karuselli_tps_jyp.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP KE 22.1. 18:30 OSTA LIPUT
5.2.2016

Kotijoukkueen kirves kaivoon? - "Siitä tulee helppo peli"

Henrik Tallinder oli yksi TPS:n tärkeimmistä pelaajista Ässien kaadossa torstaina. Perjantaina pelataan taas, kun Tallinder lähtee joukkuekavereineen ryöstämään kolmea pistettä Tapparalta.

TPS voitti Ässät torstaina hienosti 4−2. Heti seuraavana päivänä on kuitenkin taas pudotuspelitaiston kannalta tärkeä peli sarjapisteistä, kun mustavalkoiset matkaavat Tampereelle. Lukko on tällä hetkellä kiinni suorassa pudotuspelipaikassa, mutta TPS hengittää niskaan vain kahden pisteen päässä. Nyt vastassa on Tappara, joka on sarjassa neljäntenä.

TPS ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella vasta kahdesti. Viimeksi Tappara oli ikävä vieras, kun se haki Turusta mukaansa kolme pistettä selvällä voitolla. Hakametsässä TPS oli kuitenkin kauden alussa maalin verran Tapparaa etevämpi, joten toiveissa on taas samanlainen vierailu Tampereelle.

Nyt Tepsi lähtee reissuun maukas voitto allaan, joten otteluun voi valmistautua huomattavasti positiivisemmissa tunnelmissa. Ässät-voitossa isossa roolissa ollut alakerran isäntä Henrik Tallinder tiesi kertoa torstain pelin jälkeen, että kevättä ajatellen pelataan jo nyt tuiki tärkeitä otteluita.

− Tämä on nyt käännekohta. Meidän täytyy pelata terävästi! Jokainen piste on todella tärkeä tässä vaiheessa kautta. Haluamme päästä runkosarjassa kuuden joukkoon. Odotan, että saamme sairastuvalta vahvistuksia, ja odotan myös, että taistelemme joka ilta pisteistä. Ne ovat isoja juttuja loppukautta varten.

Helppo peli vai ei?

Palloseuran peli parani Ässiä vastaan ottelun edetessä. Kolmannessa erässä takaiskuitta taisteltu viiden minuutin alivoima ja Francis Parén voittomaali heti alivoiman päätyttyä olivat ratkaisevia asioita, kun TPS piti täyden pistepotin Turussa. Ottelu oli tasainen, mutta lopulta paremman voi sanoa voittaneen.

Ässiä vastaan yli 25 minuuttia pelannut ja tehotilastoon +2 merkkauttanut Tallinder oli kaukalon ehdotonta parhaimmistoa. Ruotsalaispuolustaja syötti Elias Karvosen tekemän avausmaalin ja vastasi itse TPS:n toisesta osumasta ylivoimalla. Tallinder osui toistamiseen, mutta tuomarin hätäinen vihellys toisen erän loppupuolella aiheutti maalin hylkäämisen. Loistovireessä ollut konkaripakki antoi hieman yllättävän vastauksen Tappara-ottelusta kysyttäessä.

− Siitä tulee helppo peli.

Tallinder alkoi nauraa äänekkäästi annettuaan itsevarman vastauksen. Lopulta mies vakavoitui ja totesi, että vastustaja ei todellakaan ole helpoimmasta päästä.

− No ei, oikeastihan tiedossa on vaikea peli, mutta menemme Tampereelle taistelemaan tosissamme. Meillä on ollut hieman vaikeuksia perättäisten pelipäivien otteluissa, joten nyt pitää saada siihen tilastoon parannusta välttääksemme teurastuksen ja voittaaksemme itse.

Kevään lähestyessä myös ratkaisupelit alkavat olla kulman takana. TPS on hyvällä iskuetäisyydellä jopa suoraan pudotuspelipaikkaan, ja mikäli kaikki menee suunnitelman mukaisesti, nähdään Turussa pudotuspelikiekkoa pienen tauon jälkeen. Illan vastustaja Tappara on myös kovaa vauhtia matkalla kuuden joukkoon, mutta Tallinderin mukaan ei ole väliä, mikä joukkue vastaan asettuu, jos tavoitteet täyttyvät ja TPS jatkopeleissä nähdään.

− Ei meillä ole varsinaista suosikkivastustajaa pudotuspelejä ajatellen. Haluamme vain päästä sinne, koska pudotuspeleissä mitä vain voi tapahtua! Ottelusarjassa pitää saada momentum nopeasti omalle joukkueelle, niin pelaaminen helpottuu, kun samaa joukkuetta vastaan pelataan useampia pelejä.

Kiekko putoaa jäähän Tampereella kello 18:30!

150918_Tallinder Henrik.JPGTeksti: Vinski Virtanen       Kuva: Tomi Natri