonaika[472].jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Lukko LA 3.10. 17:00 OSTA LIPUT
25.3.2016

TPS:N KOLMAS KIINNITYS VÄLIERÄPAIKKAAN HÄÄMÖTTÄÄ OULUSSA

TPS voitti torstaina upeasti Kärpät Turussa maalein 2−1. Otteluvoitot ovat nyt kiihkeässä puolivälieräsarjassa 2−2, ja TPS pelaa jo lauantaina Oulussa kolmannesta voitosta.

Kärppien kaadossa Niklas Friman ja Éric Perrin tekivät TPS:lle tuiki tärkeät maalit. Tolppien välissä pelannut Teemu Lassila teki elämänsä torjunnan viimeisellä sekunnilla ja pelasti voiton Palloseuralle.

Loistavan kotivoiton takeena oli erityisesti joukkuepelaamisen täydellinen onnistuminen. Tepsi pelasi tiiviisti yhteen viisikkona. Kotiyleisön hurmoksellinen tuki oli TPS:lle suuri voimavara, josta joukkue pystyi ammentamaan energiaa.

− Oli todella kova matsi ennen kaikkea fyysisesti ja intensiteetiltään. Hieno tapahtuma, ja meillä oli fantastinen turkulaisyleisö. Oli suuren urheilujuhlan tuntua kotihallissa, kertoi joukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

− Aika monia onnistujia läpi joukkueen. Pystyimme pitämään Kärpät pois pahimmilta maalipaikoilta, jatkoi Selin.

Hurmostilassa Ouluun

Lehdistötilaisuuden jälkeen Selin ehti kertoa lisää juuri päättyneestä ottelusta suunnaten katsettaan jo hieman myös lauantaina pelattavaan otteluun.

Puolivälieräsarjan viidenteen kohtaamiseen lähdetään hyvistä lähtökohdista, kun mustavalkoiset pystyivät tasaamaan voitot Turussa. Torstain kamppailu oli monien aiempien Kärpät-kohtaamisten tapaan vähämaalinen.

Kärpät ehti jo siirtyä ottelussa 1−0-johtoon, mutta TPS:stä löytyi tarvittavaa sitkeyttä ja tilanne käännettiin ylösalaisin. Miten joukkue onnistui kääntämään tappioaseman lopulta voitoksi?

− Ennen kaikkea kovalla uskolla siihen, että kyllä mekin pystymme maalin tai kaksi tekemään. Nyt oli kolme peliä alla niin, että olimme tehneet vain kaksi maalia varsinaisella peliajalla, eikä niitä paljoa tullut nytkään.

− Usko, pelisuunnitelman noudattaminen ja fantastinen taistelu ja turkulaisyleisö. Kotiyleisö antoi meille ihan hirveän määrän voimia peliin, iloitsi Selin ja muisti myös hallin lehtereillä kiertäneen aallon.

Sarja katkolla Turussa maanantaina

Pelillisesti TPS:n ja Kärppien väliset ottelut ovat pääosin olleet tarkkoja puolustustaisteluita. Välillä on kuitenkin nähty myös räiskyvämpää peliä. Tepsi on keskittynyt varsinkin vahvuuksiinsa, ja yksi niistä on yhtenäinen puolustus.

Koko viisikko on sitoutunut pelitapaan ja sen myötä tuloksiakin on tullut. Kurinalaisuutta tarvitaan myös lauantaina, sillä Kärpät on eritoten kotonaan Oulussa vaikea voitettava.

Yhden voiton TPS onnistui jo tässä neljännesfinaalisarjassa pohjoisesta hakemaan. Jos TPS onnistuisi nyt hakemaan toisen ryöstön vieraista, olisi sarja katkolla jo maanantaina Turussa TPS:lle.

Vastaavasti mikäli Kärpät ottaa kolmannen voittonsa, on välieräpaikka oululaisilla vain yhden voiton päässä maanantaina. Ratkaisun paikat ovat siis käsillä jo lauantaina.

Päävalmentaja Selin on tehnyt Kärppien joukkueesta muutamia huomioita sekä pelitavasta että pelaajistosta. Esimerkiksi oululaisten pelitapa on alkanut käydä kauden mittaan yhä tutummaksi.

− Kyllähän tietysti Kärpillä useita variaatioita on, mutta joka tapauksessa se joukkue on niin hyvä. Materiaali on kova ja sitoutunut pelaamaan omaa peliään, että se on sillä tavalla kunnioitettavaa. Vaikka tietäisi, millä tavalla Kärpät pelaa, niin on silti yksinkertaisesti vaikea voittaa Kärppiä.

"Kaikki paineet Kärppien leirissä"

Kärpät on luisteluvoimainen joukkue. Tämä nähtiin myös Turussa pelatussa ottelussa, kun vikkelät hyökkääjät tuottivat välillä TPS:lle päänvaivaa. Nopeuteen onnistuttiin kuitenkin vastaamaan.

− Tietysti pitää pysyä itsekin liikkeessä. Täytyy tunnistaa pelin sisällä, milloin pelata kiekosta ja milloin isosta jäästä, tiivisti Selin.

Aktiivisen liikkumisen ja oikea-aikaisten ratkaisujen lisäksi jäähyttömyys korostuu Kärppiä vastaan. Lauantain kotijoukkue on ylivoimalla väkevä.

− Ensinnäkin kun se on jo viides peli, niin jäähyltä pitää Oulussa pysyä pois, se on ihan ensimmäinen lähtökohta. Täytyy tuoda tunnetta lisää, kaikki odotukset ja paineet ovat Kärppien leirissä.

− Me haluamme tehdä kiusaa ihan tosissamme, päätti Selin lopuksi.

Kiekko putoaa jäähän lauantaina Oulussa kello 17:00!

 

12473699_10153336805192554_6433543663552635661_o.jpg

Teksti: Vinski Virtanen

Kuvat: Teemu Saarinen