karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
18.12.2015

Katkeaako KooKoon kiusaaminen?

KooKoo on ollut tällä kaudella paha vastus TPS:lle. Kauden kahdesta aikaisemmasta kohtaamisesta pisteet ovat jakautuneet kouvolalaisille 5-1.

KooKoo lähtee otteluun allaan tiistainen kotivoitto Vaasan Sportista rangaistuslaukauskisan jälkeen lukemin 4–3. Sport johti ottelua 1–3, mutta Kymenlaakson ylpeys punnersi kaksi maalia varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä peliminuutilla ja molemmat vielä ilman maalivahtia.

TPS taas lähtee otteluun allaan rangaistuslaukauskisan tappio HPK:n vieraana keskiviikkona. Ilkka Pikkarainen toi TPS:n tasoihin ottelun lopussa, mutta rangaistuslaukaukset sujuivat yhtä murheellisesti, kuin ne tähän asti tällä kaudella ovat sujuneet.

kookoo2.jpg

Yksi HPK-pelin onnistujista oli Julius Vähätalo, joka teki kauden kuudennen maalinsa. Kaikki Vähätalon maalit ovat olleet lähes identtisiä koko kauden ajan. Vahvalla luistelulla läpiajoon ja kiekko alakulmaan tai längistä sisään.

 Viime vuonna A-junioreiden pleijareissa jo taisi tulla joku kolme tai neljä samantyylistä maalia tehtyä. Tietenkin jos saisi tehtyä vielä vähän muunkinlaisia, niin voisi olla maaleja kasassa vähän enemmän, Vähätalo kommentoi jo lähes patentin arvoista maalintekotyyliään.

Täksi kaudeksi selvästi kehittyneestä luistelusta kiitosta menee naapuriseuran Ismo Lehkosenkin suuntaan.

 Kesällä kävin viisi kertaa viikossa Ismo Lehkosen valmennuksessa jäillä. Siellä oli yli tunnin luisteluharjoituksia aina. Lisäksi treenasin paljon SSL:ssa (Sport Science Lab), joka sijaitsee tuossa Caribialla. Hyvin treenatun kesän jälkeen huomasi kauden alussa, että olen paljon valmiimpi luistelun osalta, kuin mitä esimerkiksi viime keväänä.

Viime kausina Vähätalo on totuttu näkemään enemmän sentterin roolissa, mutta tällä kaudella laiturin paikka on käynyt Vahdon taikurille tutummaksi.

 Olen viihtynyt laidassa. Siinä jää vähän enemmän energiaa hyökkäyspelaamiseen, vaikka totta kai siinäkin ne omat puolustusvastuut on, Vähätalo toteaa kuitenkin muistuttaen, ettei hänellä juurikaan ole suurempia mieltymyksiä pelipaikan suhteen.

"Parhaimmillamme voimme viedä ketä vain"

KooKoon vieraillessa viimeksi Turussa, oli ottelu hyvin yksijakoinen. TPS hyökkäsi ja painoi päälle, mutta KooKoo puolusti tiiviisti ja sai pidettyä kotijoukkueen poissa parhailta maalintekopaikoilta. Lopulta KooKoo onnistui jatkoajalla kairaamaan 0–1-vierasvoiton.

Kouvolassa pelatussa ottelussa KooKoo onnistui riisumaan TPS:n hyvin aseistaan ja otti makean 3–0-voiton. TPS ei siis ole tehnyt tällä kaudella maaliakaan KooKoon verkkoon. Huomenna siihen on hyvä paikka tehdä muutos.

 KooKoo on pelannut erittäin tiiviisti. Mitään ei pitäisi enää tulla yllätyksenä, kun on nähty miten kävi kahdessa ensimmäisessä pelissä, Vähätalo arvioi tulevaa kamppailua.

Perjantainen peli on viimeinen ennen joulutaukoa. Vähätalo vetää joukkueen tähän astista kautta nippuun kohtuullisen tyytyväisen oloisena.

 Yleisilme on ollut ihan hyvä. Olemme päässeet jo vähän niille sijoille, joille ollaan haluttu. Toki nyt olemme tulleet pari sijaa alaspäin. Haluamme täältä nousta taas ylöspäin sinne missä olimmekin.

Yksi parantamisen aihe on kuitenkin selvä.

 Liikaa meidän pelimme vielä heittelee. Välillä joukkoon on tullut huonoja pelejä ja olemme antaneet vastustajalle helppoja pisteitä. Siinä on tekemistä vielä. Parhaimmillamme voimme viedä kuitenkin ketä vain tässä Liigassa.

Toivottavasti perjantaille osuu se hyvä päivä ja HK Areenalla saadaan nauttia täydestä pistepotista.

Teksti: Taneli Virjonen