karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
24.3.2016

Pudotuspeliherkku jatkuu kotikentällä

TPS:n ja Kärppien välisen kiihkeän pudotuspelitaiston neljäs näytös on vuorossa torstai-iltana HK Areenalla. 

Asetelmat torstaille ovat voiton verran Kärppien puolella, kun se johtaa ottelusarjaa lukemin 2–1. TPS haki avausottelusta vierasvoiton Raksilasta Kalle Kaijomaan jatkoaikamaalilla, mutta kahdessa jälkimmäisessä Kärpät on onnistunut kukistamaan turkulaiset värikkäiden tapahtumien jälkeen.

TPS:lla on allaan 3–0-tappio tiistailta, jolloin joukkueet pelasivat Oulussa. Kärpät ansaitsi voittonsa, mutta Palloseurallakin oli omat paikkansa.

- Pelillisesti se oli ihan hyvää. Puolustimme miehekkäästi ja pystyimme luomaan maalipaikkoja ihan kiitettävän määrän. Viimeistely oli vähän huonoa, mutta muuten ihan hyvä peli, arvioi TPS:n luottopuolustaja Harri Tikkanen.

Kärppien todella nimivahvasta rosterista kertoo esimerkiksi se, että Liigan viime kauden parhaaksi pelaajaksi valittu Kim Hirschovits ei ole mahtunut kahdessa viime pelissä joukkueen kokoonpanoon. Tähtisikermälläkin on kuitenkin omat heikot kohtansa, joihin iskemällä TPS:lla on hyvät eväät taistella voitosta joka ottelussa.

- Kyllä sieltä heikkoja kohtia löytyy varmasti useampiakin. Meidän täytyy totta kai päästä pelaamaan heidän päätyyn. Sieltä löytyy meidän vahvuudet ja varmasti yksi heidän heikkous. Vielä ripaus lisää siihen viimeistelyyn, niin uskon, että saamme hyvät numerot taululle, Tikkanen arvioi.

tikiaho.jpg

Kuuma sarja

Kolmessa ensimmäisessä pelissä katsojat ovat saaneet nauttia viihdyttävästä pudotuspelikiekosta. Taistelu on ollut todella intensiivistä sekä kentällä että kentän ulkopuolella, kun joukkueet ovat valmentajiaan myöten eläneet kovalla tunteella pelissä.

Sarjassa on ollut niin paljon tunnetta, että nimenomaan TPS:n ja Kärppien välinen sarja on kerännyt eniten huomiota mediassa puolivälieräpareista. Onko kuumuus yllättänyt?

- Ei se ole yllättänyt. Siellä on kaksi joukkuetta, jotka haluavat mennä kynsin hampain jatkoon, niin silloin välillä räiskyy, Tikkanen sanoo.

- Meillä on joukkueessa valtava halu menestyä ja ottaa ne neljä voittoa. Välillä se kiehahtaa vähän yli. Tämmöistä se pudotuspelikiekko on.

Suurimmat liekit roihahtivat lauantain ottelussa, kun oikeudenjakoon tyytymättömästä Palloseurasta lensi kolme pelaajaa ja päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelusta ulos. Liiga muisti ulosajon saaneita Patrik Moisiota ja Ilkka Pikkaraista, sekä Seliniä peli- ja toimitsijakieltojen muodossa.

Varakapteenin natsaa tiistaina rinnassaan kantanut Tikkanen ei kuitenkaan usko, että tulleet sanktiot vaikuttaisivat Palloseuran lataukseen.

- En koe, että se olisi tunnetta millään tavalla tappanut. Meillä on oma tyyli ja se pysyy varmasti jatkossakin. Jokainen peli on aina oma tarinansa, enkä usko, että se lauantain peli on siihen mitenkään vaikuttanut.

Herrasmiesmäisyydestään tunnettu Tikkanen ei myöskään halua puuttua jälleen kerran paljon puhetta aiheuttaneeseen tuomaritoimintaan.

- Minä en ole halunnut lähteä tuomarilinjaa kommentoimaan. Tuomarit tekevät oman hommansa ja pelaajilla on oma hommansa kaukalossa. Ehkä siitä olisi sanottavaakin, mutta niitä on niin paljon puitu muutenkin, että annetaan niiden olla tällä kertaa rauhassa.

TPS:n ja Kärppien välinen puolivälieräsarjan neljäs kamppailu torstaina kello 18.30 alkaen HK Areenalla. Aloita pääsiäinen pudotuspelikiekolla herkutellen ja tule kannustamaan TPS voittoon!

 

19032016_TpsKarpat_0003.JPG

Teksti: Taneli Virjonen