karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
18.3.2016

”Meillä on vain voitettavaa”

TPS matkusti torstaina Ouluun, jossa perjantai-iltana polkaistaan käyntiin puolivälierät Kärppiä vastaan. Toinen osaottelu kamppaillaan jo lauantaina Turussa.  Tosipelit alkavat viimeistään nyt.

TPS raivasi tiensä varsinaisiin pudotuspeleihin komeasti voittamalla Sportin viime viikonloppuna kahdesti peräkkäin. Nyt vastus kovenee, kun vastaan luistelee hallitseva Suomen mestari Oulun Kärpät.

– Tämä on hyvä asetelma meille. Kärpät on ennakkosuosikki paperilla. Meillä on vain voitettavaa, hyökkääjä Jussi Makkonen sanoi.

Tunnelma joukkueessa on Makkosen ja puolustaja Jani Forsströmin mukaan todella hyvä, joskin odottava. Miesten mukaan kaksi ylimääräistä säälipleijariottelua tekivät hyvää joukkueelle.

– Meidän kannalta ihan hyvä. Pelasimme runkosarjan lopuksi muutaman huonon pelin. Saatiin pakka kuntoon ja kahdessa pelissä poikki, Makkonen totesi Sport-sarjasta.

Tässä voikin olla turkulaisten iskun paikka puolivälieriin lähdettäessä. Kärpät on nimittäin pelannut edellisen ottelunsa yli viikko sitten.

– Voitot ruokkii itseluottamusta. Päästiin tutustumaan pleijarimaailmaan, ja se auttaa varmasti ainakin alkuun, Forsström mietti.

260216_karpat-36.jpg

Playoffit asia erikseen

Runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Kärpät on ollut hankala vastus Tepsille tällä kaudella. Neljästä runkosarjakamppailusta TPS voitti yhden.

Nyt pelataan vähintään neljä ottelua lisää, ja asetelma on aivan eri. Jaossa on paikka sarjan välieriin.

– Tänään käytiin Kärppiä läpi. Meillä on selvät suunnitelmat, joita ruvetaan toteuttamaan heti huomenna, Jani Forsström sanoi avausottelun aattona.

Mitkä sitten ovat niitä keinoja, joilla Palloseura pistää pohjoisen pojat kyykkyyn?

– Omalla jutulla, millä ollaan pärjätty. Tiivis viisikkopeli ja uhrautuvaa peliä. Jäähyiltä pysytään pois varsinkin Kärppiä vastaan, Forsström luetteli.

Joukkueiden edellinen keskinäinen ottelu pelattiin vajaat kaksi viikkoa sitten. Silloin Oulussa Tepsi alistui Kärpille lukemin 8–2.

– Pelattiin hölmösti, eikä oltu valmiita. Se oli ohipeli meiltä. Nyt ei mennä semmoista sekoilua esittämään, Jussi Makkonen lupasi.

Myös Forsström on sitä mieltä, että playoff-pelit ovat asia erikseen.

– Nyt on uudet kuviot. Se peli on unohdettu. Meillä on kolme hyvää peliä putkeen, eikä me muistella menneitä, Forsström sanaili.

Makkonen.jpg

”Ihan sama kuka ne maalit tekee”

Sekä Forsström että Makkonen olivat avainasemassa Sportin kaadossa villi kortti -kierroksella. Forsström keräsi sarjassa tehot 1+1. Makkonen puolestaan maalasi jälkimmäisessä voitossa kertaalleen.

Forsströmin maalinedusohjuri oli Sport-sarjan avauksen voittomaali. Kun kysyy, onko mies liekeissä tulevaa ottelusarjaa ajatellen, hän naurahtaa.

– Kyllä tässä oma ruutu hoidetaan. Jos ylivoimalla pääsee tekemään maaleja, niin kaikki otetaan vastaan, puolustaja virkkoi.

Kesken runkosarjan Espoosta Turkuun palannut Makkonen on noussut merkittävään rooliin Tepsin hyökkäyksessä. Hän latoi runkosarjassa kahteenkymmeneen TPS-paidassa pelaamaansa otteluun tehot 6+7.

Sitä, saako viime ottelun maali ja runkosarjan hyvä vire jatkoa myös Kärppiä vastaan, Makkonen ei pidä erityisen tärkeänä seikkana.

– Se on ihan sama, kuka meillä ne maalit tekee. Nyt pelataan pleijareita ja pelataan voitosta. Ei sellaista tule mietittyä.

Kaikki on valmiina huikeaan ottelusarjaan. Ole sinäkin. Sarjan toinen osaottelu pelataan nimittäin heti lauantaina Turussa. Tule HK Areenalle kannustamaan TPS voittoon!

Puolivälierien 1. osaottelu Kärpät–TPS alkaa perjantaina kello 18.30 ja 2. osaottelu TPS–Kärpät lauantaina HK Areenalla kello 17.00. Tervetuloa!

Teksti: Leo Jaakkonen