karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
2.12.2015

IBD-viikko esillä TPS:n ottelussa

IBD-viikkoa vietetään 1.-6.12.2015 ensimmäistä kertaa Suomessa. Viikolla halutaan tuoda esille tulehduksellisia suolistosairauksia ja muistuttaa siitä, että kaikki sairaudet eivät näy ulospäin. IBD-viikon järjestää Crohn ja Colitis ry yhteistyössä IBD Cyclingin, Liigan ja liigaseurojen kanssa. TPS–SaiPa-ottelussa voi vierailla Crohn ja Colitis ry:n ständillä.

Tulehduksellisista suolistosairauksista käytetään yleisesti lyhennettä IBD (Inflammatory Bowel Diseases). IBD yleistyy voimakkaasti. Suomessa on tällä hetkellä melkein 45 000 IBD:tä sairastavaa. Uusia tapauksia todetaan vuosittain yli  2 000. Kroonisia tulehduksellisia suolistosairauksia ovat Crohnin tauti ja colitis ulcerosa.

IBD-viikolla tuodaan esille, että sairaus voi olla kenellä tahansa, joka kävelee vastaan tai pelaa suosikkijoukkueessa jääkiekkoa.

– Vaikka sairaus voi olla akuuttiaikana vaikea ja kipeä, on sairauden kanssa myös mahdollista elää normaalia elämää, Teemu Ramstedt HIFK:sta kertoo.

IBD:tä sairastavien elämän laatuun vaikuttaa lääkehoidon lisäksi terveelliset elämäntavat ja muilta sairastavilta saatu tuki ja ymmärrys. Yhteistyö liigaseurojen kanssa mahdollistaa IBD:tä sairastavien ja heidän läheistensä kohtaamiset urheilullisissa merkeissä IBD-viikolla.

Vessapassi jääkiekkoilijoiden videoissa

Pelaajat laittoivat itsensä likoon ja tekivät IBD-videoita, joita voi nähdä IBD-viikolla Crohn ja Colitis ry:n sosiaalisen median kautta ja Liigan mainoskatkoilla IBD-viikon jääkiekkopeleissä. Videoissa pääosassa on Vessapassi, joka on Crohn ja Colitis ry:n jäsenetu. Vessapassin tarkoituksena on helpottaa IBD:tä sairastavien mahdollisuutta päästä välittömästi lähimpään vessaan, esimerkiksi INVA-vessaan, henkilökunnan WC:hen tai veloituksetta maksullisiin vessoihin. IBD on sairaus, jossa välitön vessaan pääsy voi olla tarpeellinen monta kertaa päivässä. Sairaus ei ole tarttuva.

IBD käsittää tulehdukselliset suolistosairaudet Crohnin taudin ja colitis ulcerosan. Suomessa on tällä hetkellä melkein 45 000 IBD:tä sairastavaa. Uusia tapauksia todetaan vuosittain yli 2 000. IBD:n syytä ei vielä tiedetä. Alttius sairastumiseen on liitetty muutamiin geeneihin, mutta sairauden puhkeamiseen epäillään liittyvän myös joitain ympäristötekijöitä.

Tule vierailemaan Crohn ja Colitis ry:n ständillä illan ottelussa!

Suomen Jääkiekkoleijona #140 ja TPS-legenda Esa Keskisen haastattelu

IBD Facebookissa

www.crohnjacolitis.fi/ibd-viikko

www.ibd.fi

www.ibdcycling.fi