karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
9.12.2015

TPS matkaa sarjakärjen kaatoon

TPS matkustaa torstaina Helsinkiin, jossa se kohtaa sarjan kärkipaikkaa pitävän HIFK:n. Palloseura pyrkii parantamaan peliään tiistaisen Lukko-tappion jäljiltä.

Torstain IFK-kamppailu on joukkueiden kauden kolmas kohtaaminen. Otteluvoitot ovat tasan, kun molemmat ovat voittaneet omat kotiottelunsa. Syyskuussa IFK voitti lukemin 4–2, ja kuukausi myöhemmin TPS lähetti vieraansa kotimatkalle voitettuaan jatkoajalla 3–2.

Sarjassa kuudentena olevan Tepsin pitää olla alusta alkaen hereillä, mikäli se haluaa pärjätä torstaina. Tätä mieltä on paluun liigamiehistöön tehnyt hyökkääjä Otto Nieminen.

− Tulevat varmasti kovaa päälle. Se on hyvä joukkue. Jokaisen jätkän pitää olla valmiina ja toteuttaa sovittua juttua, Nieminen ennakoi.

Joukkueella on alla harmillinen rankkaritappio Lukolle CHL:n puolivälierien toisesta osaottelusta. Tappio tarkoitti turkulaisten tippumista CHL:n välieristä.

− Eka erä oli ihan hyvä, toinen erä järkyttävä. Ei saatu peliä käyntiin. Kolmannessa erässä saatiin paikkoja, muttei tehty kuin yksi maali. Sitten hävittiin rankkareilla. Ei jäänyt hirveän hyvät fiilikset, Nieminen kertasi tiistain ottelua.

Eteenpäin on kuitenkin mentävä ja virheistä opittava. Nieminen tietää, miten peliä saadaan parannettua IFK-otteluun.

− Erien alut pitää olla valmiina. Maalille pitää päästä. Paljon vetoja ja siitä karat sisään.

nieminen_o.jpg

Totuttelua liigakiekkoon

Ottelu HIFK:a vastaan on Niemisen kauden viides liigassa. Alkukausi vierähti A-junioreissa, kunnes kutsu ylös tuli marraskuun lopulla. 19-vuotias hyökkääjä sanoo, että paluu liigakiekkoon vaati totuttelua.

− Täällä on paljon vähemmän aikaa, taso on kovempi. Sen huomasi heti alussa. Ekoissa peleissä otti aikansa totutella. Loppujen lopuksi tämä on sama peli. Pärjää kun laittaa kaikkensa likoon, Nieminen sanoo.

− Kesällä treenattiin yhdessä, ja jätkät on tuttuja. Ihan hyvin on lähtenyt omasta mielestä liikkeelle.

Ei Nieminen kuitenkaan mikään untuvikko liigatasolla ole. Viime kaudella miehelle kertyi 19 ottelua edustusjoukkueessa, ja parhaimmillaan lähemmäs 18 minuuttia. Nyt Niemisen rooli on hieman eri, kuin viime kauden lopuksi.

− Silloin pääsi paljon enemmän pelaamaan, kun välillä oli kolmeakin ketjua. Nyt on nelosketjun työtä pyritty hoitamaan.

Kauden avausmaalikin on jo plakkarissa, kun Nieminen osui viime viikolla Sportia vastaan. Viime kaudella maaleja kertyi kaksi.

Niemisen mielestä joukkue on sopiva sekoitus kokeneita vanhempia pelaajia, nuoria sekä iältään välimaaston pelaajia. Joukkueen ilmapiiri on nuorta kaartia edustavan miehen mukaan hyvä.

Kun Niemiseltä kysyy, mikä kuvastaa tämän kauden Tepsiä, on vastaus sama kuin monilla muillakin.

− Työteliäs, taisteleva joukkue.

Ottelu HIFK–TPS alkaa Helsingin jäähallissa torstaina klo 18.30.

Teksti: Leo Jaakkonen