karuselli_tps_jyp.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP KE 22.1. 18:30 OSTA LIPUT
16.2.2016

Kirvesrinnat vieraaksi HK Areenalle

Kevät lähestyy ja pisteiden merkitys kasvaa. Sen tietää varmasti myös TPS, joka hakee keskiviikkona kotivoittoa Tampereen Tapparasta.

TPS:n otteet ovat olleet hyviä viime aikoina, kun se on saanut vahvistuksia sekä loukkaantumisosastolta että uusien pelaajien muodossa. Joukkue oli kolmen pelin voittoputkessa, mutta viime perjantaina se kärsi kirvelevän 4–3-tappion Kouvolassa tiukan pelin päätteeksi.

- Se oli ihan jees peli meiltä, mutta ehkä me olimme sen maalin verran huonompia. KooKoo pelasi kyllä hyvin. He saivat tehtyä sen neljä maalia, niin on hankalaa voittaa jos täytyy viisi maalia tehdä. Siihen se kaatui, että liikaa meni maaleja omiin, puolustaja Kalle Kaijomaa mietti.

Hyvä vire tuskin kuitenkaan katosi yhteen pistemenetykseen. TPS:n ja Tapparan viimeisimmästä kohtaamisesta ei ole ehtinyt vierähtää kuin vajaa kaksi viikkoa. Tuolloin TPS ryösti vieraspisteet Hakametsästä, kun se voitti Ville-Vesa Vainiolan maalilla voittomaalilaukauskilpailun jälkeen lukemin 1–2.

Tappara on aina haastava vastustaja, eikä vähiten sen laajan hyökkääjämateriaalinsa takia. Joukkueesta löytyy esimerkiksi pistepörssin kärkinimi Kristian Kuusela, sekä tulevan kesän NHL:n draft-tilaisuuden kärkinimiin lukeutuva Patrik Laine. Tapparan hyökkäysvoittoinen pelityyli ennakoi HK Areenalle viihdyttävää peliä.

- Eihän se helppo vastus ole. Näin puolustajan näkökulmasta täytyy tietysti huomioida, että heillä on aika taitavia hyökkääjiä. Täytyy muistaa keskittyä puolustushommiin, ettei kolise liikaa omissa. Sillä tavalla on helpompi voittaa peli.

TPS on tällä hetkellä sarjassa kuudentena. Tamperelaiset ovat pari pykälää ylempänä sijalla neljä. Siispä on hyvinkin mahdollista, että joukkueet kohtaavat toisensa pudotuspeleissä. Kevään ratkaisupelejä ajatellen Palloseuralla on asiat kohtalaisen hyvällä mallilla Kaijomaan mukaan.

- En tiedä onko meillä mitään yhtä osa-aluetta mitä pitää pelissä parantaa. Meillä homma toimii aika hyvin, mutta tietynlaista tasaisuutta pitäisi saada. Sitä tulee varmasti yhdessä tekemisen kautta. Meillä on kuitenkin aika paljon uusia pelaajia ja osa on ollut loukkaantuneina. Pitää vielä tutustua miten kukakin pelaa ja sitä kautta tulee tasaisuutta otteisiin. Muuten meillä on mielestäni jutut aika hyvin hallinnassa.

kaijomaalukko.jpg

Turkuun pääsy oli helpotus

Kaijomaalla on nyt vyöllään yhdeksän ottelua TPS:n paidassa, joissa on syntynyt kaksi syöttöpistettä. Isokokoinen puolustaja tunnetaan enemmän oman pään pelaamisestaan, mutta kädet ja pelinäkemys riittävät myös hyökkäyspäässä operoimiseen hyvällä tasolla. Esimerkiksi viime kaudella syntyi Espoon Bluesissa 48 otteluun puolustajalle hyvät 21 tehopistettä.

Joensuussa syntyneen Kaijomaan alkukausi sujui Bluesissa, jonka tila on varmasti kaikkia Liigaa seuraavien tiedossa. Pelaajia on lähtenyt viikoittain pois joukkueesta, eikä tilanne ole kadehdittava kenenkään kannalta.

Kaijomaakin myöntää siirron Espoosta Turkuun olleen helpottava. Lisäksi hän kiittelee miten hommat ovat hoituneet Turussa.

- Tilanne Bluesissa oli mikä oli. Hommat meinasi käydä vähän ahdistavaksi, niin on ollut älyttömän hieno tilaisuus tulla tämmöiseen joukkueeseen, jossa oli jo valmiiksi paljon tuttuja ja kokemusta. Lisäksi täällä on mahdollisuus pärjätä, jos kaikki natsaa. Olen ollut todella tyytyväinen, että sain tänne tulla ja oikeastaan kaikkeen mitä täällä on. Ei ole mitään pahaa sanottavaa, Kaijomaa iloitsee.

Mikäli pelit menevät nappiin, niin olisiko yhdistelmä TPS ja Kaijomaa mahdollista tulevallakin kaudella?

- Sitä on tässä vaiheessa paha sanoa. Minulla on sopimus Bluesiin ensi kaudesta, mutta sitä ei tiedä mikä siellä on seuran tilanne muutaman kuukauden päästä tai ensi kaudella.

- Silloin kun viihtyy näin hyvin, niin jos mahdollisuus tulee, voisin ihan hyvin ajatella jatkavani täällä, Kaijomaa toteaa.

TPS-Tappara HK Areenalla keskiviikkona HK Areenalla tuttuun tapaan kello 18.30 alkaen. Nähdään hallilla!