karuselli_tps_pelicans (1).jpglounas_karuselli.jpgkaruselli_vahalahti.jpgkaruselli_tps_shop.jpg
Seuraava kotiottelu
TPS - Pelicans KE 29.1. 18:30 OSTA LIPUT
27.3.2016

Ei kahta ilman kolmatta

Turussa vietetään jännittävää pääsiäismaanantaita, kun TPS hakee kolmatta voittoa ja jatkoa puolivälieräsarjalle Kärppiä vastaan.

TPS pyrkii pidentämään puolivälieräsarjaa Kärppiä vastaan, kun maanantaina HK Areenalla pelataan tiukan sarjan kuudes osaottelu. Kärpät piti pintansa lauantaina Oulussa voittaen viidennen pelin lukemin 5–2.

Kärpät siirtyi ottelussa kahden maali johtoon toisessa erässä, mutta Tepsi nousi kahdella salamamaalilla 2–2:een erän lopussa. Osumat syntyivät tasavajaalla.

Ensin poikkeuksellisesti yksin läpi päässyt puolustaja Henrik Tallinder ujutti kiekon Kärppä-vahti Sami Rajaniemen jalkovälistä maaliin. Hetkeä myöhemmin Tallinderin tulisen laukauksen paluukiekon siivosi verkon perukoille joukkueen kapteeni ja kultakypärä Tomi Kallio.

– Vaikka tilanne oli 2–0 ja moni varmasti ajatteli, että peli on ohi, niin muutama minuutti ja olimme tasoissa, Kallio kertasi lauantaita.

Tappiosta huolimatta Kalliolle jäi lauantaista päällimmäisenä mieleen positiivinen tunne.

– Tunne, että pystytään joka ilta haastamaan Kärpät, kun pelataan 60 minuuttia läpi.

Tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon edellinen peli Turussa, jonka TPS klaarasi lukemin 2–1.

190316_karpat-38.jpg

Jäähyt huomion keskipiste

Kärpät teki lauantain kamppailussa viidestä maalistaan kolme ylivoimalla ja yhden siirretyn rangaistuksen aikana. Ylivoimaosumista kaksi tuli jopa kahden turkulaisen istuessa rangaistuksiaan.

Koko sarjassa Kärpät on tehnyt nyt yhdeksän ylivoimamaalia ja niistä neljä kahden miehen ylivoimalla. Yksi osuma on siis syntynyt myös siirretyn rangaistuksen tuoman miesylivoiman aikana.

Kallion mukaan osan näistä jäähyistä TPS olisi pystynyt karsimaan pois, mutta pelkästään siitä ei ole ollut kyse.

– Vaikka miten kiertelisi ja kaartelisi, niin kyllä minä ihmettelen joitain jäähyjä, Kallio totesi tuomaripelistä.

Lauantaina Kallio mielestä ainakin Kärppien kahteen ensimmäiseen maaliin johtaneet vihellykset olivat playoff-kiekkoon liian heppoisia.

– Suoraan sanottuna naurettavia. Ensin Malmivaaran poikittainen maila ja sitten Tallinderin huitominen, joita tapahtuu näissä peleissä paljon. Ne olivat kuitenkin merkittäviä vihellyksiä.

Pelkkää kritiikkiä ottelusarjan tuomarit eivät kuitenkaan saa. Torstaina Turussa linja oli Kallion mukaan tasapuolisempi. Enemmän hänen mielestään puolueellisuus on näkynyt Oulun päässä.

– Ei ole ollut sellaiset tuomarit, jotka antavat pelata tämän sarjan arvoista kiekkoa.

240316_karpat-32.jpg

”Tästä tulee pitkä sarja”

Helpottivat tuomarit vastustajaa tai eivät, pitää TPS:n voittaa seuraava ottelu. Miten se tapahtuu pudotuspelien pistepörssin toisella sijalla tehoilla 2+7 olevan Kallion mielestä?

– Kärppiä vastaan pitää pystyä puolustamaan hyvin. Säilytetään se rohkeus ja raikkaus, mitä viime matsissa ajoittain oli. Lisäksi pitää pystyä pitämään kiekkoa, Kallio listasi.

Voimaa TPS:lle saattaa antaa myös hienoinen altavastaajan asema. Kallion mukaan luottoa on löytynyt enemmän omasta leiristä kuin sen ulkopuolelta.

– Alun alkaen moni ajatteli, että Kärpät juoksee meidän yli jatkoon. Mediassa vain ”Tami” (Juhani Tamminen) ja pari muuta uskoi meihin, Kallio totesi.

– Meillä itsellä oli usko. Pelattiin hyvin Kärppiä vastaan runkosarjassa, yhtä peliä lukuun ottamatta. Se on ollut tärkeä kokemus meille. Ollaan oltu alusta alkaen sitä mieltä, että tästä tulee pitkä sarja.

Tule kannustamaan TPS voittoon!

TPS-Kärpät alkaa maanantaina HK Areenalla kello 17.00. Tervetuloa!

Teksti: Leo Jaakkonen