karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
29.12.2015

Pelicans-ottelu päättää vuoden

TPS pelaa vuoden 2015 viimeisen ottelunsa keskiviikkona, kun Lahden Pelicans saapuu HK Areenalle. Palloseura hakee Pelicansista kauden ensimmäistä voittoaan.

Pelicans on voittanut molemmat joukkueiden väliset kohtaamiset tällä kaudella. Lokakuussa pisteet pysyivät Lahdessa niukasti lukemin 1–0, ja kuukausi sitten Pelicans haki pisteet Turusta numeroin 1–2.

Tepsin suurin ongelma Pelicansia vastaan onkin ollut juuri maalinteossa. Saman asian nostaa esille hyökkääjä Jerry Ahtola.

– Hyökkäyspelaaminen on ollut Pelsuja vastaan takkuista. Kaikki lähtee siitä, että saadaan hyökkäys toimimaan. Vaikkapa sitten ylivoimien kautta, Ahtola totesi.

Joukkueella on ollut lauantaisen Ilves-voiton jälkeen hyvin aikaa valmistautua keskiviikon koitokseen. Ahtolan mukaan joukkueella pitäisi löytyä hyvin energiaa Pelicans-otteluun.

– Tässä on ollut kaksi päivää aikaa treenata, pitäisi olla virtaa. Molemmat pelit ollaan hävitty, eli siinä on sellainen lisäporkkana. Ollaan saatu rauhassa valmistautua, Ahtola sanoi tiistaina.

Lauantain 3–0-kotivoitossa kaksikko Ahtola-Dave Spina toimi loistavasti, ja molemmille miehistä kirjattiin tehot 1+1. Onnistumiset nostivat Ahtolan kauden pistesaaliin lukemiin 5+7.

– Meidän kenttä pelasi kokonaisuutena hyvin. Saatiin luotua maalipaikkoja ja tehtyä muutama maalikin. Uskon, että se antaa itseluottamusta, Ahtola totesi.

– Oma peli meni tosiaan hyvin. Toivotaan, että se ruokkii pelaamista ja antaa virtaa.

261215_ilves-39.jpg

Kuva: Teemu Saarinen

Ahtolalla vaiherikas vuosi

Turusta kotoisin oleva Jerry Ahtola pelaa ensimmäistä kauttaan TPS:n miesten joukkueessa, vaikka viimeiset juniorivuodet mies pelasikin Tepsin paidassa. Puolessa välissä kuluvaa kautta mies on saanut vastuuta reilut 16 minuuttia peliä kohden. Miehen rooli on myös vaihdellut kauden mittaan.

− Välillä sentterinä, välillä laiturina. Olen koittanut aina tuoda omia vahvuuksia peliin, ja pelata kahteen suuntaan.

Ahtola on saanut Palloseurassa myös uudenlaista vastuuta, kun mies on päässyt pelaamaan alivoimaa.

− Viime kausina ei ole kauheasti alivoimavastuuta tullut. Nyt on, ja se on mennyt hyvin. Nastaa päästä pelaamaan sitäkin. Se on kuitenkin iso osa nykypäivän peliä.

Kokonaisuutena vuosi 2015 on ollut Ahtolalle monivaiheinen. Kevättä Rauman Lukossa synkensi loukkaantuminen juuri ennen pudotuspelejä.

– Oli hyvä vaihe menossa silloin. Loukkaantuminen tuli p*skaan saumaan, hiukan enne pleijareita. Toki tiesin silloin jo seurasiirrosta Tepsiin. Olisi halunnut erilaisen lopetuksen siihen. Kesä meni sitten kuntoutushommissa. Esikoinen syntyi puolisen vuotta sitten, ja arki menee siinä. Aika paljon on muuttunut, Ahtola kertasi vuottaan.

Yksi suurista muutoksista oli juuri paluu Turkuun ja Tepsin paitaan. Ahtolan mukaan se on tuntunut kotiinpaluulta.

− Koin, että nyt on hyvä aika tulla. Täällä on uuden tekemisen meininki, ja halusin hypätä mukaan. Se on ollut hyvä ratkaisu. Tässä on tullut kahdeksan kautta seilattua ympäri liigaa. Nyt saa olla kotona, ja edustaa Tepsiä.

Ottelu TPS–Pelicans alkaa HK Areenalla keskiviikkona 30.12. kello 18.30. Tervetuloa!

Teksti: Leo Jaakkonen