karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
17.11.2015

Rymistelevä Moisio parantaa koko ajan

Patrik Moisio on nuoresta iästään ja melko vähäisistä pelimääristään huolimatta ehtinyt tehdä kaikille selväksi kuka hän oikein on ja mitä hän kentällä tekee.

Nelosketjun väriläiskä. Oikean ja väärän rajamailla seilaava taklauskone, joka jakaa mielipiteet.

Moision ensikosketus TPS-fanien mieliin tuli sen vääremmän kautta, kun voimalaituri taklasi vuonna 2011 TPS:n ja TUTOn välisessä harjoituspelissä silloisen TPS-kapteenin Ville Vahalahden sairastuvalle ja tappeli Marko Anttilan kanssa.

Se on kuitenkin osa hänen peliään. Välillä mennään rajan yli ja peli päättyy jo ennen päätösvihellystä.

Väläys siitä oikean puolen toiminnasta nähtiin viime torstain HPK-voitossa. Moisio hyppäsi kentälle, kelasi vauhdilla kohti omassa päässä kiekon kanssa räpiköinyttä HPK-puolustajaa ja taklasi tätä kovaa, mutta puhtaasti. Lopputuloksena puolustajalle lusikallinen housuun, hätäinen purku, kiekko Patrik Virralle ja kiekko maaliin. Patrik Moisiota parhaimmillaan!

Moisio on parantanut peliään, kuin se kuuluisa sika juoksuaan. Huomionarvoinen seikka on esimerkiksi se, ettei Moisio ole ollut tällä Liiga-kaudella kertaakaan jäällä vastustajan maalin aikana.

- Ehkä se on parantunut sitä kautta, kun on saanut enemmän peliminuutteja, niin oma pelikin on parantunut. Täytyy jatkaa samalla tavalla ja parantaakin totta kai, viime pelissä ensimmäistä kertaa tällä kaudella yli kymmenen minuuttia vastuuta saanut Moisio arvioi.

Moision räväkkä pelityyli on tuonut mukanaan sen ikävän puolen, että kroppa on ollut usein koetuksella. Tällä hetkellä mies on kuitenkin kunnossa, eikä paikkoja kolota.

- Paikat on loistavassa kunnossa. Niin loistavassa kuin ne tähän aikaan vuodesta voi.

031115_storhamar-38

TPS:n fyysinen nelosketju saa kentällä ollessaan vastustajan tutisemaan, kun Moision lisäksi ketjusta löytyy kovan fyysisen preesensin omaava Jonne Virtanen.

- Jonne on hyvä fyysinen pelaaja ja loistava persoona. Häneltä löytyy käsiäkin yllättävän paljon. Siinä on hyvä pelata ja olemme saaneet hyvin tilanteita aikaan, Moisio kehuu kaksimetristä sentteriä.

TPS kohtaa tänään ja huomenna Moisiolle tuttuja joukkueita. Tänään TPS vierailee Hakametsässä Ilveksen vieraana ja huomenna kotijäällä vastaan asettuu Ässät.

- Totta kai ne nyt vähän tuo ekstralatausta, mutta ei nyt mitään erikoisempaa.

Varsinkin Ilves on miehelle tuttu joukkue, kun hän siirtyi kesken viime kauden juuri Ilveksestä Palloseuraan.

- Ilves on hyvin luisteleva joukkue, joka pyrkii pitämään paljon kiekkoa ja tekemään pitkiä hyökkäyksiä. Toisaalta he pelaavat suoraviivaista kiekkoa ja lyövät paljon kiekkoa maalille, Moisio analysoi.

Nähtäväksi jää pystyykö Moisio hämmentämään totuttuun tapaansa tänään tiistaina Ilveksen puolustusta ja huomenna keskiviikkona kotijäällä Porin Ässiä. Yrityksestä se ei jää uupumaan.

Teksti: Taneli Virjonen