karuselli_seuraavapeli (1).jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP PE 13.12. 18:30 OSTA LIPUT
16.11.2015

Siiki huokuu itseluottamusta ja näyttöhaluja

Oskari Siiki nousi reilu viikko sitten takaisin TPS:n liigamiehistöön. 20-vuotias hyökkääjä pelasi torstaina Hämeenlinnassa kauden ensimmäisen liigaottelunsa.

Alkukauden Mestiksen TUTOssa viettänyt Siiki on palannut liigajäille. Takana on nyt kauden ensimmäinen ottelu liigassa ja kaksi ottelua CHL:ssä.

− Mulla on tosi hyvät fiilikset. Hieno olla takas Tepsissä, Siiki hehkutti perjantain harjoitusten jälkeen.

Kauden alku oli miehen itsensä mukaan vaikea. Rooli TUTOssa ei ollut se, mitä Siiki olisi kaivannut ja odottanut.

− Odotin vähän erilaista, mitä Mestis todellisuudessa oli. Ei lähtenyt kulkemaan. Asetin itselleni tavoitteen, mutta en pystynyt olemaan johtava pelaaja. Se meni penkin alle.

Siikin puheista kuulee, että mies nauttii paluusta liigakaukaloon.

− Olen saanut hyvän uuden alun Tepsissä. Itseluottamus on tullut takaisin. Näyttöhaluja riittää.

Viime kaudella Siikille kertyi liigaotteluita 28, joissa hän teki yhden ja syötti viisi osumaa. Paluu ylös on Siikin mukaan ollut helppo.

− Jätkät on ottanut tosi hyvin vastaan. Kokeneet jätkät haluaa auttaa meitä nuoria. Kesällä olin jengin mukana, niin oli helppoa tulla takaisin, Siiki sanoi.

siikio.jpg

Kovia pelejä CHL:ssa

Siiki pelasi alkukaudesta TUTOssa 11 ottelua. Niissä miehen tilille kertyi ainoastaan yksi syöttöpiste. TPS:n A-junioreissa Siiki on pelannut tällä kaudella neljä matsia tehopistein 3+2.

Paluu liigamiehistöön tapahtui pikakomennuksella ennen 3. marraskuutta pelattua CHL:n neljännesvälierien kotiottelua Storhamaria vastaan. Silloin Siiki pelasi 13. hyökkääjänä.

− Kolme vaihtoa taisin pelata, ja tein maalinkin siinä. Meni ihan hyvin se, minkä pääsin pelaamaan, Siiki totesi nöyrästi.

Siiki oli mukana myös toisessa osaottelussa Norjan Hamarissa, jossa hän sai neljännessä kentässä kymmenisen minuuttia vastuuta. Kokemus oli nuoren miehen mieleen.

− Voitto sieltä kasvatti joukkuetta. Lähdimme sieltä suoraan Hämeenlinnaan, josta otettiin toinen voitto putkeen.

CHL:ssa ei Siikin mukaan pelata yhtä tarkkaa peliä kun kotimaisessa liigassa, ja paikkoja tulee siksi enemmän. Hän sanoo kuitenkin, että ottelut ovat kovia kansainvälisiä pelejä, eivätkä missään nimessä helppoja. Päällimmäisenä Siikin mieleen Norjan reissusta jäivät kuitenkin norjalaiset fanit.

− Halli oli ihan täynnä, oli menoa ja meininkiä. Vaikka he hävisivät, fanit olivat loppuun asti hallissa.

siikio1.jpg

Tullut jäädäkseen

Oskari Siikin mukaan tämänhetkisessä TPS:n miehistössä huokuu sitoutuneisuus. Se on hänen mukaansa ”iso juttu” tällä kaudella.

− Meillä on paljon kokeneita pelaajia. He osaavat liidata joukkuetta, Siiki sanoo

− Me ollaan yhtenäinen porukka. Kaikki pelaa joukkueelle, Tepsille ja sille paidalle.

Siiki on omien sanojensa mukaan tullut liigamiehistöön jäädäkseen. Koskaan ei voi kuitenkaan tietää, mitä tapahtuu, ja paikka joukkueessa pitää ansaita.

Varsinaisia tavoitteita Siiki ei ole itselleen loppukaudeksi asettanut. Kausi jatkuu miehen mukaan a-junnuissa, mikäli peliaikaa ei liigamiehistössä heru.

− En ajattele huomista, tulevia viikkoja ja kuukausia. Kaikkeni annan, missä ikinä pelaankaan. Oli se sitten liigassa tai a-junnuissa.

Teksti: Leo Jaakkonen

 

Lähde mukaan kannattajamatkalle Kouvolaan!