karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
24.2.2016

Nuoruus vastaan kokemus

Keskiviikkona HK Areenan jäällä nähdään kaksi toisistaan hyvin poikkeavaa joukkuetta, kun TPS isännöi Espoon Bluesia.

TPS:n viime viikonlopun saldona oli kahdesta pelistä yksi piste, kun se teki vieraskiertueen itään. KalPa oli perjantaina rangaistuslaukauskilpailun jälkeen parempi lukemin 2–1 ja SaiPa nousi kolmannen erän kirillään ohi lauantaina. 

- Ihan hyvin puolustettiin niissä peleissä. Lappeenrannassa se jäi sitten erän verran vajaaksi. Se ei oikein riittänyt, kun ei saatu hyökkäyksessä tehoja aikaiseksi, tuumi yhden syöttöpisteen SaiPaa vastaan merkkauttanut Elias Karvonen.

Pitkät reissaamiset ja kaksi tiukkaa peliä kahteen päivään. Loppuiko bensa kesken?

- Ei siinä jalka alkanut painamaan. Enemmänkin siinä ehkä hermostuttiin. En tiedä mitä siinä lopulta tapahtui. Varmaan vähän pokka petti, Karvonen arveli.

TPS:lla ei ole kuitenkaan mitään syytä painaa päätään pensaaseen. Suora pudotuspelipaikka on edelleen hyppysissä ja varsinkin kotipeleissä meno on ollut viime aikoina kiitettävää. Viimeisestä kolmesta kotipelistä tuloksena on ollut kolme voittoa, kun turkulaisten paremmuuden on saanut todeta sekä Tappara, Lukko että Ässät. 

Espoon Blues on kirjoittanut omaa värikästä tarinaansa Liigan historiaan tällä kaudella. Talousvaikeuksien kanssa paininut Blues on joutunut nuorentamaan kokoonpanoaan rajulla kädellä. TPS:n kokoonpanossa taas kokemusta riittää vaikka muille jaettavaksi asti. Sitä faktaa vasten huomenna on odotettavissa mielenkiintoinen peli.

Minkäänlaiseen keulimiseen ei ole varaa, eikä sitä varmasti tapahdukaan. Siitä pitävät huolen valmennusjohto ja kokeneet pelaajat kapteeni Tomi Kallion johdolla. Blues on taistellut kentällä miehekkäästi vaikeasta tilanteestaan huolimatta.

- Nuori joukkue, joka taistelee ihan täysillä. Ei tule helppo peli. Niin kovin Blues varmasti taistelee, Karvonen ennakoi. 

karvonen.jpg

Karvosella nousujohteinen kevät

Elias Karvonen on ollut yksi TPS:n viime aikojen piristysruiskeista. Kaarinalainen on noussut viime peleissä kakkosketjuun asti ja peliaika on lähes tuplaantunut joissakin peleissä alkukauteen nähden. Kokonaisuutena kausi ei vielä kuitenkaan täysin miestä itseään tyydytä.

- Vähän ailahteleva kausi ollut omalta kohdaltani. Ylä- ja alamäkiä on ollut, niin kuin varmasti monella nuorella pelaajalla. Loppua kohden olen kuitenkin pystynyt omaa peliäni parantamaan aika paljonkin. Toivotaan että pystyy ottamaan vielä steppejä eteenpäin loppukaudesta ja pitämään paikan kokoonpanossa.

Syy parantuneeseen peliin on selvä.

- Olen saanut vähän itseluottamusta enemmän ja sitä kautta onnistumisia on tullut ja peli alkanut kulkemaan paremmin.

Alkukaudesta Karvonen näytti olevan kentällä lähinnä pelaamassa varman päälle. Kiekko punaisen jälkeen päätyyn ja vaihtoon. Virheiden liiallinen välttely on usein nuorilla pelaajilla ongelma.

Viime aikoina Karvonen on erottunut kuitenkin nimenomaan pelirohkeudellaan.  Viime peleissä rohkeat haastot ja oivaltavat syötöt ovat olleet Karvosen pelin kulmakiviä. Kevään edetessä itseluottamus on huokunut koko ajan kaikesta tekemisestä enemmän ja enemmän.

Onko viime kaudella A-nuorten mestaruutta juhlinut Karvonen se kuuluisa kevään pelaaja?

- Olisihan se kiva, jos olisi sellainen kevään pelaaja, joka pystyisi kovien pelien alkaessa parantamaan, Karvonen naurahtaa ja toteaa, että puheet kevään pelaajasta ovat ehkä vielä ennenaikaisia.

Palloseuralta on noussut paljon omista junioreista pelaajia, joiden varaan tulevaisuutta on hyvä rakentaa. Karvonen on kasvamassa yhdeksi konkreettiseksi palapelin palaseksi. Karvosellakin kehitystä on kuitenkin edelleen tapahduttava, jotta kokoonpanopaikan vakiinnuttaminen on mahdollista. Kehityskohteet 21-vuotiaalla nuorukaisella on selvät.

- Kaikkea voi aina parantaa, mutta ehkä luistelussa ja kamppailupelaamisessa on ne suurimmat kehityksen kohteet. Ja tietenkin vielä enemmän uskallusta pelata kiekolla. Enemmän itseluottamusta niin sitä kautta se paranee.

Karvonen ja kumppanit hyökkäävät keskiviikkona Bluesin kimppuun klo 18.30 HK Areenalla. Tervetuloa hallille!

Teksti: Taneli Virjonen