karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
4.5.2015

Ristolainen: "Itsekin olen aika lapsi vielä"

18-vuotias Rasmus Ristolainen lähti luomaan uraansa NHL:ään heti varaustilaisuuden jälkeen. Suunniteltu viikon loma vaihtui paluulentoihin Turkuun, josta pikaisen pakkaamisen jälkeen matka jatkui takaisin Atlantin yli Buffaloon ja Sabresin nuorten pelaajien leirille.

Nyt tuosta hetkestä on kulunut lähes kaksi vuotta. Ristolainen on noussut farmin kautta Buffalon heikon joukkueen vahvimpien lenkkien joukkoon.

–Silloin kun lähdin, ni en tiennyt mitä odottaa. Avoimin mielin lähdettiin reissuun. Joukkue (Buffalo) ei ole menestynyt, mutta arvokasta oppia on tullut. En vaihtaisi hetkeäkään, Ristolainen sanoo.

Epäilijöitä riitti, kun nuorukainen suuntasi heti varausta seuranneella kaudella Buffalon organisaatioon. Sanottiin, että olisi pitänyt vielä vuosi tai kaksi pelata kotimaassa ja suuressa roolissa.

–Näin jälkeenpäin voi todeta, että oli oikea ratkaisu lähteä heti. En tule sitä ratkaisua katumaan.

Epäilijöiden vaatima suuri rooli kotimaisessa sarjassa on vaihtunut suureen rooliin Buffalo Sabresin takalinjoilla.

RR_55.jpg

"Oma" joukkue voitti

Ristolainen seuraa tiiviisti kasvattajaseuransa otteita toiselta mantereelta käsin.

–Tulokset katson joka matsista. Netin välityksellä seuraan matseja niin paljon kuin pystyn. Rakasta Tepsiä seuraan aina kun mahdollista. Ei se joka hetki helppoa ole ollut. Kun olin pieni poika, niin Tepsi oli menestyvä seura. Vaikeuksista huolimatta luotan siihen, että seura menee taas sitä kohti. Turkulaiset ansaitsee menestyvän Tepsin.

Menestys on viime vuosina kiertänyt Turun melko kaukaa, joten A-nuorten saavuttama suosio osoitti todeksi sen, että kysyntää menestyvälle turkulaisjoukkueelle on valtavasti.

–A-junnujen finaalit osoittivat sen, että menestyvän joukkueen taakse Turku antaa mahtavan tuen. Jotain on tehty oikein, jos junnumatsissa on yli 10000 katsojaa paikan päällä, ratkaisevan finaalin netin välityksellä katsonut Ristolainen toteaa.

Mestarijoukkueessa on lukuisia Ristolaiselle tuttuja pelaajia junnuvuosilta. Ikänsä puolesta mies olisi itsekin voinut olla voittamassa tuota mestaruutta.

–Paljon siellä oli vanhoja joukkuekavereita, joten mestaruus tuntui hyvältä. Tää oli ansaittu voitto jätkille.

Mukana rakentamassa uutta Tepsiä

Ristolainen haluaa olla mukana auttamassa Tepsiä. Ja missäpä jääkiekkoilija parhaiten voi auttaa, ellei kaukalon puolella. TPS Juniorijääkiekko on asettanut tavoitteekseen olla Euroopan paras kasvattajaseura vuonna 2020. Ristolainen kantaa kortensa kaukaloon junnujen kiekkoleireillä.

–Viime vuonna mulla oli oma kiekkokoulu ja sinne tuli porukkaa tosi paljon. Itsekin olen aika lapsi vielä ja tykkään puuhata lasten kanssa jäällä.

Ristolainen on yksi turkulaisen kiekkokulttuurin kirkkaimmista käyntikorteista maailmalla. Hän näkee Tepsin tulevaisuuden valoisana.

–Hyvä juttu on, että on tavoitteita. Se on hyvä alku. Mutta se käytännön työ on se kovin juttu. Edustusjoukkueen rakentaminen, junnuvalmentajien kiinnitys ja muut muutokset kertovat siitä, että oikeaan suuntaan ollaan menossa ja että sitä oikeeta duunia tehdään.