karuselli_kunonaika.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
30.10.2015

Tepsiikö pinkki Bluesiin?

Lauantaina HK Areenalla tehdään hyvää, kun ottelussa kerätään rahaa Roosa nauha –kampanjaan. Kentällä taistelu käy kuitenkin tuttuun tapaan kiivaana, kun pinkkeihin pelipaitoihin 1.erään sonnustautuva TPS hakee paluuta voittojen tielle Bluesin kustannuksella.

Palloseuran viikko on ollut tähän mennessä kaksijakoinen. Tiistaina joukkue haki upean vierasvoiton Jyväskylästä puhtain 0–4-lukemin. Pelicansia vastaan oli kuitenkin TPS:n vuoro jäädä nollille. Omaan verkkoon kiekko löysi tiensä kerran.

TPS:n apuvalmentaja Kimmo Rintanen arvioi keskiviikkoisen maalittomuuden johtuneen lähinnä henkipuolen asioista.

- Molemmat pelit olivat aika fyysisiä kamppailuja. Tiistaina Jyväskylässä oli meiltä hyvä peli, mutta keskiviikkona jäätiin sitten nollille. Meiltä puuttui Lahdessa se viimeinen raivo maalinteosta. Pääsimme kyllä paikoille ja ylivoimaakin oli paljon, Rintanen analysoi.

241015_tappara-34

TPS:lle on ollut tyypillistä tällä kaudella heikohkot pelien alut. Siihen haetaan parannusta lauantainkin ottelussa.

- Tämän viikon peleissäkin oli ottelun alut meille vaikeita. Se on vaikeaa sanoa mistä se johtuu. Yleensä tarvitsemme jonkun pienen herättelyn ennen kuin peli lähtee kulkemaan.

Minkään joukkueen peli on tuskin valmista vielä syksyllä. Ei myöskään Palloseuran. Rintasen mukaan suurin haaste on saada paketti pysymään ehjänä koko ottelun ajan.

- Ei meillä montaa peliä ole ollut, jossa oltaisiin koko 60 minuuttia pelattu niin kuin toivotaan. Meillä on niin paljon uutta opittavaa joka puolella. Se ottaa aina oman aikansa. Lisäksi omat haasteensa tuo tiivis pelitahti. Välipäivinä ei paljoa ehdi harjoittelemaan, vaan aikaa menee palautumiseen ja muuhun, Rintanen sanoo ja antaa ymmärtää, että edistystä kuitenkin tapahtuu koko ajan.

Lauantaina Bluesia vastaan on jälleen kerran paikka hakea ehjää kokonaisuutta. Alkukaudella hieman unessa ollut vierailija Blues ei ole kuitenkaan aktiivisen karvauksensa ja kovan työmoraalinsa takia ikinä helppo vastus, joten alusta asti täytyy olla hereillä.

Loukkaantumisosastolta TPS saa todennäköisesti ilouutisia lauantain peliin. Petteri Nummelin palannee kokoonpanoon lähes kuukauden tauon jälkeen. Lisäksi keskiviikkona Pelicans-pelin väliin jättämään joutuneen Tadas Kumeliauskaksen pitäisi olla huomenna askissa.

- Näillä näkymin molemmat ovat huomenna pelikunnossa, Rintanen kertoo.

TPS-Blues huomenna lauantaina kello 17.00 HK Areenalla. Tervetuloa!

Teksti: Taneli Virjonen