karuselli_tps_jyp.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP KE 22.1. 18:30 OSTA LIPUT
11.2.2016

Makkosella riittää luottoa itseensä ja muihin

TPS on kolmen ottelun voittoputkessa. Kauden pisimmälle voitokkaalle sarjalle haetaan jatkoa perjantaina Kouvolasta.

Tepsin lisäksi kovassa vireessä on myös Jussi Makkonen. Espoosta tammikuun puolivälissä Turkuun palannut hyökkääjä on iskenyt yhdeksässä Palloseurassa pelaamassaan ottelussa tehot 4+4. Itseluottamus on miehen mukaan kohdillaan.

− Onnistumisia on tullut, ja se aina avittaa itseluottamusta. Mukava on ollut pelata, kun ketjukaverit ovat olleet hyviä, Makkonen tuumasi torstain aamuharjoitusten jälkeen.

Turkulaisen Kiekko-67:n kasvatti oli myös illan sankari keskiviikon tärkeässä Lukko-voitossa. Saldona kaksi maalia, joista toinen ratkaisi pelin kotijoukkueelle vain reilut kaksi minuuttia ennen pelin loppua. HK Areenan valotaululla kiilsivät 60 minuutin jälkeen 3–2-voittolukemat.

− Hieno ja tärkeä voitto, kun kamppaillaan Lukon kanssa kutospaikasta.

Alkukausi talousongelmissa rämpivässä Bluesissa oli Makkosen osalta vaisu, kun 34 otteluun kertyi tehot 3+3. Paluu synnyinkaupunkiin teki siis kauden 2008–09 Liigan maalikuninkaalle hyvää. Mitä oikein tapahtui?

– Varmaan moni asia on vaikuttanut. Yksi suuri tekijä on se, että meillä on hyvä joukkue. Täällä ei myöskään tarvitse miettiä jääkiekon ulkopuolisia asioita, niin kuin Bluesissa välillä piti, Makkonen summasi huiman vireensä salaisuuden.

100216_lukko-18.jpg

Kouvolassa tiedossa hieno peli

TPS hakee siis jatkoa kolmen ottelun voittoputkelleen KooKoon vieraana. Tehtävä ei ole helppo, sillä KooKoo on ollut ikävä vastustaja Tepsille tällä kaudella.

Tepsin tilille on kertynyt kolmesta ottelusta saman verran pisteitä. Ainoa voitto KooKoosta tuli edellisessä kohtaamisessa joulukuussa Turussa, sekin voittolaukausten jälkeen. Tällä hetkellä Tepsiä puhaltaa eteenpäin kuitenkin voimakas myötätuuli.

− Ei ole mitään spesiaalikikkaa, millä huomenna voitetaan. Täytyy vaan luottaa itseensä, niin kuin Lukkoa vastaan tehtiin. Meillä oli koko ajan varmuus, että hoidetaan se matsi, Makkonen kertoi.

– Täytyy vaan luottaa, että jokainen pelaaja hoitaa oman tonttinsa. Ja tällä hetkellä luotamme kaikki toinen toisiimme.

Kouvolassa on tiedossa hieno perjantai-illan ottelutapahtuma, kun halliin on ilmainen sisäänpääsy. Makkonen on asiasta harvinaisen tietoinen.

– Siellä on hieno peli tulossa, ilmaispeli ja halli täynnä. KooKoo varmasti haluaa näyttää parastaan. Meidän pitää olla valmiita vastaamaan siihen. Samanlaista taistelua kun Lukkoa vastaan. Otetaan hyvät jutut siitä pelistä mukaan, Makkonen suunnitteli.

Hyvä vastaanotto

TPS on 30-vuotiaalle Makkoselle tuttuakin tutumpi seura. Hän aloitti Tepsissä A-junioreissa vuonna 2002 ja pelasi aina kauden 2007–08 puoleen väliin, jolloin hän siirtyi HPK:n väreihin. Edellisen kerran Makkonen pelasi Palloseurassa keväällä 2011.

Paljon naamoja on ehtinyt vaihtua, mutta tuoreimman paluumuuttonsa jälkeen mies on otettu hyvin vastaan. Joukkuehenki on Makkosen mukaan kohdillaan.

– Todella hyvä. Henki on parantunut tänäkin aikana, kun olen ollut täällä. On tehty joukkueen kanssa yhteisiä juttuja. Olihan tuossa risteilyäkin sun muuta. Joukkue on kasautunut hyvin yhteen, Makkonen avasi tilannetta.

Makkonen ei ole ainoa Turkuun kesken kauden muuttanut Blues-pelaaja. Hänen kanssaan samaan aikaan Tepsiin siirtyi puolustaja Kalle Kaijomaa. Toinen puolustaja, Olli Malmivaara, tuli Espoosta Turkuun jo lokakuussa.

Näkyykö miesten yhteinen alkukausi espoolaisjoukkueessa vielä Tepsin pukukopissa? Makkonen kumoaa väitteen heti kättelyssä.

– Meillä ei ole mitään omia juttuja. Kaikki olemme Tepsiläisiä.

Joukkuehenki tosiaan vaikuttaa olevan kuosissa. Se toivon mukaan kantaa joukkueen neljänteen peräkkäiseen voittoon Kouvolassa – ja pitkälle kevääseen.

Ottelu KooKoo–TPS alkaa perjantaina Kouvolassa klo 18.30.

Teksti: Leo Jaakkonen