karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
4.12.2015

Kallio ei odota maalijuhlia lauantailta

TPS matkustaa lauantaina Vaasaan Sportin vieraaksi. Palloseuraa voitaneen pitää hienoisena ennakkosuosikkina. Onhan maaliero Sportia vastaan tältä kaudelta murskaava 10–1.

TPS on kohdannut vaasalaiset tällä kaudella kahdesti. Kauden ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Tepsin 1–6-vierasvoittoon syyskuussa. Lokakuussa HK Areenalla kotijoukkue murskasi Sportin 4−0.

TPS:n kapteeni Tomi Kallio ei kuitenkaan usko, että lauantaina nähdään vastaavanlaista verkon pöllyttämistä.

− En odota maali-ilottelua. Sport on intensiivinen joukkue, joka tekee paljon hommia. Odotan tiukkaa vääntöä, Kallio sanoi.

Kallion kipparoiman Tepsin tavoite huomiselle on yksinkertainen.

− Lähdetään tietysti hakemaan voittoa. Tältä viikolta on pari hyvää nousua alla, mutta voitto puuttuu vielä.

Tiistaina TPS nousi CHL:n puolivälieräottelussa tasoihin Lukko vastaan tekemällä kaksi maalia viimeisen kolmen minuutin aikana. Ottelu päättyi Turussa lukemiin 3−3.

− Nousu jätti voiton maun. Tultiin niin lopussa tasoihin Lukkoa vastaan, Kallio hehkutti.

Heti keskiviikkona vastaan asettui SaiPa, joka sekin johti ottelua 1–3. TPS kuitenkin kampesi tasoihin Ilkka Pikkaraisen ja 4 minuuttia ennen loppua maalin tehneen kultakypärä Eric Perrinin osumilla. SaiPa voitti lopulta voittolaukausten jälkeen 3−4.

– Meiltä puuttui jätkiä, ja (Dave) Spina lensi ulos. Nousu tuntui melkein voitolta, Kallio totesi.

kallio_tomi.jpg

Kapteeni kantaa vastuuta

Kallio on muun ykköskentän kanssa kantanut suuren suurta vastuuta TPS:n maalinteossa läpi kauden. Se on näkynyt myös tällä viikolla.

Kapteeni itse on iskenyt viikon kahdessa ottelussa tehot 2+3 ja ollut avainasemassa molemmissa nousuissa. Tiistaina Kallio iski kaksi maalia, joista toisella tasoitti pelin vain 20 sekuntia ennen pelin loppumista. Keskiviikkona Kallio syötti niin Pikkaraisen kuin Perrinin maalin.

– On nautinnollista pelata Perrinin kanssa. Alkuun kentässä oli myös (Lauri) Tukonen, nyt Spina. Tosi kiva pelata ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin. Valmentajalta tulee paljon luottoa.

Mutta onko ykkösnyrkki kantanut liiankin suuren vastuun joukkueen maalinteossa?

− Me olemme tulleet kantamaan isoa vastuuta ja näyttämään tietä. Kaikki yrittää parantaa koko ajan, jotta saataisi laajemmaltakin alueelta maaleja, Kallio sanoi.

Kapteeni muistuttaa myös tärkeästä asiasta.

– Jääkiekko on muutakin kuin maalintekopeli. Jätkät tekee tärkeitä blokkeja. Pakit, ja esimerkiksi Jonne (Virtanen) tekevät tärkeää työtä. Pitää nähdä myös niitä juttuja, jotka ei näy pistepörssissä.

Ottelu Sport–TPS alkaa lauantaina Vaasassa klo 17.00.

Teksti: Leo Jaakkonen