karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
3.3.2016

Jypinkylästä haussa helpotusta playoff-taistoon

Äärimmäisen jännittävä runkosarja lähenee loppuaan. Neljän viimeisen pelin rutistus aloitetaan Jyväskylästä, kun JYP isännöi turkulaisia perjantai-iltana.

TPS:n taistelu suorasta pudotuspelipaikasta koki viime viikonloppuna pienen kolauksen, kun kahdesta pelistä käteen jäi vain yksi piste. Syy siihen löytyy maalisarakkeista, sillä TPS onnistui maalinteossa vain kertaalleen. TPS:n puolustaja Niklas Frimanilla oli yksinkertainen lääke yskähdelleeseen maalintekoon.

- Meidän pitää olla tehokkaampia paikoissa ja laukoa enemmän. Lisäksi pitää olla enemmän maalillemenijöitä. Niillä simppeleillä asioilla saamme tehtyä niitä maaleja.

Yksi piste ei kuitenkaan mikään katastrofi ollut, sillä joukkueella on edelleen suoraan pudotuspelipaikkaan vain kaksi pistettä matkaa ennen torstain Liiga-kierrosta. Kuudetta sijaa pitää tällä hetkellä Rauman Lukko, jolla on pelattuja pelejä vyöllään ennen torstain peliään yhtä paljon. Suurin pistemenetyksiin ei kuitenkaan olisi varaa perjantaina, eikä myöskään lauantaina, kun TPS haastaa Kärpät Oulun Raksilassa.

- Kun katsotaan sarjataulukkoa, niin nähdään, että kyseessä on todella tärkeät pisteet. Tässä ei ole enää montaa peliä jäljellä ja sinne kuuden joukkoon haluamme ehdottomasti. Sitä myöden todella tärkeät kolme pinnaa jaossa niin huomenna kuin myös lauantaina, Friman pähkäilee.

Tuleeko kutkuttavassa tilanteessa seurattua sarjataulukkoa vähän herkemmin?

- No joo ehkä hiukan, mutta totta kai keskittyminen on kuitenkin omassa tekemisessä. Ymmärrämme joukkueen sisällä näiden pelien panoksen, mutta jos rupeamme liikaa tuijottelemaan sarjataulukkoa ja muiden joukkueiden pelejä, niin sitten ollaan kyllä väärällä tiellä.

TPS on vieraillut tällä kaudella kertaalleen Jyväskylässä. Tuolloin suurimman huomion vei Lauri Tukosen dramaattinen loukkaantuminen. TPS kairasi kuitenkin täyden pistepotin itselleen tyylipuhtaasti lukemin 0–4. Friman perää Palloseuralta fyysistä valmiutta, jotta keskisuomalaiset kaatuvat huomennakin.

- Kova peli tiedossa. JYP on pelannut hyvin. Jyväskylässä on pienempi kaukalo ja siellä erityisesti maalinedustapelin ja kamppailupelaamisen merkitys kasvaa. Lisäksi viivojen päällä täytyy pelata todella tarkkaan. Se on teema, joka korostuu erityisesti pudotuspeleissä ja myös näissä viimeisissä peleissä, kun pelataan isoista pisteistä.

friman.jpg

Takana pitkä toipumisjakso

Frimanin kausi on ollut kaikkea muuta kuin juhlaa täynnä. Vakava loukkaantuminen oli pilata koko kauden, mutta mies taisteli itsensä kuntoon kauden tärkeimmille hetkille.

- Se oli omalle uralleni ylivoimasesti pisin ja vaikein loukkaantuminen. Kolme ja puoli kuukautta olin sivussa. Se oli henkisesti totta kai raskasta aikaa, mutta minulla oli kauhea vimma ja halu päästä pelaamaan näihin peleihin vielä. Lääkäri antoi diagnoosin, että minulla on vielä mahdollisuus päästä tähän kauteen mukaan. Sen jälkeen tuli kyllä treenattua! Todella kovia treenimääriä ihan vain sen takia, että halusin auttaa vielä joukkuetta näissä lopuissa runkosarjan peleissä ja pudotuspeleissä. Tiesin sen itse, että heti kun lääkäreiltä tulee lupa, niin olen valmis hyppäämään askiin, Friman vakuuttaa.

Friman on pelannut jo monta vuotta TPS:n mustavalkoinen Liiga-nuttu päällään. Tänä keväänä jatkuvat varmasti pidempään kuin aikaisemmilla kausilla. Friman pohtii hetken syitä harppaukseen ja nimeää sitten pari.

- Mielestäni meillä on ollut koko kauden semmoinen hyvä meininki päällä ja loistava ryhmähenki kopissa. Meillä on selkeät tavoitteet, joita varten teemme hommia. Lisäksi meillä on paljon isoja nimiä, jotka ovat pelanneet kauan ja voittaneet mestaruuksia. Sitä kautta nämä pelaajat osaavat antaa vähän neuvoja nuoremmille mitä se voittaminen vaatii.

- Fyysisesti meillä on myös joukkue hyvässä kunnossa. Olemme jaksaneet pelata hyvin, vaikka meillä on ollut aika paljon loukkaantumisia. Onneksi lasarettiosasto alkaa pikkuhiljaa tyhjenemään ja se näkyy meidän toiminnassa ehdottomasti. Olemme saaneet sitä kautta hirvittävän määrän energiaa ja uskon, että sitä kautta pelimmekin paranee vielä, hän jatkaa.

JYP-TPS perjantaina Jyväskylässä kello 18.30 alkaen!

Teksti: Taneli Virjonen