karuselli_seuraavapeli (1).jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP PE 13.12. 18:30 OSTA LIPUT
9.1.2016

KalPa-revanssin jälkeen pidentämään Bluesin tappioputkea

TPS otti perjantai-iltana maukkaan päänahan, kun KalPa sai tuta turkulaisten voitonnälän. 3–1-tappiota seurasi voitokas revanssi samoin numeroin. Kauaa TPS ei kuitenkaan ehdi levätä, sillä jo seuraavana iltana Blues odottaa Espoossa mustavalkoisia vieraitaan.

Elmeri Eronen tiesi reseptin kuopiolaisten kaatoon, joten 20-vuotias puolustaja pääsi KalPa-pelin päätteeksi uudestaan tentattavaksi. Ottelussa kauden toisen syöttöpisteensä saanut Eronen on esiintynyt Palloseuran takalinjoilla vahvasti.

– Alkukaudesta jouduin vähän seiskapakin rooliin, ja sitä kautta taistelin itselleni paikan. Nyt olen saanut hyvän roolin joukkueessa: olen pelannut alivoimaa, ja muutenkin on ollut hyvä pelata Henrik Tallinderin kanssa. Mielestäni rooli on tällä hetkellä hyvä.

KalPa-ottelu pysyi pitkään tasaisena, mutta TPS oli alusta alkaen liikkeellä pirteämmällä jalalla. Lopulta viimeisen erän jäähyilyjä lukuun ottamatta kurinalainen ja ehjä 60-minuuttinen päättyi toivotunlaisesti, kun Tomi Kallio ja Dave Spina tekivät voiton kannalta tarvittavat osumat.

– Samalla lailla kovalla asenteella heti alusta. Blues tulee ihan varmasti kovaa kahdellakin päälle. Täytyy ottaa nyt hyvät loppuverryttelyt, ja sitten on hyvä jatkaa Bluesia vastaan, purki Eronen mietteitään voitokkaan KalPa-pelin päätteeksi.

Blues on illan kamppailuun lähdettäessä viiden pelin tappioputkessa. Espoolaiset ovat varmasti nälkäisiä katkaisemaan häviökierteensä edellisenä iltana huhkinutta TPS:ää vastaan. Eronen kuitenkin näkee perjantai-iltana pelatun KalPa-pelin jopa positiivisena asiana Blues-ottelua ajatellen.

– Ei sillä hirveästi vaikutusta ole. Se on pikemminkin parempi asia, että on heti peli. On hyvä pelituntuma siinä samalla, ja tietenkin kaikkien pelaajien mielestä on kivempi pelata kuin treenata.

TPS ja Blues ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Viimeksi Blues haki Turusta jatkoaikavoiton lokakuun lopulla maalein 2–1. Aiempi vierailu Espooseen oli kuitenkin TPS:lle tuloksekkaampi, kun kotiintuomisiksi oli kolme pistettä hienolla 4–1-voitolla. Yhtä hunajaisia tuliaisia janotaan turkulaisleirissä tälläkin kertaa.

Kiekko tippuu jäähän Espoossa klo 15.00.

150918_Eronen, Elmeri.JPG

Teksti: Vinski Virtanen