karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
6.10.2015

Euromenestystä janoamassa

TPS ja JYP kohtaavat tiistai-illan CHL-ottelussa, josta vain voittaja jatkaa matkaa kohti Euroopan parhaan seurajoukkueen pokaalia. Molemmilla joukkueilla on kokemusta eurokentillä menestymisestä.

Illan vierailijajoukkue JYP on suomalaisjoukkueista viimeisin, joka on voittanut mestaruuden Eurooppalaisessa mittakaavassa pelatussa sarjassa. Vuonna 2013 JYP pelasi itsensä European Trophyn mestariksi kaataen Berliinissä pelatussa finaalissa ruotsalaisen Färjestadin lukemin 2–1. Voittomaalin iski tuolloin nuori Markus Nenonen, joka pelaa edelleen jyväskyläläisten riveissä.

European Trophy tunnetaan Champions Hockey Leaguen, eli tuttavallisemmin CHL:n, edeltäjänä. CHL korvasi European Trophyn viime kaudesta lähtien.

Myös TPS pelasi jo European Trophya, mutta finaalipeleihin yltänyttä menestystä ei Aurajoen rannoilla saatu nauttia. Eurokentillä menestyminen ei kuitenkaan missään nimessä ole turkulaisille outo asia.

220814_bolzano-9.jpg

90-luvun kulta-aikoina myös mestaruuksia Euroopasta

Turun Palloseura voitti seurahistorian ensimmäisen Euroopan kentiltä voitetun mestaruutensa kaudella 1993-1994, kun poika tuli kotiin Euroopan cupista. Finaalissa kaatui Moskovan Dynamo. Hauska yksityiskohta on se, että TPS:n johtavia puolustajia oli jo tuolloin muuan Petteri Nummelin, joka teki jo silloin SM-liigassa huikeat 38 tehopistettä.

Euroopan Cup muuttui European Hockey Leagueksi. Nimenmuutoksen jälkeen heti ensimmäisen mestaruuden vei, mikäs muukaan, kuin Turun mustavalkoinen ylpeys. Mestaruus tuli tällä kertaa kaudella 1996-1997. Tälläkin kertaa Moskovan Dynamo sai todistaa, kuinka TPS pesi kotikentällään itänaapurit lukemin 5–2.

Mestaruuspokalia sai nostaa tuolloin nykyjoukkueen kapteeni Tomi Kallio. Tuolloin kapteenina toimi Hannu Virta. Myös TPS:n nykyistä valmennusjohtoa oli roppakaupalla mukana kannunnostajaisissa, kun Fredrik Norrena, Kimmo Rintanen ja Jani Kiviharju kuuluivat voittajajoukkueeseen.

Viimeisin kansainvälinen pokaali Turun palkintokaappiin tuli Super Cupista, joka järjestettiin TPS:n EHL-mestaruuden jälkeisellä kaudella. Super Cupissa kohtasivat EHL:n voittaja TPS ja Euroopan Cupin voittanut Lada Toljatti. TPS voitti tuon ottelun 3–2.

Tervetuloa seuraamaan jatkuuko TPS:n menestys eurokentillä! TPS-JYP alkaa kello 18.30. 

Liput ja lippupaketit matsiin löytyvät täältä