karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
3.2.2016

Liigasyke on uusi tapa seurata Liigaa

Liiga ja Ruutu+ lanseeraavat jääkiekkofaneille kokonaan uuden tavan seurata Liiga-suosikkejaan. Mitkä joukkueet ja ketkä tähdet ovat Liiga-kierrosten kuumimmat puheenaiheet sosiaalisessa mediassa? Liigasyke kertoo vastaukset ja antaa mahdollisuuden vaikuttaa.

Yksinoikeudella kaikki Liigan ottelut näyttävä Ruutu+ ja Liiga tuovat yhteistyössä jääkiekkofaneille kokonaan uuden tavan seurata ja fanittaa omia Liiga-suosikkejaan. Mitkä joukkueet ja ketkä tähdet ovat Liiga-kierrosten kuumimmat puheenaiheet sosiaalisessa mediassa? Liigasyke kertoo vastaukset ja antaa mahdollisuuden vaikuttaa.

Liiga aloitti ennen kuluvan kauden alkua laajasti puhuttaneen #Someliiga-hankkeen, joka toi joukkueet nimettyjen #Someliiga-pelaajien kautta yhä lähemmäs faneja. Nyt on aika ottaa seuraava kehitysaskel. Uusi Liigasyke-palvelu kokoaa Liigan ympärillä käytäviä sosiaalisen median toimintoja ja kommentointia saman katon alle laittamalla jokaisen ottelukierroksen ottelut ja valikoidut pelaajaparit puntariin Twitter-mainintojen mukaan. Liigasyke antaa suomalaisille mahdollisuuden tarkastella suosikkejaan aivan uudella tavalla.
 
– Liigaa, sen tähtiä ja ottelulähetyksiä seurataan myös somessa intohimoisemmin kuin mitään muuta urheilua. Me pyrimme koko ajan vastaamaan yleisön tarpeisiin ja Liigasykettäkin lähdettiin rakentamaan nimenomaan kuluttajan näkökulmasta. Uskomme, että Liigasyke tuo mielenkiintoisen, uuden elementin lätkäiltoihin. Liigasykkeessä eivät välttämättä dominoi samat nimet kuin kaukalossa tai pistepörsseissä, Nelonen Medialla Liigasykkeestä vastaava tuottaja Kalle Takala sanoo.

Nelonen Median ja Liigan yhteisenä hankkeena työstetty Liigasyke tiivistää Suomen ylivoimaisesti suosituimman urheilutuotteen ja yksinoikeudella sarjan otteluita televisioivan mediakumppanin yhteistyötä entisestään.

– Sosiaalinen media on kiinteä osa nykypäivän elämänmenoa, joten luonnollisesti haluamme sen olevan kiinteä osa myös Liigaa. #Someliiga oli meille tärkeä uusi askel, ja on upeaa, että Nelonen Media halusi kehittää sitä kanssamme pidemmälle. Kun #Someliiga nyt muuttuu Liigasykkeeksi, pääsemme tarjoamaan aivan uudenlaista, ehtaa lisäarvoa jokaiselle Liigan seuraajalle. Nämä ovat innostavia juttuja, Liigan viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen iloitsee.

Alkuvaiheessa Liigasyke koostuu kolmesta osiosta: Sykebattle, Sykegram ja Tulikuumat. Sykebattle panee otteluvastustajat ja valikoidut pelaajaparit puntariin Twitter-mainintojen kokonaismäärän perusteella ja näyttää prosentteina, kumpi on niskan päällä somessa. Sykebattle poimii Twitteristä pelaajien käyttäjätilien maininnat sekä #EtunimiSukunimi-maininnat ja seurojen käyttäjätilien sekä vakiintuneiden aihetunnisteiden maininnat (esim. #KalPa ja #PuolestaSavonmaan). Sykebattle siis mittaa liigatähtien ja seurojen suosiota.

– Pelaajakohtaisten hashtagien käyttäminen vaatii ehkä vähän totuttelua, mutta toivottavasti kaikki Liigasta twiittaavat ottavat ne käyttöön ja antavat myös Liigasykkeessä omilleen lisäpotkua, Takala toivoo.

Sykegram-osio tarjoaa värikkään näyteikkunan jäähalleihin ja kiekkofanien kotikatsomoihin poimimalla Instagram-kuvia näyttäväksi mosaiikiksi. Sykegramiin voi osallistua lisäämällä Instagramin kuvajulkaisuun mukaan #liigasyke – ja oma lätkäkuva on pian Sykegramissa mukana sykähdyttämässä muitakin Liigasykkeen käyttäjiä.

Tulikuumat-listaus, Liigasykkeen ”pistepörssi”, paljastaa, ketkä Liiga-tähdet ovat viikon kuumimmat nimet Twitterissä. Sykebattle ja Tulikuumat palkitsevat myös joukkueiden ja pelaajien oman aktiivisuuden: mainintoihin lasketaan mukaan joukkueiden ja pelaajien omat twiitit, käytettävät hashtagit ja virallisten tilien tägäykset.

– Liiga.fissä on tilasto, joka seuraa pelaajien Liigasyke-menestystä samalla tavalla kuin piste- ja maalipörssi. Aloitamme siis aivan uuden tilaston. Se näkyy Liiga.fin etusivulla. Liiga.fin Tulikuumat säilyy kuitenkin entisellään eli siihen listaukseen pääsevät ainoastaan kulloisellakin viikolla kaukalossa meritoituneet pelaajat, Pärnänen kertoo.

Uudenlainen tapa tunnustaa väriä ja seurata omien suosikkien menestymistä löytyy nyt osoitteista www.liigasyke.fi ja www.liiga.fi. Liigasyke näkyy jatkossa myös Ruutu+:n Liiga-televisioinneissa.


---

Lisätietoja:

Jääkiekon SM-liiga Oy, Antti Pärnänen, viestintä- ja PR-päällikkö, 050-3766864, antti.parnanen@liiga.fi

Nelonen Media, Kalle Takala, tuottaja, 044-3018101, kalle.takala@nelonenmedia.fi