karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
23.11.2015

Jää täyttyi hyvää tekevistä pehmonalleista

Sunnuntain Lukko-ottelussa katsojilla oli mahdollisuus lahjoittaa pehmolelujaan hyväntekeväisyyteen. Lahjoitustapa ei kuitenkaan ollut aivan tavallinen.

Ottelussa nähtiin nimittäin Teddy Bear Toss -hyväntekeväisyystempaus. Idea oli yksinkertainen: Kun TPS tekee ensimmäisen maalin, katsoja heittää pehmolelunsa HK Areenan jäälle. Sieltä ne kerätään annettavaksi eteenpäin vähävaraisille lapsiperheille Hope-yhdistyksen kautta.

Vehmaalaisella Eemelillä, 5, oli pehmolelu mukana jäälle heitettäväksi. Äiti Anna-Greetta Vilen piti Teddy Bear Tossin ideaa hyvänä.

− Leluja kertyy tosi paljon, pehmoleluja varsinkin. On hyvä, että voi antaa käytettyjä eikä tarvitse ostaa uutta. Se ajatus, että pistetään vanhat kiertoon, on ihan hyvä.

Mynämäkeläiset Antti ja Eevert Eeva olivat viettämässä laadukasta isän ja pojan välistä aikaa sunnuntain ottelussa. Koko ikänsä Tepsiä kannattanut 15-vuotias Eevert oli varannut mukaansa pehmolelun, josta ei ollut vaikea luopua.

− Se oli vähän niin kuin ylimääräinen. Hyvä vaan, jos menee hyväntekeväisyyteen, sanoi Eevert, joka uskoi lelun lentävän jäälle ensimmäisen erän lopulla Tepsin avausmaalin synnyttyä.

Piikkiöläinen Juho Suominen, 11, oli Eevertiäkin optimistisempi. Hän kun uskoi, että Tepsi tekee maalin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Juholla ja isä Jarilla oli mukana kaksi isoa kassillista pehmoleluja.

− Tämä on tosi hyvä. Nämä ovat olleet meillä pussissa varmaan monta vuotta. Saadaan jakaa eteenpäin, Jari-isä sanoi.

Isän arvion mukaan leluja oli kasseissa kolmestakymmenestä viiteenkymmeneen. Sekään ei vielä ollut tarpeeksi.

− Me ajateltiin vielä ostaa tuosta yksi, niin saadaan heitettyä joku uusikin sinne joukkoon.

221115_lukko-29.jpg

”Luovu jostain omasta, että joku muu saa”

TPS ei saanut maalia vielä ensimmäisessä erässä Juhon ja Eevertin veikkauksista huolimatta. Toisessa erässä kapteeni Tomi Kallio kuitenkin päästi yleisön piinasta. Viiden minuutin pelin jälkeen Kallion tulinen veto meni Lukon maaliin pienestä kulmasta.

Kukaan hallissa ei vain aluksi nähnyt kiekon menevän maaliin. Vaikutti siltä, ettei Kallio itsekään tiennyt tehneensä maalia. Tuomari osoitti kuitenkin sinnikkäästi maalin takaosaa, johon kiekko oli jäänyt verkon ja takaraudan väliin.

Sitten maalitorvi soi ja alkoi sataa. Nimittäin pehmoleluja.

− Näytti aika oudolta, koska mekään ei nähty sitä maalia, sanoi 8-vuotias Luka Iso-Seppälä Liedosta.

Isä Jukan mielestä Teddy Bear Toss tulee tarpeeseen. Häntä ei haittaisi, vaikka vastaava tempaus järjestettäisi joka pelissä Tepsin ensimmäisestä maalista.

Turkulaiset Niko ja Marikki olivat myös tulleet nauttimaan lastensa kanssa Tepsin perhepelistä. Perheen pienokainen, Sofielle, heitti jäälle ”Tikrun”. Heitto kantoi kuulemma jäälle asti.

− Meillä oli viisi vaihtoehtoa, joista piti tarkasti pohtia, että mistä voi luopua, äiti Marikki sanoi.

− Tämä on tosi hieno juttu. On hyvä opettaa lapselle, että luovutaan jostain omasta, että joku muu saa, jolla ei ole.

Yksi lelunsa lahjoittaneista oli Tepsin junioreissa pelaava 9-vuotias Ursula Andersson, joka kertoi ennen ottelua heittävänsä ison pehmonallensa jäälle. Mutta jääkö hän kaipaamaan leluaan?

− Kyllä sillä on jotain arvoa, mutta kyllä sen voi heittää. Mulla on jo tarpeeksi, Ursula totesi.

HC TPS haluaa kiittää Teddy Bear Toss -yhteistyöstä Novian TeamComitivaa. Kuvassa mukana tempauksessa ollut ammattikorkeakoulun työryhmä: Sofia Klemetti (oik.), Jakob Sundqvist, Jessica Björses, Cassandra Lehmus ja Heidi Sjöberg.

TeamComitiva.jpg

Teksti: Leo Jaakkonen