karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
9.2.2016

Kuuden pisteen peli

TPS käy kiivasta taistelua suorasta pudotuspelipaikasta, kun runkosarjaa on jäljellä 12 ottelua. Keskiviikkona se kohtaa tasapisteissä olevan Rauman Lukon todella tärkeässä ottelussa HK Areenalla.

Keskiviikon peliä voidaan pitää kauden tärkeimpänä pelinä tähän asti. Samaa mieltä on TPS:n tulikuuma maalivahti Oskari Setänen.

- Eiköhän varmaan voida. Niin sanotusti kuuden pisteen peli. Ei ainakaan nyt tule mieleen, että olisi tällä kaudella tärkeämpää peliä ollut.

Aloittava maalivahti julkaistaan vasta keskiviikkona iltapäivällä, mutta viime aikojen huippuotteiden perusteella voi ennakoida valmennusjohdon päätyvän Setäseen kahden hyvän maalivahdin väliltä. Viimeisestä neljästä Setäsen aloittamasta pelistä TPS on voittanut kaikki. Viimeksi perjantaina Tampereella Setänen venyi lukuisiin huippupelastuksiin ja valittiin pelin parhaaksi pelaajaksi, kun TPS haki rankkarikisan jälkeen 1–2-voiton Tapparasta.

Setänen on juuri Rauman Lukon kasvatti. Lahjakas maalivahti sanoo, että kasvattiseuraa vastaan pelaamisessa on jotain erityistä.

- Kyllä se aina ekstraa tuo. Tällä kaudella olen päässyt joitain pelejä jo Liigassa ja CHL:ssa pelaamaan Lukkoa vastaan. Kyllä se aina minut sytyttää tuomaan pienen ekstralatauksen. Lukolle ei ainakaan halua hävitä.

Vaikea alkukausi kääntyi voimavaraksi

Setäsen alkukausi oli todella poikkeuksellinen. TPS:n kovan maalivahtitrion nokkimisjärjestyksessä hän tippui kolmanneksi. Se tarkoitti sitä, että peliminuutteja yritettiin hakea muista seuroista. Sopivaa joukkuetta ei tuntunut löytyvän, vaan uusia tuulia piti käydä haistelemassa peräti neljän joukkueen riveistä. Lopulta Mestiksen SaPKossa tuli peliaikaa ja tuloksia.

SaPKossa ehti kertyä kolme hyvää peliä alle ja edessä oli pikahälytys takaisin Turkuun paikkaamaan pelikiellossa ollutta Teemu Lassilaa. Setänen käytti tilaisuutensa loistavasti ja näillä näkymin hän saa jatkaa Artukaisissa kauden loppuun asti.

- Ei siinä sen suurempia taikatemppuja ole ollut. Alkukausi kasvatti minua henkisesti, kun oli vähän vaikeampaa. Yritin vain ottaa vaikeistakin ajoista kaiken irti. Nyt kun olen päässyt tänne mukaan, niin huomaa, ettei pienet epäonnistumiset haittaa. Alkukauteen kun kontraa, niin tajuaa, että voisi olla paljon huonomminkin. Alkukaudella on varmasti ollut oma osansa siihen, että pelit on kulkenut nyt hyvin täällä, Setänen kertaa mennyttä kauttaan.

Rennon kuvan itsestään antava Setänen korostaa henkistä puolta maalivahdin tärkeimmäksi. Hänellä on itsensä mukaan siinä kuitenkin parannettavaa.

- Tämän sarjan huippuveskareilla tekniset erot ovat loppupeleissä aika pieniä. Kaikki ovat hyviä teknisesti ja osaa torjua. Erot tulevat sitten siellä henkisellä puolella ja paineensietokyvyssä. Sieltä tulee se ketkä ovat voittajatyyppejä. Alkukauden vaikeampi jakso oli minulle varmasti kehittävä siinäkin suhteessa, 184-senttinen maalivahti analysoi.

setänen.jpg

Kumeliauskasin jutut jättää kylmäksi

Setänen vaikuttaa sen verran huumorin päälle ymmärtävältä veijarilta, että miehelle oli pakko suoda tilaisuus suolata joukkuekavereitaan.

Joukkueen väsyneimpiä juttuja kertovaa pelaajaa miettiessä meni tovi, mutta lopulta tutka osoitti Liettuan suuntaan.

- Kenet tähän nyt heittäisin. Olisi aika väsynyttä sanoa "Monni" (Jonne Virtanen), kun sen nyt kaikki tietää. No sanotaan Tadas Kumeliauskas. Hän istuu minun vieressäni kopissa. Hän ei hirveästi puhu kovaan ääneen, mutta kun istun vieressä, niin joudun ikävä kyllä vieressä kuuntelemaan niitä aika väsyneitä juttuja. Ne jättää kyllä kylmäksi, Setänen nauraa.

Peleissä vastustajat eivät ole saaneet kiekkoa paljon Setäsen ohi, mutta miten on asian laita treeneissä? Kuka tekee vähiten maaleja Eurassa syntyneen Setäsen taakse?

- Eihän niitä sinne kyllä hirveästi mene, Setänen hekottaa ja jatkaa.

- Tähän kun sanoo jonkun, niin maalihanat alkaa aukeamaan. No sanotaan vaikka Patrik Moisio. Sillä menee niin pahasti huuruun, kun se lukee jostain, ettei tee ikinä maalia.

Perinteisiin Edisonin jälkipeleihin mies ottaisi kaverikseen toisen länsirannikon kasvatin.

- Kyllä mä Markus Kojon ottaisin.

Perrin is back

Suurin ilouutinen TPS:n faneille keskiviikon peliin on Eric Perrinin paluu pelaavaan kokoonpanoon. Perrin muodostaa Lukkoa vastaan ykkösketjun yhdessä Tomi Kallion ja Francis Parén kanssa. Joulukuun lopulla Pelicansin Ben Bloodin telomaksi joutunut sentteri on innoissaan paluusta tositoimiin.

- Tämä on kuin uusi alku kaudelle. Olen todella innoissani ja vähän hermostunutkin. Olen kuitenkin onnellinen, että pääsen takaisin ja pelaamaan jätkien kanssa kauden loppuun, Perrin totesi TPS:n maanantaiklubin haastattelussa.

Huonompia uutisia hyökkäysrintamalle tuo Ilkka Pikkaraisen seitsemän ottelun pelikielto, jonka Liiga langetti maanantaina. Hyvän kauden pelannutta voimahyökkääjää saadaan odotella helmikuun loppupuolelle TPS:n riveihin.

Kauden tärkeimmistä pisteistä taistellaan HK Areenalla keskiviikkona tuttuun tapaan kello 18.30 alkaen. Nähdään hallilla!

Teksti: Taneli Virjonen