karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
28.1.2016

Loppuviikon ohjelmassa Lukko-painia

Tepsillä on käynnissä poikkeuksellinen viikko, kun se pelaa neljä peliä viiteen päivään. Tiistaina ja keskiviikkona joukkue kohtasi Ässät, ja loppuviikkoon mahtuu kaksi kamppailua Lukkoa vastaan.

Lukko on ollut mieluisa vastustaja Palloseuralle tällä kaudella. Kolmesta pelistä mukaan on tarttunut seitsemän pistettä. Viimeisimmässä ottelussa TPS kaatoi Lukon vieraissa 0–2 tammikuun alussa.

− Meillä on alla hyvä peli sieltä. En näe mitään syytä, ettei voitaisi jatkaa samalla tavalla. Kun pystytään hyvin puolustamaan, niin kuin ollaan koko kausi pitkälti pystytty, niin tullaan saamaan mahdollisuuksia hyökkäyksessä. Lukko on samantyyppinen kuin Ässät. Hyvin organisoitu, luisteleva ja taisteleva, sanoi puolustaja Harri Tikkanen, joka siirtyi Lukosta Tepsiin täksi kaudeksi.

Myös hyökkääjä Jerry Ahtola siirtyi Turkuun juuri Lukosta viime kauden lopuksi. Hän painottaa otteluiden alkujen tärkeyttä.

− Alku on helvetin tärkeä. Meidän pitää pelata aktiivisesti ja olla kärsivällisiä. Lukolla on vielä kovempi pelirupeama, joten pitää jaksaa painaa loppuun asti.

151122_TpsLukko_Tikkanen0762.JPG

Palautuminen kunnossa

Keskiviikon ottelu Porissa alkoi tunnin myöhässä. Kamppailu venyi myös jatkoajalle, jossa TPS hävisi lukemin 3−2. Ahtolan mielestä viikko on vaativa, mutta onneksi etäisyydet Poriin ja Raumalle ovat onneksi lyhyet.

− Totta kai tämä jossain tuntuu. Eilen vielä venyi päivä pitkäksi. Tänään ollaan kerätty energiaa ja palauteltu, eikä juurikaan harjoiteltu. Keskityttiin huomiseen, Ahtola sanoi torstai-iltana.

Rupeama sai Tikkasen mielestä hyvän startin Ässiä vastaan, kun joukkue keräsi otteluista neljä pistettä. Viikko on pelien osalta kuitenkin vasta puolessa välissä.

− Huomiota pitää kiinnittää lepäämiseen ja palautumiseen sekä ravintoon. On aikaisemminkin ollut näitä neljän pelin viikkoja, mutta en muista, milloin olisi ollut kaksi back-to-back -peliä. Tämä on uusi kokemus, 34-vuotias Tikkanen totesi.

Playoff-henkeä ilmassa

Peräkkäiset pelit samaa joukkuetta vastaan ovat kokeneen Tikkasen mieleen. Ne tuovat miehen mukaan hyvää vaihtelua normaaliin pelirytmiin.

− Mun mielestä hyvä systeemi. Siinä ei tarvitse keskittyä kuin pelaamiseen. Fyysinen ja henkinen rasitus on aika kova, mutta niin sen pitää ollakin, Tikkanen sanoi.

− Mitä enemmän pelataan samaa vastaan, sitä tutummaksi pelityyli ja yksilöt tulevat. Pelin sisällä syntyy taistelupareja. Kevättä kohti mentäessä näissä peleissä alkaa olla pleijarien tuntua.

Ahtolan mielestä lisämausteen back-to-back -peleihin tuo myös se, että joukkueet taistelevat sarjataulukossa samoista sijoista. Tepsi on kuudes ja Lukko seitsemäs, kun molemmilla joukkueilla on kasassa 68 pistettä.

− Kyllä se tuo pleijarihenkeä. Samoilla sijoilla kun ollaan, niin tuo vielä ripauksen lisää. Kuusi aika tärkeää pistettä jaossa.

221115_lukko-2 (1).jpg

Hyvä tunnelma

Rauman Äijänsuo on siis sekä Tikkaselle että Ahtolalle tuttu paikka. Tikkanen pelasi Lukossa kuusi kautta ja kehuu Rauman hyvää fanikulttuuria. Ahtolalle kokemusta Lukko-paidassa kertyi vajaat kolme kautta.

− Siellä on yleensä hyvä tunnelma ollut. Huomenna on vielä perjantaipeli. Vastassa on paljon tuttuja pelaajia, mikä tuo oma lisän matsiin. Nasta fiilis! Ahtola hehkutti.

Kanadalaishyökkääjä Francis Paré pelaa perjantaina kolmannen ottelunsa TPS-paidassa Turkuun paluunsa jälkeen. Keskiviikkona mies onnistui myös maalinteossa Ässien verkkoon. Ahtolan mukaan Parén paluu on kaivattu piristysruiske loukkaantumisista kärsineen Tepsin peliin.

− Huikea pelimies, hemmetin hyvä lisä meille. Juuri semmoinen, mitä tarvittiin.

Samalla, kun Ahtola ylistää nopeaa ja vikkelää kanukkia, pitää hän mielessään tärkeään asian.

− Nyt, kun on tullut uusia pelaajia, ei pidä odottaa, että he ratkovat pelejä. Kaikkien pitää nostaa omaa tasoaan, Ahtola päätti.

Perjantaina Lukko−TPS kello 18.30 ja lauantaina TPS−Lukko kello 16.00 HK Areenalla. Nähdään hallilla!

Teksti: Leo Jaakkonen