karuselli_seuraavapeli (1).jpgkaruselli_tpslounas.jpgkaruselli_tps_shop.jpgkaruselli_kausikortti.jpgkaruselli_midas.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - JYP PE 13.12. 18:30 OSTA LIPUT

Voitokas päätös runkosarjalle?

TPS pelaa vielä yhden ottelun ennen lauantaina alkavaa pudotuspelien ensimmäistä kierrosta. Runkosarjan päätösottelussa on vastassa Porin Ässät.

TPS pelaa pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Vastaan asettuu joko Pelicans, KalPa tai Sport, riippuen torstaina pelattavan liigakierroksen tuloksista. TPS kohtaa Porissa Ässät, jota vastaan mustavalkoiset pelaavat kuluvalla kaudella jo kuudennen kerran.

Ässillä ei ole ottelussa enää pelillistä panosta, sillä porilaiset menettivät teoreettiset mahdollisuutensa kymmenenteen sijaan tiistaina, kun Sport voitti Ilveksen ja Ässät hävisi HIFK:lle. Täten kymmenes sija varmistui Sportille.

On paljon mahdollista, että TPS kohtaa pudotuspelien ensimmäisenä vastustajanaan juuri Sportin. Tämä edellyttäisi seitsemännen sijan pitämistä, eli pisteen päässä turkulaisista majailevat Pelicans ja KalPa on pidettävä takana.

Ässät-ottelun kanssa Pelicans pelaa samanaikaisesti Lahdessa Kärppiä vastaan ja KalPalla on Kuopiossa vieraanaan Lukko. Mikäli TPS ei ota Ässistä suoraa kolmen pisteen voittoa, vaikuttavat näiden otteluiden tulokset Palloseuran lopulliseen runkosarjasijoitukseen, joka on siis varmuudella seitsemäs, kahdeksas tai yhdeksäs.

Kokoonpanossa muutoksia

TPS:n kokoonpano muuttuu varmuudella hivenen verran tiistain HPK-otteluun nähden. Maalivahti Oskari Setänen sai pelissä alavartalovamman, ja Teemu Lassila vaihdettiin hänen tilalleen. Setäsen toipumisajan pituuden arvioidaan olevan viikkoja.

Setäsen loukkaantumiseen reagoitiin kutsumalla Aleksandar Georgijev Mestis-lainaltaan Savonlinnan SaPKosta. Georgijevin lisäksi nuori hyökkääjä Otto Nieminen palaa Savonlinnasta Turkuun TPS:n vahvuuteen, ja on mahdollisesti kokoonpanossa Ässiä vastaan.

TPS on pelannut tällä kaudella Ässiä vastaan tiukkoja otteluita. Molemmat joukkueet ovat voittaneet toisensa varsinaisella peliajalla kahdesti, mutta keskinäisistä peleistä patapaidat ovat ottaneet pisteen enemmän yhden jatkoaikavoiton turvin.

Sekä Tepsin että Ässien viime peleissä on nähty runsaasti maaleja. TPS:n huiman JYP-pelin kirin jälkeen on tullut kaksi tappiota, mutta ryhmä on ollut sen verran sisukas, että se on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kertaalleen kolme peliä perätysten. Joukkue ei aio tehdä tähän tilastoon muutosta Ässiäkään vastaan.

Ässät hävisi tiistaina HIFK:lle 7−0, minkä myötä joukkue menetti pudotuspelimahdollisuutensa. Illan kotijoukkueen viimeisessä kuudessa ottelussa vain yhdessä on jääty yhteensä alle kahdeksan maalin, joten jonkin sortin maalitalkoita saattaa olla tiedossa myös runkosarjan päätöspelissä, kun TPS saapuu vierailulle.

Kiekko putoaa jäähän Porin Isomäessä kello 18:30!

12657299_10153227180692554_5559864134986946798_o.jpg

Teksti: Vinski Virtanen

Kuva: Teemu Saarinen