karuselli_tpsristeily.jpgkaruselli_seuraavapeli_tpskalpa.jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - KalPa KE 11.12. 18:30 OSTA LIPUT
8.10.2015

Entinen kapteeni yrittää upottaa vanhan laivansa

Eric Perrin ja JYP piti olla yhdistelmä joka kestää loppuun asti. Kaikki ei aina kuitenkaan mene niin kuin elokuvissa. Siitä saamme olla kiitollisia täällä Turussa.

Eric Perrinin ensimmäiset kaudet Suomessa kuluivat Jokereissa, Ässissä ja HPK:ssa. Kanadalaisen todellinen sielunkoti löytyi kuitenkin Jyväskylästä. Perrin löi itsensä kunnolla läpi kaudella 2002-2003, kun hän takoi JYPin riveissä 56 peliin 46 tehopistettä.

NHL-seura Tampa Bay Lightning vakuuttui nappikaudesta niin, että pienikokoinen sentteri sai sopimuksen taalajäille. Eikä mihin tahansa seuraan, vaan samaan seuraan jossa pelasi yksi Perrinin parhaista ystävistä, kaikille NHL-jääkiekon ystäville tuttu Martin St.Louis. Runkosarjassa Perrinille ei juurikaan tullut vastuuta, mutta play-offeissa mies pääsi pelaamaan enemmän. Kausi päättyi lopulta jääkiekkoilijan suurimpaan unelmaan - Stanley Cupiin.

Perrin pelasi seuraavat kaudet Pohjois-Amerikassa, Sveitsissä ja kauden verran itänaapurissakin ennen kuin oli aika palata JYPiin.

Perrinin merkitystä jyväskyläläiselle jääkiekolle ei voi liikaa alleviivata. Perrin antoi kasvot 2010-luvun hurrikaanilaumalle.

2010-2011 alkoi viisivuotinen taival Jyväskylässä, jonka kohokohta oli kaudella 2011-2012 voitettu mestaruus. Perrin paineli menemään runkosarjassa yli piste per peli tahdilla tehoja ja lopulta "Eki" kruunasi kautensa iskemällä mestaruuden ratkaisseen voittomaalin Pelicansin verkkoon jatkoajalla. 

061015_jyp-37

Huominen ei vain peli muiden joukossa

Viime kaudella Perrin oli runkosarjassa Liigan pistepörssin toinen tehoilla 12+43=55. Jo kesken kauden JYP kuitenkin tiedotti, ettei Perrin tule jatkamaan seurassa. TPS tarttui täkyyn ja naarasi itselleen kovan luokan ykkössentterin.

On selvää, ettei monen Jyväskylässä vietetyn kauden jälkeen ensimmäinen Liiga-peli JYPiä vastaan ole vain peli muiden joukossa entiselle JYP-kapteenille.

- Olemme pelanneet jo kahdesti heitä vastaan CHL:ssa, mutta tuntuu silti hieman erilaiselta pelata ensimmäinen Liiga-peli heitä vastaan. Toki helpottaa hieman, että olemme kohdanneet jo kahdesti, mutta Liiga-pelien ja CHL-pelien välillä on kuitenkin eroa, Perrin pyörittelee.

Perrin varmasti tietää joukkuetovereitaan paremmin vastustajan pelaajien metkut ja pelitavan.

- JYP on fyysinen ja kovaa luisteleva joukkue, joka luo sillä tavoin paljon maalipaikkoja. Meidän on tärkeää säilyttää sama intensiteetti ja energia, kuin tiistain pelissä. Tärkeintä on kuitenkin pysyä omassa pelisuunnitelmassamme ja pelata omaa peliämme.

Joukkueet tosiaan kohtasivat jo tiistaina CHL-pelissä ja maestro itse oli säestämässä TPS:n jatkoon tehden tehot 0+2. Dave Spina löi hatullisen verran maaleja 4–1-kotivoitossa. Parannettavaakin silti jäi.

- Meidän täytyy tulla peliin paremmin. Ensimmäinen erä oli meiltä huono, emmekä pelanneet koko 60 minuuttia niin kuin pitäisi. Olemme varmasti valmiimpia huomisessa pelissä heti alusta alkaen.

TPS:n ykkösvitja on ollut tällä kaudella armottoman kovassa vireessä. Perrinin sentteröimä Lauri Tukonen-Eric Perrin-Tomi Kallio on ihastuttanut turkulaisfaneja ottelusta toiseen.

- Onko meillä jotain salaisuutta? Jos olisi, niin enhän minä sitä sinulle kertoisi, Perrin naurahtaa.

- Vakavammin puhuen, olemme kolme kokenutta ja erittäin positiivista pelaajaa. Kannustamme aina toisiamme. Tuomme jokainen peliin jotain erilaista, emmekä ylianalysoi peliämme, vaan annamme vain mennä sen enempää miettimättä.

Positiivisuus kieltämättä huokuu 39-vuotiaasta kanadalaisesta. Huomenna selviää riittääkö Perrinin ja kumppanien positiivisuus toistamaan viime tiistain tempun, vai onnistuuko JYP revanssissa ryöstämään pisteet Jyväskylään.

Teksti: Taneli Virjonen