karuselli_tps_jyp.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP KE 22.1. 18:30 OSTA LIPUT
21.3.2016

TPS-kapteeni Tomi Kallio luottaa omiinsa – "Tämä on todella inspiroiva tilanne meille"

TPS:n maanantain aamujäiden jälkeen kapteeni Tomi Kallio kertoo, että joukkue lähtee Ouluun hyvällä fiiliksellä. 

– Näemme huomisen uutena mahdollisuutena. Haluamme päästä pelaamaan siellä yhtä hyvää kiekkoa kuin viimeksi. Moni asiantuntija ajatteli, että sarja olisi nyt 2-0 Kärpille, eikä meillä olisi mitään palaa. Voitot ovat kuitenkin 1-1 ja huomenna on uusi peli. Kärpillä on edelleenkin kaikki paineet, sillä heillä on tässä sarjassa vain hävittävää. Me näemme sen isona mahdollisuutena. Tämä on todella inspiroiva tilanne meille.

Kallio palaa viime lauantain kotiotteluun, jolloin Kärpät voittivat Turussa lukemin 1–6.

– Kun peli meni äkkiä 4–0-tilanteeseen ja edellisestä ottelusta oli jäänyt ärtymystä varsinkin tuomareita kohtaan, se ei vaatinut hirveästi enää. Homma läikkyi yli. Osa on ehkä ollut hieman kauhuissaan. Voin kuitenkin kertoa esimerkkinä, että pelasin 12 vuotta Ruotsissa playoff-pelejä ja jokainen ensimmäinen kierros oli tämän näköinen. Tämä on ammattilaissarja. Toivottavasti vanhemmat kertovat lapsilleen, että ammattilais- ja harrastejääkiekolla on suuri ero. Ammattilaisten hommat eivät sinänsä kuulu juniorikiekkoon ja pikkupojille.

TPS-kapteeni muistuttaa, että pudotuspelit ovat tunnerikasta kiekkoa. Tarkoituksena ei ole ikinä loukata ketään tai saada ulos pelistä, vaikka jääkiekko onkin fyysinen laji.

– Runkosarjaan verrattuna playoff-otteluiden ero on iso. Pelit ovat parempia ja mielenkiintoisempia, koska kaikilla on paljon tunnetta pelissä. Meillä se meni hiukan rajan yli. Olimme liian ylilatautuneita ja innoissamme kaikesta, mutta ”oppia ikä kaikki”. Lauantaina oli tämän joukkueen ensimmäinen playoff-peli kotona. Pystymme parantamaan peliä.

Lauantain ottelussa on TPS:n kuluvan kauden suurin kotiyleisö, melkein 9000 katsojaa. Kallio kuvailee, kuinka sisääntulon aikana kylmät väreet kulkivat TPS-kipparin selässä.

– Minä ja kaikki muutkin ovat varmasti toivoneet ja odottaneet, että saisimme turkulaiset takaisin hallille isoin joukoin. Viimeisen parin kuukauden aikana on selkeästi näkynyt, että olemme saaneet ihmisiä halliin. Iso kiitos siitä kaikille. Ja vaikka lauantain pelissä tapahtui lopussa asioita, toivomme, että mahdollisimman moni näkisi tilanteen meidän näkökulmastamme ja tulisi torstaina uudelleen paikalle.

 

Teksti: Jessi Ristilä