karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
10.11.2015

TPS hakee jatkopaikkaa Norjasta

TPS pelaa tiistaina CHL:n toisen pudotuspelikierroksen toisen osaottelun norjalaista Storhamaria vastaan. Palloseura matkusti maanantaina Norjan Hamariin, jossa sille on tarjolla paikka kilpailun puolivälierissä.

Tepsillä on maalin etumatka, kun se tavoittelee paikkaa CHL:n kahdeksan parhaan joukossa. Viikko sitten käydyssä kotiottelussa turkulaiset nousivat upeasti kolmen maalin takaa-ajoasemasta 4−3-voittoon.

Nousun pääarkkitehtina tehoilla 1+2 hääräillyt joukkueen kapteeni Petteri Nummelin sanoo, että viime viikon voitto upean nousun päätteeksi nostatti joukkueen fiiliksen korkealle.

− Totta kai on hyvä fiilis, kun noustaan tärkeässä pelissä voittoon. Nousut kasvattavat aina joukkuetta, Nummelin tunnelmoi.

TPS on viettänyt viikon pelitaukoa, ja joukkue on päässyt lepäämään ja harjoittelemaan kunnolla. Nummelin tietää, mitä huomenna vaaditaan, jotta jatkopaikka irtoaa.

− Ei voida yhtään antaa periksi. Tiedetään minkälainen joukkue on vastassa, Nummelin sanoo.

− Heillä on vaarallinen joukkue ja vaaralliset pelaajat. Nyt ainakin tiedetään, että pitää olla alusta alkaen hereillä.

STORHAMAR.jpg

Karnevaalimeininkiä luvassa

Hyökkääjä Ville-Vesa Vainiola lähtee otteluun hyvillä fiiliksillä. Myös hän oli tärkeässä roolissa viikko sitten syöttäen Tepsin tasoitus- ja voitto-osumat.

− Tulee olemaan kova taistelupeli. Niillä varmaan jäi hampaankoloon, kun tultiin kolmen maalin takaa ohi. Tiukka taistelu tulossa. Halli tulee oleman varmaan täynnä.

Vainiolan mukaan joukkue lähtee tunnustelevalla otteella.

− Koitetaan katsoa miten vastustaja pelaa, ja pysytään kärsivällisenä. Ei ole erityistä taktiikkaa, vaan pistetään oma peli raiteilleen.

Nummelin on samoilla linjoilla siinä, että joukkue lähtee pelaamaan omaa peliä.

− Otetaan onkeen siinä, missä kaveri oli hyvä viimeksi. Ei kannata miettiä viime peliä. Huomenna on halli täynnä ja karnevaalimeininki, Nummelin lataa.

Reissut virkistävät

Itse matka Norjaan meni miesten mukaan mallikkaasti ja ongelmitta. Lennon jälkeen joukkue pääsi lepäämään hotellille ja suuntasi illalla jäälle. Aamulla on luvassa vielä yhdet harjoitukset ennen illan h-hetkeä.

Sekä Nummelin että Vainiola ovat sitä mieltä, että pelimatkat ulkomaille ovat mukavaa vaihtelua.

− Kyllähän tämä varmaan vähän piristää. Nähdään erilaista kulttuuria ja fanikulttuuria, Nummelin miettii.

Samaa sanoo Vainiola.

− Ihan mukava. Päästään näkemään erilaisia paikkoja ja erilaisia joukkueita.

Nummelinin esiin nostamaa fanikulttuuria todella on tarjolla, mikäli miesten ennustus pitää paikkansa, ja halli on täynnä.

Teksti: Leo Jaakkonen