karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
16.1.2016

Päivässä Lappeenrannasta Turkuun ja heti Tampereelle

TPS saa vahvistusta Bluesista, kun Kalle Kaijomaa ja Jussi Makkonen siirtyvät loppukauden lainasopimuksilla Turkuun. Viimeksi mainittu pelaaja pukee mustavalkoisen nutun ylleen jo illan Ilves-ottelussa.

Jussi Makkonen ei vastaa puhelimeen heti, mutta soittaa myöhemmin takaisin. Kauden Bluesissa pelannut hyökkääjä on matkalla Tampereelle, sillä liigauransa TPS:ssä aloittanut pelaaja on juuri lainattu yhdessä Kalle Kaijomaan kanssa Palloseuraan loppukauden kestävällä sopimuksella.

− Joudun puhumaan vähän hiljaa, koska olen bussissa, enkä halua herättää nukkuvia, sanoo Makkonen heti tien päältä.

Ei se mitään, laitetaan korvat hörölle ja kuunnellaan tarkasti. Mitkä ovat 30-vuotiaan keskushyökkääjän ensituntemukset loppukauden lainapestistä?

− Tosi hyvältä tuntuu palata Turkuun. TPS on minulle tärkeä seura, ja täällä on ollut nyt todella hyvä meininki.

Makkosen ja Kaijomaan lainasiirrot tulivat pian, mutta Makkonen hyppää askiin jo illan Ilves-ottelussa. Onko turkulainen ehtinyt mitenkään valmistautua Ilveksen kohtaamiseen?

− Aika nopeastihan peli tulee. Eilen pelasin vielä Lappeenrannassa, niin tässä ei ole ehtinyt jännittääkään. Yhtään harjoitustakaan ei ole vielä ollut yhdessä joukkueen kanssa.

Makkonen ottaa saman tien paikkansa ykkösketjun keskeltä, kun Tadas Kumeliauskas on sivussa ylävartalovamman vuoksi. Laidoilla pelaavat Tomi Kallio ja Dave Spina.

− He ovat todella hyviä pelaajia, joiden kanssa on varmasti hienoa pelata.

Entä millainen pelaaja on sitten Bluesista Makkosen kanssa loppukaudeksi Tepsiin siirtyvä Kaijomaa?

− Kalle on hyvä peruspuolustaja. Hän on hyvä puolustamaan ja tekee myös hyviä kiekollisia ratkaisuja, kertoo Makkonen pelikaveristaan.

TPS:ssä 178 runkosarjaottelua pelannut Makkonen tietää myös uusista joukkuetovereistaan. Mies yltyy luettelemaan nimiä, kun tältä kysytään entuudestaan tuttuja pelaajia.

− Joukkueessa on paljon tuttuja kasvoja. Jerry Ahtola, Teemu Lassila, Tomi Kallio ja Petteri Nummelin ovat tuttuja. Olli Malmivaara, Harri Tikkanen, Jonne Virtanen – ei tule varmaan edes kaikkia lueteltua. Eric Perrininkin kanssa olen pelannut, joten Tepsissä on todella paljon minulle tuttuja pelimiehiä.

Puhelun aikana kukaan tuskin heräsi haastattelun takia, mutta itse pelissä vierasreissuun lähteneet TPS-kannattajat pitävät taatusti sen verran meteliä, että kukaan ei nuku, kun Makkonen uusine ja tuttuine pelikavereineen lähtee Hakametsän jäällä Ilveksen kaatoon.

 NAT37680.JPG

Teksti: Vinski Virtanen