karuselli_tps_pelicans (1).jpglounas_karuselli.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Pelicans KE 29.1. 18:30 OSTA LIPUT
4.8.2015

Takana pitkä kesä - tähtäimessä pitkä kausi

Kesken viime kauden Turkuun saapunut Tomas Mojzis aloittaa kolmannen kautensa TPS:n paidassa. Repaleisen kauden jälkeen Tomasilla on takanaan treenin täyttämä kesä. Ja pitkä sellainen.

–Pitkä kesä – pitkästä aikaa. Ei ole tainnut viiteen vuoteen ollut noin pitkää kesää. Yleensä on ollut maajoukkuepelejä tai seurajoukkueen pelejä pidemmälle kevääseen. Vietin enemmän aikaa perheen kanssa.

Keväällä pelattiin jääkiekon MM-kisat Tsekeissä. Viime kauden joukkuekaveri Jakub Nakladal edusti kotimaataan kotikisoissa ja pääsi pelaamaan yhdessä Jaromir Jagrin kanssa.

–Seurasin jonkin verran kisoja, mutta vain telkkarin välityksellä. Yllättävää, että me ei Jakubin kanssa tavattu kuin kertaalleen koko kesän aikana, vaikka asumme samoilla kulmilla.

Mojzis voitti keväällä 2010 maailmanmestaruuden yhdessä kansallislegenda Jagrin kanssa. Pelaaminen Jagrin kanssa samassa joukkueessa on erityistä kaikille tsekeille, mutta Mojzisille jäi yksi asia mieleen ylitse muiden:

–Jaromir oli tuolloin jotain 40-vuotias ja hän blokkasi laukauksia ja pisti itsensä likoon joka matsissa.

Ne ovat asioita, joita Jagrin tilastot omaava pelaaja voisi jättää tekemättä. Mutta hän halusi voittaa.

mojzis.jpg

Ei ole Turkua parempaa

Sovimme Tomasin kanssa kesällä, että viime kaudesta ei puhuta enää ikinä. Haastattelun aikana sivuamme huomaamattamme kuitenkin tuon kauden tapahtumia ja välillä jopa nauramme joillekin kommelluksille joita kauden aikana sattui. Toisaalta välillä vanhojen muistelu aiheuttaa pitkiä hiljaisia hetkiä. Yhden tällaisen hetken Tomas rikkoo todetessaan kaiken näyttävän nyt hyvältä.

–Uudet valmentajat ja uudet joukkuekaverit vaikuttavat todella sitoutuneilta. Lisäksi nämä meidän junnut ovat saaneet voittamastaan mestaruudesta paljon lisää itseluottamusta. Heidän olemuksensa on aivan erilainen! Eivätkä he enää ujostele niin paljoa kentällä.

–Lisäksi meillä on nyt kopissa niin paljon kokemusta ja kokeneita pelaajia, että nämä junnut oppivat kyllä lisää ihan vaan pitämällä silmiään auki. Ja välillä ehkä korviakin, Tomas nauraa.

Pitääkö hän sitten itsenään kokeneena pelaajana? Hetken miettimisen jälkeen irtoaa varsin diplomaattinen vastaus.

–Olen yli 30-vuotias. Muutama vuosi sitten ajattelin, että pelaan varmasti yli nelikymppiseksi. Viime kauden kokemuksen perusteella olen tajunnut, että tätä pitää tehdä päivä kerrallaan ja vain siihen pisteeseen saakka kun tästä pystyy nauttimaan. Nyt tuntuu todella hyvältä.

 Ja miksei tuntuisi hyvältä, kun saa suorittaa rakasta ammattiaan Suomen kauneimmassa kaupungissa ja huippuluokan olosuhteissa.

–Suomesta ei löydy parempaa kaupunkia jääkiekkoilijalle. Olin onnekas, että aluksi päädyin tänne ja olen saanut tulla myös takaisin.

HK Areena tarjoaa huippuluokan olosuhteet ammatin harjoittamiselle ja ennestäänkin hyviä tiloja on kesän aikana vielä paranneltu. Remontoidut pukuhuonetilat saavat kiitosta Tomasilta:

–Yllätyin, että siellä tehtiin remonttia, koska mielestäni se oli ennenkin hyvä. Nyt se on ihan loistava!

Kaikki on siis ”Mojzan” osalta kunnossa. Uusi kausi saa alkaa!

 

Teksti: Osku Valtonen