karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
19.2.2016

Lyhyellä levolla Lappeenrantaan

TPS jatkaa matkaa perjantain Kuopion vierailulta heti lauantaiksi Lappeenrantaan. Vastassa on SaiPa, joka on aiheuttanut Palloseuralle harmaita hiuksia.

TPS haki perjantai-iltana pisteen Kuopiosta, kun joukkue hävisi KalPalle tiukan taiston jälkeen voittolaukauksilla lukemin 1–2. Lepo jää lyhyeksi, kun kiekko tippuu jäähän Lappeenrannassa lauantaina kello viisi.

Hyökkääjä Ville-Vesa Vainiolalla tiukka pelirytmi ei paina pohkeissa. Perjantaina miehelle kertyi huimat 19 minuuttia jääaikaa.

– Ei kai se mitään haittaa. SaiPakin on pelannut tänään, eli samoilla höyryillä mennään. On tässä jo totuttu näihin kolmen pelin viikkoihin, Vainiola sanoi.

Vainiola kuvaili KalPa-ottelua tiukaksi puolustustaisteluksi. TPS tappoi kymmenen minuuttia jäähyjä, ja Oskari Setänen torjui 29 laukausta. Tärkeä piste maistui Vainiolan mukaan hyvältä.

Vähämaalisen ottelun ainoan TPS-maalin teki Eric Perrin. Vainiola puolestaan osui vieraista ainoana voittolaukauskisassa. Se ei miestä suuremmin lämmittänyt.

– Onhan se aina mukava tehdä. Mutta ei auttanut tällä kertaa, virkkoi Vainiola, joka ratkaisi tasan kaksi viikkoa sitten voiton Tepsille rankkareilla Tapparan vieraana.

151122_TpsLukko_Vainiola0841.JPG

Vastassa kovakuntoinen SaiPa

Tepsi hakee runkosarjan neljännestä ja viimeisestä SaiPa-kohtaamisesta revanssia ja tasoitusta keskinäisiin voittoihin. Kaikki joukkueiden väliset mittelöt ovat päättyneet vierasjoukkueen hyväksi. SaiPa on hakenut Turusta kaksi voittoa, ja TPS Lappeenrannasta yhden.

Helppo tehtävä ei tule olemaan, nimittäin SaiPalla on käynnissä hyvä viikko. Tiistaina joukkue haki voiton Espoosta lukemin 3–1, ja perjantaina Pelicans kaatui Lahdessa peräti 9–2.

Sarjataulukon kuudentena oleva Palloseura hamuaa SaiPan viidettä sijaa, joka on perjantain kierroksen jälkeen kuuden pisteen päässä. Otteluita on jäljellä kahdeksan.

Vainiolan mukaan lauantain pelistä on tulossa täysin erilainen, mitä perjantaina Kuopiossa nähtiin.

– KalPa pelaa ylikiekollisesti, eli erityyppinen peli on tulossa. Intensiteetti tulee kasvamaan, Vainiola ennakoi.

Vainiolan mukaan parannettavaa perjantaista jää juuri kiekonhallintaan. Hyvälle puolustukselle mies kaipaa jatkoa lauantain otteluun.

– Meidän täytyy pitää kiekkoa paremmin hyökkäyspäässä. Ja puolustaa hyvin.

Ottelu SaiPa-TPS alkaa lauantaina klo 17.00.

Teksti: Leo Jaakkonen