karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
20.10.2015

Tärkeät pisteet jaossa

Tiistai-iltana HK Areenalla kohtaavat TPS ja Ilves. Kamppailu on molemmille tärkeä, sillä joukkueet majailevat tasapistein sijoilla 7. ja 8.

TPS ja Ilves on kaksi perinteikästä entisaikojen mestaruusrohmua, jotka eivät viime kausina ole menestyksestä saaneet nauttia. Kummankin alku on ollut tällä kaudella kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen.

Ilves aloitti kautensa erittäin vahvasti keikkuen aivan kärjen tuntumassa pitkään. Viime aikoina otteet ovat kuitenkin heikentyneet huomattavasti. Joukkue on viiden ottelun kuntopuntarissa toiseksi viimeisenä jättäen taakseen vain Espoon Bluesin. Viidestä viime pelistä tupsukorvat eivät ole onnistuneet kaapimaan ainuttakaan kolmen pisteen voittoa.

Osaselitys tälle on loukkaantumiset. Varsinkin hyökkäyspäässä loukkaantumiset ovat runnelleet kokoonpanoa kovalla kädellä. Viimeisin loukkaantumislistalle päätynyt pelaaja on alkukaudella kovassa tikissä ollut Aleksi Mustonen. Lisäksi joukkueen kapteeni ja hyökkäyspelin ruumiillistuma Sami Sandell saattaa olla jopa koko loppukauden pois. Turkulaisillekin tuttu sentteri Tapio Laakso ehti pelata vain yhden pelin ennen kuin lasaretti kutsui rymättyläläistä.

Ilveksen kokoonpanosta yksi nimi on TPS-faneille erityisen tuttu. TPS-kasvatti Veli-Matti Vittasmäki on pelannut loistavan alkukauden. 13 peliin peruspakki on tehnyt kunnioitettavat tehot 1+5=6. Tehotilasto näyttää lukemaa +4 ja lisäksi mies on saanut reilusti eniten peliaikaa koko Ilveksen pelaajistosta kellottaen ainoana pelaajana yli 20 minuuttia ottelua kohden (22.07min per peli).

301214_ilves-40

Sunnuntaille hyvitystä

TPS:n asetelmat otteluun ovat vierailijoita paremmat. Joukkue on ollut kelvollisessa vireessä ja loukkaantumishuoletkaan eivät ole samaa luokkaa Ilveksen kanssa.

Viime sunnuntain peli Ässiä vastaan oli Palloseuralta hyvin kaksijakoinen. Pelin alku oli hyvin otteessa ja ei ollut epäselvää kumpi joukkueista oli kuskin paikalla. Yhtäkkiä Ässät kuitenkin yllätti TPS:n neljästi, eikä joukkue siitä sillasta enää noussut. Peli jätti varmasti joukkueelle paljon hampaankoloon ja joukkue hakee tänään hyvitystä sunnuntain katkeralle tappiolle.

Alkukauden Liigan vaarallisin ketju Tukonen-Perrin-Kallio ei ole enää viime peleissä heilutellut verkkoa aivan samanlaiseen tahtiin, vaikka edelleen paikkoja luovatkin hurjan määrän. Positiivista on kuitenkin ollut, että muut ketjut ovat pystyneet parantamaan maalimääriään silloin, kun sitä on tarvittu.

Nähtäväksi jää, pystyykö Ilves katkaisemaan voitottoman putkensa TPS:n kustannuksella vai onnistuuko sunnuntaista sisuuntunut kotijoukkue kahmimaan pisteet itselleen. TPS-Ilves HK Areenalla kello 18.30!