karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
16.12.2015

TPS hakee hattutemppua Hämeenlinnasta

Palloseura lähtee keskiviikkona saalistamaan täyttä pistepottia Hämeenlinnasta. Tepsi hakee sarjan peränpitäjä HPK:sta jo kauden kolmatta voittoaan.

Vaikka HPK onkin aloittanut kauden alavireisesti, ei voitto tule puolustaja Harri Tikkasen mukaan Ritari Areenalta helpolla.

– Ei todellakaan. Hämeenlinnassa on ollut vaikea syksy. Viime viikolla he kuitenkin voittivat 4−1 Lukon, joka on sarjan kärkijoukkue. Peleissä voi tapahtua mitä vain, Tikkanen sanoo.

Tikkasen mukaan Tepsin pitää saada hyvä lataus ja draivi päälle. Pelin alku on kokeneen puolustajan mukaan keskiviikkona isossa roolissa.

– Viimeksi Hämeenlinnassa ensimmäinen erä oltiin telineissä, ja HPK oli parempi. Pitää saada peliä rytmitettyä. Puolustuksen pitää tietenkin olla timanttia ja erikoistilanteet ja maalintekopeli kunnossa.

Tuo ottelu päättyi kuitenkin Tepsin 1−5-vierasvoittoon. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa ja Tepsin kauden avausottelussa turkulaiset olivat kotonaan parempia lukemin 3−1.

Kaksi kautta vuosina 2007–09 Hämeenlinnassa pelannut Tikkanen tietää, ettei Rinkelinmäki ole helppo paikka vierasjoukkueelle.

− Se on perinteisesti paha paikka. Mikäli ihmisiä saadaan paikalle, on siellä fanaattinen kiekkoyleisö ottamassa vastaan.

Joka paikan höylä

Kaudella 1999–2000 ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Tikkanen viettää ensimmäistä kauttaan Turussa. Kokemus on tähän mennessä ollut miehen itsensä mukaan positiivinen.

– On maistunut erittäin hyvältä. Organisaatio on ollut loistava, ja olen viihtynyt hyvin. Meillä on hyvä joukkue, jossa on kokeneita palaajia ja lahjakkaita nuoria sekä osaava valmennus. Palaset ovat kohdallaan, Tikkanen tuumaa.

Tikkanen nostaa joukkueesta esiin tutun asian. Tepsi on tällä kaudella taisteleva joukkue.

− Meillä on paljon taiota innostusta joukkueessa. Peli on kuitenkin ailahdellut liikaa.

34-vuotias kokenut liigakonkari pelaa Tepsissä roolissa, joka on tuttu aiemmilta vuosilta. Viimeiset kuusi kautta mies viihtyi Rauman Lukossa.

– Olen tällainen joka paikan höylä. Tykkään pelata ylivoimaa, alivoimaa ja tasakentällisinkin. Kunhan kentälle vaan pääsee, niin kiva on pelata.

Teksti: Leo Jaakkonen