karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
8.1.2016

RANTANEN PALAA HK AREENALLE!

TPS menetti täyden pistepotin tiistaina KalPalle ja päästi kuopiolaiset samalla neljän pisteen karkumatkalle sarjataulukossa. Perjantaina TPS janoaa revanssia pistetilin karttuminen silmissään.

Joukkueiden tiistainen kamppailu ei jää historiaan jääkiekon viihdyttävimpien pelien joukkoon. KalPa pelasi sille tyypillistä kiekollista peliään, eikä TPS pystynyt vastaamaan siihen toivotulla tavalla. TPS ei onnistunut laukomaan KalPan maalia kohti kuin 15 kertaa, joista yksi meni Julius Vähätalon toimesta sisään.

TPS:n luottopuolustajaksi tällä kaudella noussut Elmeri Eronen kuvaili asian niin, ettei tiistaista voi kuin parantaa.

- Meidän pitää parantaa kokonaisvaltaisesti kaikkea. Pelattiin huono peli Kuopiossa. Mietimme liikaa mitä KalPa tekee. Nyt pitää keskittyä enemmän omaan peliin, Eronen kertasi 3–1-lukemiin päättynyttä tiistain ottelua.

Vastustajakin täytyy silti totta kai ottaa huomioon. Varsinkin kun kyseessä on niinkin poikkeuksellisen pelitavan omaava joukkue kuin KalPa.

- KalPa lähtee paljon viiveellä ja heittää "droppi-kiekkoja" taaksepäin. Meidän täytyy olla paljon liikkeessä, eikä vain liukua ja odottaa. Täytyy pitää yllä aktiivista "trapia" ja iskeä vastahyökkäyksistä nopeasti. Sitä kautta varmasti pystytään voittamaan peli, Eronen analysoi.

Eronen on noussut yhdeksi TPS:n puolustuksen kulmakivistä alkukaudella, eikä turhaan. 20-vuotias yleispuolustaja mm. johtaa tällä hetkellä TPS:n tehotilastoa lukemalla +8.

- Aika hyvin on omat tavoitteet täyttyneet alkukauden osalta. Olen päässyt pelaamaan paljon ja saanut vastuuta. Tavoite on saada silti vielä enemmän vastuuta ja pelata vielä parempaa lätkää kauden edetessä.

Nuorten MM-pelaajia palkitaan huomenna

Kuten kaikki jääkiekkoa seuraavat varmasti tietävät, Suomi voitti tiistaina nuorten MM-kultaa Helsingissä. Joukkueessa oli mukana mustavalkoista väriä, kun TPS-kasvatti Mikko Rantanen toimi Suomen kapteenina ja Miro Keskitalo luuti puolustuksen kivijalkana. Finaalissa Suomelle taipuneen Venäjän maalilla hyvän turnauksen pelasi TPS:n Aleksandar Georgijev.

Sekä Rantanen, Keskitalo että Georgijev palkitaan KalPa-ottelun alla. Heidät palkitsee itseoikeutetusti Saku Koivu. Lisäksi Keskitalo ja Georgijev jakavat ensimmäisellä erätauolla nimikirjoituksia TPS Shopissa.

TPS-KalPa HK Areenalla perjantaina kello 18.30 alkaen. Nähdään hallilla!

Teksti: Taneli Virjonen