karuselli_seuraavapeli (1).jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP PE 13.12. 18:30 OSTA LIPUT

KÄYKÖ KUOPIOLAISTENKIN KALPATEN TPS:N KÄSITTELYSSÄ? 

Loistavaan vireeseen päässyt TPS jatkaa suoran pudotuspelipaikan tavoittelua Kuopiossa, kun vastaan asettuu neljännen kerran tällä kaudella KalPa.

TPS lähtee KalPan kaatoon oivassa iskussa, sillä viimeisimpänä Tappara kävi keskiviikkona toteamassa Tepsin paremmakseen. Ennen Tappara-voittoa mustavalkoiset hävisivät KooKoolle, mutta tappiota ennen joukkue oli kolmen ottelun voittoputkessa.

Sarjataulukko on otteluun lähdettäessä erittäin mielenkiintoinen. TPS pitää viimeistä suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavaa sijaa itsellään, kun ryhmä on kuudentena neljän pisteen verran Lukkoa edellä.

Viime aikojen hyvien esitysten myötä Palloseura on noussut kaikessa hiljaisuudessa viidennen sijan tuntumaan. Lauantaina Lappeenrannassa Tepsiä vastassa oleva SaiPa on enää neljän pisteen päässä. Perjantai-illan vastustaja KalPa puolestaan on jäänyt turkulaisista jo kahdeksan pisteen päähän yhdeksännelle sijalle.

Keskiviikon Tappara-voitto oli siis elintärkeä. Peli päättyi 1−0, ja TPS:n onnistujiin lukeutuivat muun muassa nollapelin torjunut Oskari Setänen ja liigauransa ensimmäisen osuman viimeistellyt Teemu Lämsä. Nuori 20-vuotias hyökkääjä oli ottelun jälkeisessä Aftergame show'ssa iloinen, kun uran avausmaali jäi voittomaaliksi ja samalla ottelun ainoaksi.

− Tosi hienot fiilikset, ihan uskomattomalta tuntui!

Lämsä oli onnistumisestaan huolimatta nöyrä ja kertoi, ettei odottanut tekevänsä ensimmäistä maaliaan.

− No en minä uskonut, lähdin vain ihan normaalisti pelaamaan ja antamaan kaikkeni.

lämsä1.jpg

Nollaako TPS myös KalPan?

Lämsän tavoin koko joukkue antoi kaikkensa ja se tuotti tulosta. Puolustaminen oli läpi ottelun todella kurinalaista, eikä Tappara päässyt kovinkaan hyville maalintekopaikoille. TPS käytti oman tilaisuutensa, eikä johtoasemasta luovuttu, kun kaksinkamppailupelaaminen ja sitoutuminen joukkueen taktiikkaan pitivät pelin kotijoukkueen kontrollissa.

Ottelun jälkeen Lämsältä kysyttiin perjantain vastustajasta KalPasta. Millaisin miettein joukkue lähtee tuohon peliin?

− Hyvillä fiiliksillä. Lähdemme samalla lailla keskittymään ja pelaamaan. Ei se ole sen kummempaa.

Lämsä on pelannut tällä kaudella Mestistä TUTOssa ja SaPKossa. Isokokoisen hyökkääjän oli määrä palata Savonlinnasta vain viikoksi Turkuun ja TPS:ään, mutta nuorimies on jäänyt pidemmäksi aikaa. Omaan tilanteeseensa hän osasi suhtautua rennosti, eikä roolista ja pelipaikasta ole kuulemma juuri käyty keskustelua.

− Ei ole puhuttu mitään. Ei noista tiedä, mennään vain päivä kerrallaan.

Kaiken ollessa kunnossa Lämsä jatkanee viikonlopun vierasreissulla pelaavassa kokoonpanossa, kun Kuopio ja Lappeenranta tulevat tutummiksi. Perjantain vastustaja KalPa on kaatunut kuluvalla kaudella kahdesti. Molemmat voitot tulivat kuitenkin Turussa, joten voitto on vielä Kuopiosta ottamatta. Mutta mikäli TPS jatkaa näin hyviä suorituksia, ei ole syytä epäillä, etteikö voittoa irtoaisi myös kuopiolaisten kotihallista.

KalPalla on allaan kaksi tappiota, kun joukkue kärsi ensin tappion HPK:lle Hämeenlinnassa ja sitten Ässille Kuopiossa. TPS:n aikeena on olla Ässien tavoin ikävä vieras ja jättää isännät pisteittä, kun taistelu pudotuspelipaikoista kiristyy entisestään.

Kiekko putoaa jäähän Kuopiossa klo 18:30!

Teksti: Vinski Virtanen