karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
20.8.2015

Mitä on tepsiläisyys?

Seurauskollisuudesta, rakkaudesta Tepsiä kohtaan ja tepsiläisyydestä kuulee välillä ihmisten puhuvan. Mitä se sitten oikein on?

Olin keskiviikkona HC TPS:n toritapahtumassa valokuvaamassa. Viereeni ilmestyi minuun verrattuna lyhyehkö vanha herrasmies.

–Ennen oli Tepsin pelaajatkin näin lyhyitä, hän tuumi.

Katsoin vuorotellen tätä hymyilevää herrasmiestä ja parin metrin päässä seissyttä Jonne Virtasta. Pituudessa heillä oli eroa noin metri ja painossa mitattuna sata kiloa.

Vanhempi herrasmies esitteli itsensä Matti Aalloksi. Vuoden 1956 Suomen mestari Tepsin riveistä. Yhteinen puheenaihe oli helppo löytää; olimmehan molemmat paikalla Tepsin vuoksi. Omat muistoni Tepsistä ulottuvat kevääseen 1991, kun taas Matti kertoi olleensa viimeksi jäällä keväällä 1988. Tämä antanee vähän viitekehystä keskustelulle.

Kuuntelin korvat universumin kokoisina tarinaa jota Matti minulle kertoi. Hän kertoi minulle vuoden 1956 kokoonpanosta ja naureskeli siinä olleen silloin vähän vähemmän pelaajia mitä nykyään. Puolustajia oli kolme ja ketjujakin vain kaksi.

Ketjuista puhuessaan hän otti esiin kukkarostaan haalistuneen valokuvan ja esitteli ketjukaverinsa. Kuva oli vuodelta 1953 ja siinä oli Tepsin tuolloinen kakkosketju, jossa Aallon lisäksi hyökkäsivät Rainer Schrey ja Pentti Kartemo.

–Kuva napattiin Hyvinkäällä lammen jäällä. Edellisenä yönä satoi vettä, joten jää kiiltää kuvassakin hienosti.

Mitä siinä voi sanoa? Ei yhtään mitään. Mutta nyt tiedän, että mitä se Tepsiläisyys on. Se on sitä, kun 60 vuoden päästä Jonne kaivaa kukkarostaan kuvan jossa on Patrik Moisio, Niklas Salo tai Elias Karvonen.

vanhakuva.jpg

Teksti: Osku Valtonen