karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
23.10.2015

Seuralegendat kohtaavat toisensa

TPS kohtaa huomenna Tapparan, kahdesti. Ennen illan liigaottelua jään valtaavat sekä Tepsin että Tapparan alumnijoukkueet, jotka vilisevät seuralegendoja.

Jäällä nähdään totta kai TPS:n alumnijoukkueen vakiokasvo Kai Nurminen. Kaksinkertainen mestari Tepsin paidasta sanoo, että iltaa on odotettu.

− Suuri kunnia olla mukana. Pääsee pelaamaan sellaisten pelaajien kanssa, kenen lätkäkortteja on joskus pienenä keräillyt, Nurminen tunnelmoi.

− Henkilökohtaisesti iso asia on päästä pelaamaan esimerkiksi Jukka Porvarin kanssa. Ilman alumnijoukkuetta siihen ei olisi minulla koskaan mahdollisuutta.

Nurmisen mukaan entiset TPS-pelaajat ovat innolla mukana ja joukkue saatiin nopeasti kasaan. Kaikki halukkaat eivät mahdu edes mukaan pelaamaan.

Yksi innokkaista on vuoden 2010 Suomen mestari Marko Mäkinen.

− Hieno päästä pelaamaan. Mukana on hienoja vanhoja pelaajia, legendoja. Nämä ovat hienoja tapahtumia.

Entinen seura vastassa

Vuoden jääkiekkoilijaksi vuonna 1980 valittu Jukka Porvari pelasi ensimmäiset kahdeksan liigakauttaan Tapparassa ja voitti seurassa kolme SM-kultaa. Myös Mäkinen kohtaa entisen seuransa. Mies pelasi Tapparassa vuosina 2001−2006, joten ilta on hänelle erityisen hieno.

− Vastassa on vanha seura. Ei voisi olla parempaa lähtökohtaa ottelulle. Näkee vanhoja pelikavereita Tepsistä ja Tapparastakin.

Myös Nurmiselle vastassa on tuttuja pelikavereita.

− Tappara herättää kunnioitusta. Siellä on kavereita joiden kanssa on pelannut samassa joukkueessakin aikoinaan, huomisesta vastustajasta ainakin Reijo Mikkolaisen ja Vesa Salon kanssa.

 

nurminenkai.jpg

Kai Nurminen.

 

Takakarvauksesta sakkoja

Millaista peliä lauantaina on sitten odotettavissa? Nurmisen ja Mäkisen sanojen mukaan ei ainakaan liian vakavaa.

− Lähdetään voittamaan, no ei. Rennolla otteella ja leikkimielisesti. Hieno tapahtuma tulossa, Mäkinen uskoo.

Nurminen sanoo, että pelistä on lupa odottaa hyökkäysvoittoista. TPS:n joukkueessa on suhteessa enemmän hyökkääjiä, joten osa heistä joutuu puolustajiksi.

− Takakarvaus on kielletty. Siitä saa sakkoja! Nurminen heittää.

Hall of Fame aukeaa

Alumnijoukkueiden kohtaaminen on osa TPS:n Hall of Famen lauantaisia avajaisia. Pysyvään Hall of Fame -näyttelyyn on kerätty laaja mitali- ja paitakokoelma sekä TPS-muistoja lajirajat ylittäen.

Toivottavissa on paljon väkeä ja hyvää tunnelmaa. Sitä toivovat myös TPS-legendat.

− Kiva nähdä, millaista Hall of Fame -seinää hallilla on. Ja toivottavasti illan liigapeliin saadaan paljon katsojia, Nurminen sanoo.

− On tullut viestejä, että porukka on tulossa katsomaan. Legendojen ottelu kiinnostaa varmaan varttuneempaa väkeä. Kokeneet katsojat pääsevät näkemään, missä kunnossa vanhat pelaajat ovat.

TPS:n joukkueessa pelaavat Nurmisen, Mäkisen ja Porvarin lisäksi joukkueen kapteeni Timo Nummelin, Arttu Virtanen, Jesse Saarinen, Max Kolu, Tommi HannusSami Salonen, Kari Jalonen, Juha Virtanen, Arto VuotiMika Alatalo, Mikko Eloranta ja Niko Mikkola.

Tapparan alumnijoukkueessa pelaavat Vesa Salo, Reijo Mikkolainen, Juha Helminen, Lasse Litma, Sasu Hovi, Antti Savolainen, Samuli Rautio, Jukka Piirinen, Juha Silvennoinen, Hannu Oksanen, Jyrki Silius, Lasse Aho, Risto Tuominen ja Keijo Männistö.

Alumniottelu alkaa noin kello 14. Liigaottelu TPS−Tappara alkaa kello 17. Tervetuloa HK Areenalle!

Teksti: Leo Jaakkonen