karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
4.1.2016

Taistelu kuudennesta sijasta alkaa Kuopiosta

TPS matkustaa tiistai-illaksi Kuopioon, jossa se kohtaa sarjataulukossa pykälän ylempänä olevan KalPan. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo perjantaina.

Tepsi hakee nousua kiinni Liigan suoraan pudotuspelipaikkaan, kun se kohtaa KalPan kahdessa peräkkäisessä ottelussa tällä viikolla. Kuopiolaiset ovat kuudensia 58 pisteellään, ja Palloseura vaanii pisteen päässä sijalla seitsemän. Tepsin sunnuntaina voittaman Lukko on kahdeksas niin ikään 57 pisteellä.

Tepsi on kohdannut KalPan kerran tällä kaudella. Tuloksena oli komea 4−0-kotivoitto. Samaan ylletään hyökkääjä Julius Vähätalon mukaan kovalla työnteolla.

− Ihan samalla tavalla lähdetään kuin Lukkoa vastaan, sama työmäärä. Puolustuksen kautta päästään hyökkäyksiin, Vähätalo sanoi.

Sunnuntaina Raumalla TPS nollasi Lukon hienossa 2−0-voitossa. Vähätalo teki ottelun lopussa Tepsin toisen maalin, joka ratkaisi pelin lopullisesti vieraille.

− Erittäin hyvältä maistui voitto. Oltiin hävitty Ilvestä vastaan ja (Eric) Perrin loukkaantui, niin ei ollut helppo lähtökohta peliin. Asennoiduttiin siihen, että haetaan voitto Raumalta.

KalPa3.jpg

Back-to-back KalPa

TPS kohtaa KalPan siis kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Niin sanottu back-to-back -asetelma tuo jopa pienoista pudotuspelihenkeä keskelle kautta. Varsinkin, kun joukkueet taistelevat tiukasti samoista sijoista.

Vähätalon mielestä peräkkäiset ottelut samaa joukkuetta vastaan ovat tervetulleita. Kuitenkaan hirveästi niitä ei tarvitse olla. Miten asetelma sitten vaikuttaa itse peliin?

− Kun tiedetään, että pelataan seuraava ottelu samaa vastaan, niin ottelun loppupuolella saattaa tulla enemmän taklauksia. Haetaan yliotetta siitä toisesta jengistä, Vähätalo kertoo.

Myös tiukka taistelu suorasta pudotuspelipaikasta näkyy Vähätalon mukaan kentällä KalPaa vastaan.

− Sitä tärkeämpi peli, mitä lähempänä toinen jengi on sarjataulukossa. Nyt on tiukka taistelu kuudennesta sijasta. Kyllä jokainen sen tiedostaa.

Tällä kaudella Vähätalolle on tullut lisää vastuuta. Se näkyy sekä peliajassa, jota on tällä kaudella tullut vajaat 13 minuuttia ottelua kohden, kuin myös otteissa. Vähätalo on tehnyt seitsemän maalia ja syöttänyt lisäksi neljä. Viime kaudella 36 ottelussa maaleja tuli vain yksi.

Roolikin on muuttunut. Viime kaudella pitkälti neloskentän sentterinä viihtynyt Vähätalo on tällä kaudella viilettänyt enemmän kolmoskentän, jopa kakkoskentän laidassa.

− Viime kauteen verrattuna on kulkenut paremmin. Aina pystyy kuitenkin parantamaan, Vähätalo päättää.

Teksti: Leo Jaakkonen