karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
22.12.2015

Rauli Tammelinin tarina

Rauli Tammelin ei peliurallaan mahtunut perinteisen hyökkääjän muottiin. Siihen aikaan hyökkääjät takoivat pisteitä eivätkä juuri puolustuspelaamisesta piitanneet. Tammelin oli uranuurtaja nykyisen roolipelaamisen saralla. ”Rinti” oli ensimmäisiä puolustavia hyökkääjiä, joita nykyään arvostetaan maajoukkueessa asti. Hänen pelinumeronsa nostetaan kattoon 26.12. juhlaottelussa HK Areenalla.

Tammelinin ura lähti nousuun vuonna 1969, jolloin TPS:n A-juniorit voittivat Suomen mestaruuden. Samalla kaudella mies pelasi ensimmäiset SM-sarjaottelunsa. Alkuvuodet olivat TPS:n osalta aaltoliikettä, eikä sarjapaikkaakaan voinut aina pitää selviönä. 70-luvun puolivälin jälkeen mitalisijat tulivat tutuiksi, ja Tammelinin palkintokaappiin kertyi vuoden 1976 mestaruuden lisäksi 3 hopeaa ja 3 pronssia.

Peliuralta on jäänyt päällimmäiseksi mieleen mestaruusvuosi. Puitteet olivat hallin myötä saatu kuntoon ja TPS:n ja TUTO:n yhdistyminen oli tuonut parhaat pelaajat yhteen seuraan. Lisäksi valmentajana toiminut Raimo Määttänen sopi hyvin joukkueen peräsimeen.

 Se vuosi oli alusta asti mielenkiintoinen. Porukka hitsautui yhteen eikä latausta tarvinnut hakea erikseen. Pelaajat tulivat hyvin keskenään toimeen ja kaikessa oli tekemisen meininki, kertaa Tammelin.

Tammelin oli pelikavereiden ja valmentajien arvostama pelaaja. Arvostuksesta kertoo valinta TPS:n liigajoukkueen kapteeniksi kausiksi 1984-1986.

 Itse en olisi hommaan hirveän halukas ollut. Johto päätyi kuitenkin minuun ja pelaajatkin seisoivat päätöksen takana, joten homma siirtyi minun vastuulle. En ollut hirveän suulas tai huomionkipeä, joten yritin hoitaa homman hiljaisesti omalla esimerkilläni, Tammelin muistelee.

Tammelin kuvaa itseään onnekkaaksi, koska on aina saanut tehdä töitä haluamiensa asioiden parissa. Jääkiekon jälkeen Tammelin on työskennellyt hevosten parissa yhdessä vaimonsa kanssa. Mietoisissa ”ranchia” pitävien Tammelinien aika kuluu tarkkaan hevosten parissa.

 Kyllä tämä on kokopäivätoimista hommaa. Vapaa-ajatkin kuluvat hevosten parissa kun seuraamme, miten kasvattamamme hevoset pärjäävät raveissa, innostunut Tammelin kertoo.

TERVETULOA 26.12. TPS–ILVES-JUHLAOTTELUUN HK AREENALLE.

PAIDANJÄÄDYTYSSEREMONIA ALKAA KLO 16.00.

Jos haluat kuunnella Rauli Tammelinin haastattelun Auran Aaltojen kiekkoviikossa podcastina, klikkaa tästä.