karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
25.11.2015

Patrik Virran ajatuksia alkukaudesta

TPS ja Kärpät ovat olleet hyviä kasvualustoja nuorille pelaajille viime kausina. Yksi Turusta suuriin valoihin tulevaisuudessa ponnistava voi hyvinkin olla vikkeläkinttuinen ja taitava Patrik Virta.

TPS:n ja Kärppien kohtaamisessa jäällä nähdään kaksi rakenteeltaan samantyyppistä joukkuetta. Molemmilta löytyy kaiken kokeneita Liigan ehdottomaan eliittiin kuuluvia pelimiehiä ja sen vastapainoksi monia nuoria tulevaisuudenlupauksia.

Jälkimmäiseen kategoriaan kuuluva Patrik Virta kehuu oman joukkueensa ikänestoreiden johtajuus-ominaisuuksia.

- Eniten meillä näkyy ikäero kopissa. Vanhemmat pelaajat ovat siellä enemmän äänessä ja me nuoremmat kuuntelemme. Heiltä tulee hyviä neuvoja meille nuoremmille.

Toisen polven kiekkoilijalle Turku on jo entuudestaan hieman tuttu, kun isä Tony Virta pelasi aikoinaan mustavalkoisten paidassa nostaen kolme kertaa kannua ilmaan kauden päätteeksi.

- Turku oli minulle hieman tuttu, kun asuin täällä pienempänä. Tämä on tosi kiva kaupunki ja minut on otettu hyvin vastaan. Turun murre ei onneksi vielä ole tarttunut, vaikka saattaa sitä pikkasen jossain kohtaan tulla käytettyä, Virta naurahtaa vielä hämeeksi murtaen.

181115_assat-10

Virran kauden piti alunperin kulua TUTOssa, mutta Palloseuran hyökkäyskaluston heikentyessä loukkaantumisen johdosta, palasi Virta takaisin HK Areenalle jo kauden alkumetreillä. TUTOssa vietetty aika oli kuitenkin hänelle hyvää alustusta Liigaan.

- Alkukaudella TUTOssa treenattiin mielestäni todella hyvin ja se helpotti paluutani Tepsiin ja Liigaan. Koko ajan pystyy parantamaan kevättä kohti ja se on hyvä, tähänastisesta kaudestaan arvosanan kahdeksan itselleen antava Virta sanoo.

Nuorten MM-kisat tähtäimessä

Virta kuuluu vuonna -96-syntyneiden ikäluokkaan, eli olisi käytettävissä vuodenvaihteessa Suomessa käytävissä Nuorten MM-kisoissa. Kisat ovat siintäneet koko kauden Virran silmissä.

- Kauden alussa asetin tavoitteeksi kisoihin pääsemisen. Sinne yritetään kovaa tahtia päästä. Töitä tässä vielä on tehtävä, mikäli sinne haluaa.

Tehtävä ei ole helppo, sillä Suomella on tänä vuonna harvinaisen paljon kovan luokan hyökkääjälupauksia käytettävänä aina illan vastustajan Kärppien Jesse Puljujärvestä TPS-kasvatti Mikko Rantaseen.

Kärpät-pelin yhtä TPS:n maalintekijää kysyttäessä Virran vastaus tulee yhtään miettimättä.

- Julius Vähätalo.

Kuulostaa siltä, että tämä tieto on varma. Rahat kiinni Vähätaloon siis.

Teksti: Taneli Virjonen